Şimdi Ara

***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__***

(En Son Oy Tarihi: 9.6.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: Anbilivıbıl

Akıl yaşta değil baştadır diye bir söz var...
    Kanun belli, suç belli, deliller belli ise karar da bellidir. Tecrübeye gerek yok.
    Ancak birilerine hizmet eden cinsten ise zaten yaşın da önemi yok...

Ozaman karar vericiye gerek yok. Ne büyü saçmalık...

• Milletvekili yaşını 18'e düşürürlerse

Hakim, Savcı yaşıda 25 e iner.

bir zaman beraber yürüdükleri, sonra paralel yapı dedikleri en çok adalet sistemine yayıldığı için, kimin kimden olduklarını bilemediler.

kendinden olanları seçmek için 25'li yaşlara kadar düştüler işte

tekneyi kazıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Elektronik yargılama gelsin, temel suçlarda bilgisayar ceza kessin.

Alıntıları Göster
    İmkansiz o

Hukuki olaylar akil almaz derecede karışık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumumu saçma bunlar için ; misal kitap belli müfredat belli konular belli öğretmene ne gerek var dersem saçma olurdu. Sonuçta bir eğitimcinin konuları seviye uygun anlatması gerek. Ancak hakim olayında, savcının mütealasına, delillere, suçlunun genel haline göre bir karar verilir. Savcının talep ettiği ceza üzerine ki kanunlardaki suçun karşılığıdır, hakim de tüm koşullar değerlendirerek bir karar verir. İşte bunun içinde tecrübeye gerek yok diyorum, hakime gerek yok demiyorum. Bir tarafınızla okumayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nice hakim ve savcılar var yeni başladığı halde cevval girişken ve araştırıp kendini geliştiren, bir çok tecrübeli yılların hakiminden daha doğru kararlar veren

bir müdürümüz vardı hep tecrübesiz amirlere şöyle derdi '' vasfı olmayan birine nüfuz verirsen sapıtır'' çok doğru bir söz bence

• Bana göre mesleğe girişteki staj süresi uzamalı bu eğitim bir kısmı okul gibi hakimlik teorisi kalanı full uygulama olmalı şu an staj 6 ayda olabiliyor en son girenler 2 yıl yapacaklar. Sistemi 5 yıllık hakim/savcı yardımcısı gibi uygulama stajı şeklinde geçmeli şu an toy hakimleri küçük adliyelere atıp hata yapa yapa meslek öğretiyorlar. Bütün kararlar üst yargıda bozulup tekrar geliyor. 2001 de açılan davam var. Dosyayı devraldık avukatı hakim oldu dosya 2011 ve 2017 de bozulmuş 20. Yıldayız bu ay karar çıkacak kesinleşmesi en iyi ihtimalle 2024 te fln...

Genç hakimler karışık dosyalar gelince çuvallıyorlar. Öyleki hukuki nitelendirmesi olmayan talebin haklı olduğu varsayımına dayanan raporları kesinmişcesine itiraza rağmen kabul ediyor. İşi çözmek için değil dosyayı üste göndereyim haklılarsa bam kaldırıp karar verir diye düşünüyor.

Hakimlere kızmıyorum genelde bilerek yapmıyorlar ama bilgisizlik haddinden fazla benim 2 gün ayırdığım dosyayı celsede 5 dakika kala bakarak anlayamazsın boyutu 2-3 klasör. Mesela bir dava açtım Asliye hukuk mahkemesi görevsizlik verdi görevli gördüğü mahkeme asliye hukuk hsk iş bölümü kararını görevsizlik sebebi yapmış. Kanun açıkça görev kuralları kanunla düzenlenir diyor. Diyeceğim şu ; bu kadar kötü olunmaz böyle hata yapılmaz be kardeşim. Şu yaptığı hatayı ciddiye alarak aöf okuyup bitiren adam yapmaz.

Ben mülakatı geçemedim iyiki geçememişim orası ayrı avukatlıkta rahatlığım keyfim iyi mülakatlara giren çok kişi biliyorum şu an stajda tanıdıklarım var. Bu insanları doğru şekilde eğitip uzun vadede gelişip içtihat bilgisi oluşunca sisteme soksan işte o zaman yargıda süreleri kısaltırsın. Yoksa bu eksik ve hatalı dosyalarla boğuşur dururuz. Bunu Hsk vs biliyor ama sistemi değiştirmeye yanaşan yok...

