Şimdi Ara

***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__***

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2023)
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz, fakülteyi bitirip,sınav-mülakat sonrası stajını yapıp direkt hakim olunuyor.

Dosyadaki delillerin haricinde hakimler vicdani kanaat de getirebiliyorlar.

Peki sizce 25-30 yaşında bir kişinin, o güne kadar yaşadıkları, gördükleri,geçirdikleri, insan sarrafiyeti vs. komple düşünüldüğünde vicdani kanaati geçer not alır mı?

Şahsi düşüncem, bu yaştaki kişilerin hakim yapılmaması.

Hakimlik için de minimum 45 yaş şartı olmalı diye düşünüyorum.

Çünkü 25 yaşındaki birinin olaylara bakış açısı ile 45 yaşındaki birininki arasında dağlar kadar fark vardır.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Not: Lütfen olayı siyasete çekmeyelim.

• 25 yaşında kadın ceza hakimi ile çalışmıştım
    kadının ağzı bozuktu
    duruşmada avukat gel lan buraya derdi
    duruşmaya çıkan ihtiyar katibe yanlış yazdı diye sen onu nerenden çıkardın diye bağırırdı
    kaleme gelip müdürün önüne dosyayı atar müdür müdüüür yakcan mı lem beni derdi

ama iyi niyetli biriydi beni hep güldürürdü
  • Burada 40 yaş sınırı var diyor
    www.hurriyet.com.tr
    Hakim nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Hakim olma şartları, maaşları ve iş imkanları
    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/hakim-nedir-ne-is-yapar-ve-nasil-olunur-hakim-olma-sartlari-maaslari-ve-is-imkanlari-41690777

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24

Burada 40 yaş sınırı var diyor
    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/hakim-nedir-ne-is-yapar-ve-nasil-olunur-hakim-olma-sartlari-maaslari-ve-is-imkanlari-41690777

Yok ya ne 40'ı, yalan haber..

Şu an özellikle küçük adliyelere gidin 25 yaş civarı tonla hakim-savcı var.

• Bence 35'ten aşağı olmamalı. Hatta stajı veya belli bir süre avukatlık yapmış olması lazım.

25 yaşında birinin hakim olması mantıklı değil. İnsan 30'dan sonra olgunlaşıyor.

• 25 yaşında kadın ceza hakimi ile çalışmıştım
    kadının ağzı bozuktu
    duruşmada avukat gel lan buraya derdi
    duruşmaya çıkan ihtiyar katibe yanlış yazdı diye sen onu nerenden çıkardın diye bağırırdı
    kaleme gelip müdürün önüne dosyayı atar müdür müdüüür yakcan mı lem beni derdi

ama iyi niyetli biriydi beni hep güldürürdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 ten sonra olması lazım bence de.
    Genç adamın kanı hızlı akar aklı tam başında olmaz.

• en az 10 yillik dava gecmisi tecrubesi lazim

daha mahkeme gormemis adamin ne isi var o mertebede?

yeni mezun muhendisi koskoca projenin basina koymaya benzer. eline yuzune bulastirir deneyim gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 4 Mart 2021; 4:6:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden konu başlıklarının başına ve sonuna yıldız ve alt tire noktalama işaretlerinden bolca koyuyorsun? Konu başlığını estetik açıdan iğrençleştirdiğini belirtmek isterim. 2. kez rastlayınca dikkatimi çekti. Belki daha çok kez görüp fark etmemişimdir de emin değilim.

• 1 hakim savci sayisi cok az en az 3 katina cikmali DAVALAR İ LER LE Mİ YOR 4 senede gelen adalet adalet değildir

2 hakim savci aliminda yaş değil tecrübe önemli bizim fakultede 50 yasinda 60 yasinda teyze var amca var yarin mezun olunca direkt hakim mi yapacaz yooo? Yapılması gereken hakim savci alimini yillanmis avukatlardan yapmak

3 bakin tekrar ediyorum hakim savci sayisi cok az bir suru gereksiz memur var 4.5 milyon memur var yarisi son 7 8 yilda alindi ama sadece 10 bin tanecik hakim savci var bu rakam yillanmis AVUKAT alinarak derhal en az 30 bine cekilmeli

4 yıllanmış akademisyen de olabilir ama en az avukatlarin 1.5 2 kati tecrube istemek lazim cunku cogu pratikte yasanan hukuktan bihaber kitapta yazani anlatiyor bir de su olabilir emekli olmak isteyen avukatlara noterlere yada akademisyenlere yari zamanli hakim savcilik yaptirilabilir

Hukuk bilgisi cok cok cok zayif hakim savcilar var bunlar ust derece mahkemeleri bim bam yargitay danistay gibi yerlerinde is yukunu artiriyor oralari da kilit haline sokuyor acil reform lazim acilll

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Savcı olur da hakim olmaz.

• Akıl yaşta değil baştadır diye bir söz var...
    Kanun belli, suç belli, deliller belli ise karar da bellidir. Tecrübeye gerek yok.
    Ancak birilerine hizmet eden cinsten ise zaten yaşın da önemi yok...

• Ağır caza hakimi var 27 sinde ne diyorsunuz bence de çok yanlış en çok tecrübe isteyen işlerden biri bana göre
  • 25 yasinda afedersin hangi tecrubeyle, hangi birikimle karar verecek? Dupeduz rezalet 

• 24 yaşındayım seneye hakim olabilir miyim
    Olabilenlere helal olsun ne diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Yok ya ne 40'ı, yalan haber..

Şu an özellikle küçük adliyelere gidin 25 yaş civarı tonla hakim-savcı var.

Alıntıları Göster

5 yıl avukatlık stajı yapıyorlar 23'te mezun olsa 1 yıl kursa gitse 29'da anca hakim olur.

Ülkede sistem yanlış, ABD gibi jüri heyeti olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

1 hakim savci sayisi cok az en az 3 katina cikmali DAVALAR İ LER LE Mİ YOR 4 senede gelen adalet adalet değildir

2 hakim savci aliminda yaş değil tecrübe önemli bizim fakultede 50 yasinda 60 yasinda teyze var amca var yarin mezun olunca direkt hakim mi yapacaz yooo? Yapılması gereken hakim savci alimini yillanmis avukatlardan yapmak

3 bakin tekrar ediyorum hakim savci sayisi cok az bir suru gereksiz memur var 4.5 milyon memur var yarisi son 7 8 yilda alindi ama sadece 10 bin tanecik hakim savci var bu rakam yillanmis AVUKAT alinarak derhal en az 30 bine cekilmeli

4 yıllanmış akademisyen de olabilir ama en az avukatlarin 1.5 2 kati tecrube istemek lazim cunku cogu pratikte yasanan hukuktan bihaber kitapta yazani anlatiyor bir de su olabilir emekli olmak isteyen avukatlara noterlere yada akademisyenlere yari zamanli hakim savcilik yaptirilabilir

Hukuk bilgisi cok cok cok zayif hakim savcilar var bunlar ust derece mahkemeleri bim bam yargitay danistay gibi yerlerinde is yukunu artiriyor oralari da kilit haline sokuyor acil reform lazim acilll

Elektronik yargılama gelsin, temel suçlarda bilgisayar ceza kessin.

• thestell kullanıcısına yanıt

Ankara da dayın varsa neden olmasın

• Anbilivıbıl kullanıcısına yanıt

Kanun belli suç belli deliller belli ise hakime ne gerek var bir bilgisayar programı yapılsın direk otomatik ceza versin

Tecrübeye gerek var iş o kadar basit değil o kadar basit olsa zaten hakime gerek kalmaz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.