Şimdi Ara

Şirket kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 8-9 yıl önce açtiğımız bir cam dükkanı var. İşler çok şükür yolunda. Zaten dükkandan önce de babam bu işten çok iyi anlayan biriydi. Şimdi ben babamın işini büyütmek ve hem ailem hem geleceğim için bir kaç adım atmak istiyorum. Yaşım 20.
    Bunun içinde Şirket kurmak geldi aklıma, tabi şirket kurucam demek kolay ama bunun adımları nelerdir ne gibi zorlukları vardır bilmiyorum sizdendw bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.
    Niyetim çocukca hayallere kapılmak değil, Sadece elimizdekini değerlendirmeye çalışmak maksadım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şirket demek ortaklık demektir, ortak bulacaksınız, gerçek kişilikten tüzel kişiliğe geçeceksiniz, Ltd için 2 AŞ için 5 ortak lazım. Ama niye şirket olmak istiyorsun? sırf dükkanı büyütmek için şirketleşmeye gerek yok. Bir muhasebeci bulun, bilgi alın, zaten şirketleşirsen muhasebeci ile çalışman gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortak olabiliriz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    LTD ve A.Ş.'nin ortaklarla kurulma zorunluluğu kalktı. Tek kişi de kurulur.
    Uyanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

Uyanın..
    Sen ölmedinmiydi len herkes sana öldü diyodu

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Ölmedim
    Kınaları silsinler

Güle Güle..
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Gozum uzerinde atmosferik
    Akilli ol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SANAL OFİS , ŞİRKET KURMA
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Kendine bir iş bulmalısın.
    Sürekli forumda insan gözlemenin sonu yok evladım.
    Güle güle..
  • quote:

Uyanın..
    Tek kişi neyin şirketini kurcan tavuk mu kuruyon şirket ekip işidir. 5 kişinin beyni 1 kişiden üstündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Şirket demek ortaklık demektir, ortak bulacaksınız, gerçek kişilikten tüzel kişiliğe geçeceksiniz, Ltd için 2 AŞ için 5 ortak lazım. Ama niye şirket olmak istiyorsun? sırf dükkanı büyütmek için şirketleşmeye gerek yok. Bir muhasebeci bulun, bilgi alın, zaten şirketleşirsen muhasebeci ile çalışman gerek.
    Şuan muhasebeciyle çalışıyoruz zaten hocam. Normalde dükkan olarak gözüküyoruz ama galiba gelirin artması yüzünden şirket gibi gözükmeye başlamışız, muhasebecimiz öyle demişti. Ortak olarak zaten aile üyeleri ve güvendiğim yakın arkadaşlarım var yine bu işten anlayan. Babam 25 yıldır bu işi yaptığından çevresi geniş ve firmalara çalışıyoruz zaten artık mahalle camcılığı öldü. Bende buna güvenerek işi bi üst seviyeye taşımak istedim. Teşekkürler bu arada cevap için. Pek anlamıyorum şirket işinden sadece hayal işte hocam.

• Belli bir sermayen olucak öncelikle AŞ ler tek kişi ile kurulabilir ortağa gerek yok

• Evet, ticaret kanunu değişti, şirket için ortaklık şartı kalktı, sermaye şirketi kurmak için gerekenler... bunu araştır. Sanırım şu haliyle şahıs firması düzeyinde, serbest meslek makbuzu kesiyorsunuz.

• atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Merhaba

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Tek kişi neyin şirketini kurcan tavuk mu kuruyon şirket ekip işidir. 5 kişinin beyni 1 kişiden üstündür.

Alıntıları Göster
    Şirkette birden fazla insan olması için hepsinin ortak olması gerekmiyor.
    Yasal olarak LTD yada A.Ş. kurma konusuyla yazdığınız çocuk yaklaşımlı mesajın da hiç ilgisi yok.
    Büyüyünce yeniden bakarsın sen bu konulara, şimdilik başka mesajlara gitsen daha iyi olur.
  • quote:

Şirkette birden fazla insan olması için hepsinin ortak olması gerekmiyor.
    Yasal olarak LTD yada A.Ş. kurma konusuyla yazdığınız çocuk yaklaşımlı mesajın da hiç ilgisi yok.
    Büyüyünce yeniden bakarsın sen bu konulara, şimdilik başka mesajlara gitsen daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    Biliyorum işin mekanik kısmını yazdım sadece

• Yillik kazanc 250 bin tlden fazla olunca sirket olabiliyorsun diye biliyorum

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    O olayın üstünden çok sular aktı :D Tek kişi de anonim veya limited kuruluyor.
  • 29 YAŞ ALTINDAYSANIZ EĞER GENÇ GİRİŞİMCİ KAPSAMINDA AÇILIŞINIZ YAPILIR. 1 YIL BOYUNCA BAĞKURUNUZ DEVLET TARAFINDAN ÖDENİR. EĞER 29 YAŞ ÜSTÜYSENİZ BAŞKA YERDE SİGORTALI ÇALIŞIYORSANIZ YİNE BAĞKUR ÖDEMESİ ÇIKMAZ. EMEKLİ BİRİNİN ÜSTÜNE AÇARSANIZ BAĞKUR ÖDEMESİ YİNE ÇIKMAZ. AYRICA 3 YIL BOYUNCA HER YIL İÇİN 75.000 TL GELİR VERGİSİ DESTEĞİNDEN FAYDALANIRSINIZ. SORULARINIZLA İLGİLİ BİR MALİ MÜŞAVİRDEN DESTEK ALABİLİR VEYA İNTERNET SİTEMİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğitmalimüşavir -- 19 Ağustos 2020; 2:8:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.