• Peki çok bilmiş arkadaş, 25 yaşından 45 yaşına kadar ne yapacaklar? 45 yaşından sonra 10 sene çalışıp emekli mi olacaklar? Milletvekili seçilme yaşı 18. O zaman 70 yaş altı milletvekili olamasın mantık mı? 45 yaşındaki bir insan ile 70 yaşındaki bir insanın bilgi birikimi, hayat tecrübesi bir olamaz değil mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Peki çok bilmiş arkadaş, 25 yaşından 45 yaşına kadar ne yapacaklar? 45 yaşından sonra 10 sene çalışıp emekli mi olacaklar? Milletvekili seçilme yaşı 18. O zaman 70 yaş altı milletvekili olamasın mantık mı? 45 yaşındaki bir insan ile 70 yaşındaki bir insanın bilgi birikimi, hayat tecrübesi bir olamaz değil mi.

55'te emekli olduklarını nereden çıkardın? 65 yaş emeklilik.

Milletvekilliği ne alaka? Milletvekilliği seçilerek olur meslek değildir. 25 yaşında gitsin avukat olsun 35'te hakim.

• Stajlarını bomboş geçirenler, duruşmalara girmek yerine odalarında sigara içen stajyerlerden meslekte de bir cacık çıkmıyor.

Stajda kapı kapı gezip dosya isteyen, duruşma kaçırmayanlar ise zamanla çok iyi yerlere geliyor. Meslek içerisinde hepsi zamanla ya ödüllendiriliyor ya da cezalandırılıyor.

• Olay gayet de siyasi bir olaydır öncelikle. 25 yaşında hakim olması, siyasi değilse nedir? Hele bu hakimler, AKP Gençlik Kolları kökenli olarak pıtrak gibi yerden bitiyorsa, var mıdır ötesi?

25 yaşında hakim tabii ki vicdani, insani olarak karar veremez. Dünyayı görmeden, sırf hakimliğin gerektirdiği şartlarda çalışarak çevresine katkı sunamaz. Sunmuyorlar da zaten. Yargıtay halleder deyip, basıyor cezayı. O adamın parası varmış, yokmuş, avukatlık masrafını ödermiş umrunda değil.

• Hukuk bölümleri baştan aşağıya elden doğru bir şekilde elden geçirilmeli. Matematik sözel ezberleyen ya doktorluk yazıyor ya da hukuk yazıyor ya da parası olan yine hukuk yazıyor  

Bölüme veya ilgili dala tutkuyla bağlı çok az kişi vardır kimisi popüler diye kimisi doktorluk yemediğinden kimisi de parası var diye yazıyor. Hukuk bölümü okuyan bir çok tanıdığım var ve hiç birinin bir konuda vasfı yok. Ezbere eğitim ile kazandığı bölümü yine ezbere eğitim ile geçip adalet sarayının fotosunu çekip nefret ediyorum buradan diyorlar :)

• Hakim Savcı olmak için yaş şartı getirilirse, 22-23 yaşında üniversite mezunu olmuş kişi 35-45 yaşına kadar ne yapacak? 10-20 sene avukatlık yaptıktan sonra hangi avukat Hakim olmayı tercih eder? Ancak Avukatlık mesleğinde başarısız olanlar 20 senenin ardından hakimlik tercih eder. Avukatlıkta başarısız olan kişi de ne kadar Hakimlik yapabilir siz düşünün.

Staj yapmalı diyenler olmuş, Zaten 2 sene staj yapıyor hakim/savcılar. Adalet Akademisinde teorik eğitim alıyorlar, Adliyelerde, BAM, Yargıtay ve hatta Anayasa Mahkemesi'nde staj yapıyorlar.

