Kendi işini yapmanın avantajları: + Patron sensin, batarsan sen batarsın çıkarsan sen çıkarsın + İş büyür de küçülür de, senin imkanın, vizyonun vs ile alakalı + Başkası için çalışmıyorsun kendi fikirlerini hayata geçirebilirsin, hesap verecek kimse yok, kontrol sende + Bağımsızlık, en basitinden hasta olsan üç saat erken yatarsın (her zaman olmaz tabii) Kendi işini yapmanın dezavantajları: - Başta az veya çok sermaye gerekli - İşi batırma riski, özellikle bu devirde yeniliklere adapte olmak zor - Düzensiz gelir - Stres, yönetim sende ve bu stresi arttırıyor - Sağlığını kaybetme vs durumunda işi de kaybetme Devlet memurluğu avantajları: + Ayın 15'inde maaşın yatar + Genellikle özel sektördeki meslektaşından (genellilkle yazdığımı unutmayın) daha iyi çalışma şartları ve maaş + Gelecek kaygısı yok + Devlet gibi bir kurumun güvencesi altındasın, terör yüz kızartıcı suç vs olmadığı sürece işin hep olur sigortan yatar + Sabah 8 akşam 5 yaptığın iş belli, saat öğleden sonra beş olunca gerisi seni ilgilendirmez (çoğu zaman) + Genel manada rahat Devlet memurluğu dezavantajları: - Maaşın fazla artmaz, kendini geliştirmenin karşılığı fazla olmaz (muhtemelen) - Mobbing, az çok her kurumda oluyordur - Bir yere bağımlısın, özgür değilsin Özel sektör avantajları: + Açıkçası devletteki meslektaşına göre daha rahat olman iyi bir üniversiteden mezun olma, kendini geliştirme, aranan adam olma vs durumunlarında ortaya çıkar. Mesela maaşın, mesleki tatmin vs devlete göre çok daha fazla olabilir. O aşamaya gelmek için de çok çalışmak gerekli o ayrı konu Özel sektör dezavantajları: - Devlete göre daha düşük maaş (bazen böyle bazen değil) - Daha kötü çalışma şartları, mobbing vs - İşten çıkarılma riski - Yine bir yere bağımlısın, özgür değilsin Yanlış bir yer var mı veya eklemek istediğiniz bir şeyler? Benim sıralamam şu şekilde siz ne düşünüyorsunuz? 1) Aşırı büyük paralar kazandığın, çok sevdiğin bir işin varsa kendi işin 2) Devlet memurluğu 3) İyi koşullarda özel sektör 4) Küçük ama kendi işin 5) Kötü koşullarda özel sektör 6) İşsizlik < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 9 Mart 2023; 21:17:41 > |
Kendi işini yapmak vs devlet memurluğu vs özel sektörde çalışmak
-
-
-
Boş yapma oku doktor ol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben devlette çalışmak isterdim. Çıkarılma, hor görülme vs olayları olmayacağı için. Ciddi derecede suçlar hariç, rahat olurdu.
Ne zaman çalışılıp çalışılmayacağı belli olduğu için belirli bir düzen oluşur.
Bence hayatta en önce psikoloji geliyor, o yüzden devlet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben birinci maddede yazdığımı isterdim
-
Psikolojik olarak iyi olacaksam, ilk madde cidden iyi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hem devlet memurluğu hem kendi işini yapmak en süperi o.
öyle bir imkan kim de var derseniz. köy imamlarında var. bir köy imamı hem ezan okuyup,namaz kıldırıp hem de aynı zamanda köyde arıcılık,büyükbaş hayvan besiciliği,tarım,seracılık v.s işler de yapıp ekstradan gelir kazanabilir. hatta eşinin üzerine e ticaret şirketi kurup köydeki milletin ürettiği yağı,peyniri,reçel,turşu v.s de internetten satabilir.
köyde imamlık yapan kişi ev kirası da vermiyor.
başında hergün onu denetleyen amiri yok,müdürü yok. valla bence en kıyak memurluk imamlıktır hiç tartışmasız.
-
Öncelik kişinin kendi işidir. Tatmini ve kazancı yüksektir. Bu olmuyor ise mecburen başkasına hizmet ediyorsun ve açık ara devlet.
Özel sektörü ben bu ülkede köle pazarı olarak görüyorum artık.
-
Bir yandan özel sektörde çalışıyorum bir yandan şahıs şirketim üzerinden kendi işimi yapıyorum. Kamuda çalışan memurun, öğretmenin, polisin 40 yılda kazandığını 5-6 yılda kazanacağım muhtemelen. Ama onların 40 yılda yıpranmadığı kadar 5 yılda yıpranacağım. Bu seçimi yaparken hayattan beklentiler önemli.
-
valla öğretmenim ve maaş 13 küsür. bu devirde sen düşün...
-
forumda bu konuda en tecrübeli sensin hem kendi işini denedin hem özel sektör hem devlet işi devlette karar kıldın
kendi işiniz ne üzerine hocam
Memurluk tabi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Özel sektör kesinlikle. Devlette çalışsam evden çalışamazdım
-
Kendi işini yaparken bazı işler vardır, insanı esir alır ve aslında ufak ufak eksiye götürür. İş yapıyorsun diye, bir yerlerden toparlarsın diye, dostlar alışverişte görsün diye, işin bu diye devam edersin.
-
Ne gibi mesela açar mısınız biraz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 10 Mart 2023; 8:52:28 >
Kendi işin > Özel > Diğerleri
-
Neden öyle dediniz hocam devlet memurluğu neden arkada size göre?
Ben olsam iyi koşullarda özel sektörü memurluğun üzerine koyardım. Bazı özel sektör şirketlerindeki rahatlık memurlarda yok çünkü. Bana göre memurluğu tek avantajı yeşil pasaport. Bayağı Shengen için para gidiyor çünkü.
Benzer içerikler
- zara beden yorumları
- bu oturum açma seçeneği başarısız oturum açma girişimleri
- gürbüz tam bir canavar
- diş teli varken cips yenir mi
- sürekli dejavu yaşamak
- kasım indirimleri ne zaman
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği
- 5g nedir zararları
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X