Arkadaşlar işin o tarafından bakmak kolay, benim eşim 29 yaşında, Hakimlikte 2 buçuk senesi doldu. Hafta içi 19:00'a kadar adliyede mesai yapar, eve dosya getirir yemekten sonra tekrar dosya okumaya başlar gece yarısına kadar çalışır. Hafta içi rutini bu. Hafta sonu da mutlaka 1 gün adliyeye gidip 5-6 saat çalışır. Her gün stresten sivilcelenir, yeni bir sağlık problemi çıkar. Şaka yapmıyorum daha 1 sene önce iç bağırsak yırtılması oldu ameliyat geçirdi. Sebebi stres. Neyin karşılığında? 10.000 TL için mi? Avukatlıkta/akademisyenlikte 20 senesini geçirmiş adamı 10.000 TL karşılığında bu işin başına getirirseniz ne olur? İşi savsaklar ya da rüşvet yer. Çünkü bilir ki Hakim kadar çalışacak olsaydı zaten avukatlıkta onlarca kat fazla para kazanırdı.

Bizim burada Çarşamba günleri Asliye Hukuk Mahkemelerinin duruşmaları olur, Her salı gecesi asliye hukuk hakimleri adliyede olur, adliyede sabahladıklarına çok kez şahit oldum. Getirin 45 yaşında 3 çocuklu avukatı hakim yapın, adliyede sabahlatın bakalım kaç gün dayanacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkoobLaze -- 5 Mart 2021; 10:30:30 >

• "Kendi teroristleri"ni hizlidan devreye sokmaya ihtiyac elzem.

• SMMM Stajyerliği bile 3 sene. 4 sene üni oku, 3 sene staj yap, 1 sene de yeterliği ver ( en iyi ihtimalle ) 8 sene ediyor. ama 25 yaşında hakim olunabiliyor.

ülke tepeden tırnağa akıl tutulması.

• Aksine ne kadar genç olurlarsa o kadar iyi, insan genç iken idealist oluyor girişken oluyor hevesli oluyor, zaman geçip de sisteme yenilip çarka ayak uydurmak zorunda kalmadan ne kadar hizmet ederse o kadar iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir önemi yok. herkesi dışarı salıyorlar zaten dışarda suçlular cirit atıyor.

• güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: AkoobLaze

Hakim Savcı olmak için yaş şartı getirilirse, 22-23 yaşında üniversite mezunu olmuş kişi 35-45 yaşına kadar ne yapacak? 10-20 sene avukatlık yaptıktan sonra hangi avukat Hakim olmayı tercih eder? Ancak Avukatlık mesleğinde başarısız olanlar 20 senenin ardından hakimlik tercih eder. Avukatlıkta başarısız olan kişi de ne kadar Hakimlik yapabilir siz düşünün.

Staj yapmalı diyenler olmuş, Zaten 2 sene staj yapıyor hakim/savcılar. Adalet Akademisinde teorik eğitim alıyorlar, Adliyelerde, BAM, Yargıtay ve hatta Anayasa Mahkemesi'nde staj yapıyorlar.

Arkadaşlar işin o tarafından bakmak kolay, benim eşim 29 yaşında, Hakimlikte 2 buçuk senesi doldu. Hafta içi 19:00'a kadar adliyede mesai yapar, eve dosya getirir yemekten sonra tekrar dosya okumaya başlar gece yarısına kadar çalışır. Hafta içi rutini bu. Hafta sonu da mutlaka 1 gün adliyeye gidip 5-6 saat çalışır. Her gün stresten sivilcelenir, yeni bir sağlık problemi çıkar. Şaka yapmıyorum daha 1 sene önce iç bağırsak yırtılması oldu ameliyat geçirdi. Sebebi stres. Neyin karşılığında? 10.000 TL için mi? Avukatlıkta/akademisyenlikte 20 senesini geçirmiş adamı 10.000 TL karşılığında bu işin başına getirirseniz ne olur? İşi savsaklar ya da rüşvet yer. Çünkü bilir ki Hakim kadar çalışacak olsaydı zaten avukatlıkta onlarca kat fazla para kazanırdı.

Bizim burada Çarşamba günleri Asliye Hukuk Mahkemelerinin duruşmaları olur, Her salı gecesi asliye hukuk hakimleri adliyede olur, adliyede sabahladıklarına çok kez şahit oldum. Getirin 45 yaşında 3 çocuklu avukatı hakim yapın, adliyede sabahlatın bakalım kaç gün dayanacak?

'Hakim-savcı yardımcısı' mesela olunabilir.

Hiçbir zaman karar verme-dava açma yetkisi olmayacak, sadece yıllarca neyin nasıl yapıldığını görecek.

Savcı yardımcısı da en fazla kovuşturma yapmalı bence.

Gerekli görürse davayı savcı açmalı.

Mahkeme-savcılık kalemi ile hakim-savcı arasında tampon bir pozisyon gibi..

Hatta avukatlar veya vatandaşlar geldiği zaman hakimle-savcıyla değil ,direkt bu kişiyle görüşsün, hem hakim-savcı sağlam kafayla karar verir bu şekilde ne yapacağına.

En az 10 yıl olmalı bu deneyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

55'te emekli olduklarını nereden çıkardın? 65 yaş emeklilik.

Milletvekilliği ne alaka? Milletvekilliği seçilerek olur meslek değildir. 25 yaşında gitsin avukat olsun 35'te hakim.

Alıntıları Göster

65'te emekli olduklarını nereden çıkardın? 40-45 yaşında emekli olan milyonlarca insan var. Günümüze kadar 65 yaşında emekli olan insan yok. Şuanda emekli olan insanların sigorta başlangıcı eski olduğu 65 yaşı beklemiyorlar. 65 yaş sınırının yarın bir gün düşmeyeceğinin bir garantisi de yok.

Milletvekilliği meslek değil de, ne peki, Sivil Toplum Kuruluşu mu? Hayır kurumu mu? Gönüllü olarak hayrına vatana millete hizmet etme işi mi? O zaman niye 25 bin TL maaş alıyorlar?

Milletvekilleri seçilerek oluyor da hakimlik gökten zembille mi geliyor? Hakimi de seçen bir kurul var.

25 yaşında hakim 35 yaşındaki hakimden daha faydalı olabilir. Bu kişinin çalışmasına bağlıdır. Kamu kurumlarında eski memur çalışmaz, yeni memur daha çok çalışır. Yani yaş ile ters orantı mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

65'te emekli olduklarını nereden çıkardın? 40-45 yaşında emekli olan milyonlarca insan var. Günümüze kadar 65 yaşında emekli olan insan yok. Şuanda emekli olan insanların sigorta başlangıcı eski olduğu 65 yaşı beklemiyorlar. 65 yaş sınırının yarın bir gün düşmeyeceğinin bir garantisi de yok.

Milletvekilliği meslek değil de, ne peki, Sivil Toplum Kuruluşu mu? Hayır kurumu mu? Gönüllü olarak hayrına vatana millete hizmet etme işi mi? O zaman niye 25 bin TL maaş alıyorlar?

Milletvekilleri seçilerek oluyor da hakimlik gökten zembille mi geliyor? Hakimi de seçen bir kurul var.

25 yaşında hakim 35 yaşındaki hakimden daha faydalı olabilir. Bu kişinin çalışmasına bağlıdır. Kamu kurumlarında eski memur çalışmaz, yeni memur daha çok çalışır. Yani yaş ile ters orantı mevcut.

Alıntıları Göster

Çocukça bir mesaj.

Ne savcılık hakimlik teminatını biliyorsun ne de güncel sgk kanunlarını. Hakim dediğin maaşlı özel sektör sgk çalışanı mı? Bağkurlu mu? 65'e kadar isterse çalışır. Hatta 67 yaşına kadar çıkarıldı. Kendi durumuna bakıp hakimi savcıyı senle aynı mı sanıyorsun?

Milletvekilliği seçilerek olur meslek falan değil. Halk seçer. 25 bin lira onlar için para değil. Adamlar aday olmak için 1 milyon veriyor afişi, gezip tozması, ikramı cebinden veriyor. 25 bin lira onlar için komik para. Milletvekili adayı zengindir öyle cebinde metelik olmayan fukara üniversiteli değil.

25 yaşındaki tecrübesizdir bence çocuktur. Ne hayat tecrübesi yeterli ne de mesleki tecrübesi. Okul okumakla tecrübe kazanılmaz çalıştıkça olur. Hakimlik gibi uzmanlık gerektiren işte aceminin işi ne? Bu işler yaz boz tahtası mı?

Eski memur yeni memur derken. Bunlar vergi dairesinde kıdemli memur olup arkada örgü ören memurlar değil. Dosyaya bizzat bakmak zorunda. Kararı kendi veriyor ne demek çalışmaz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.