Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK İÇİN KENDİNİ GELİŞTİRME VS İYİ ÜNİVERSİTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

MÜHENDİSLİK İÇİN KENDİNİ GELİŞTİRME VS İYİ ÜNİVERSİTE

(En Son Oy Tarihi: 26.11.2024)
Giriş
  • Forumun halini gördükce üzülüyorum bir tarafta güzel sıralama yapmiş ancak bunu zekasıyla degil emegiyle yaptıgını unutup geri sırlamalardaki insanların umudunu kırmaya çalişan insanlar var eskiden burasi böyle degildi ben kayıt olmadan yıllarca gezindim insanlar birbirini aşşağalamazdı hemde böyle yanliş bir düşünce tarziyla

Diğer tarafta ise iyi siralamadaki her insanla kavga etme istegi duyan calisipta yapamamiş insanlar . Mühendislik için merak ettim genel görüş nedir kendini geliştirmek mi , yoksa sadece iyi bir üniversitede okumak mi

Not : Bilgisayar mühendisligi neredeyse üniversiteden bağımsız kendini geliştirmeye yönelik bir dal oldugundan bilgisayar mühendisligi anket kapsamı dişindadir .

• Not kısmındaki kanıya nasıl vardınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfa1918 M kullanıcısına yanıt
    Cünkü okuldaki egitim programlarina baktım bilgisayar mühendisligi okuyacagim icin zaten okullarda yaldır yaldır yazilim dili öğretilmiyor veya donanım ki öğretilsede kaç tane yazilim dili var sen elbet okulda hiç görmedigin bir dili kullanmak zorunda kalacaksin ki bunu kendin öğreneceksin bilgisayar mühendisi olmadan bile mühendisten başarılı kod yazan , google playda uygulama geliştiren insanlar ben bu kanıya varmadim takip ettigim şadi evren vs videolarından fikir edindim
  • İyi üniversite zaten kendini geliştirmek için ortam sağlayan üniversitedir

ismi iyi üniversite ismini de geçmişte bir sürü öğrencinin kendini geliştirmesini sağlamasıyla kazanmıştır
    İyi üniversiteden mezun olmak kendini belli ölçüde geliştirebilmenin kanıtı denebilir

İşin sonu hep kendini geliştirmeye gelir yani
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    mantıklı bir yaklaşım hocam tabi ki üniversitenin iyi olmasini sadece sıralama bazlı alınmamalı diye düşünüyorum her üniversitenin cok iyi olan bölümü var
  • hem kendini geliştirip hem iyi üniversite olursa güzel olur
  • Nrunke kullanıcısına yanıt
    valla güzel olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • Kendini geliştirme imkanı üniversiteyle orantılı çünkü mezunlar ortada sadece emekle odtuden mezun olup boşuna direk ise girmiyor bu adamlar çünkü ordaki adamlar sürekli kendini gelistirebiliyor rekabet ortamı var hırs var merak var. Ama arkadan kendini geliştirenler için rekabet nerdeyse yok.

Meraklı bir insan öncelikle dilini gelistirirse diğerlerini çok rahat yakalayabilir böyle bir olay da var.

Ama içinde bulunduğu ortamdaki insanlardan farklı düşünmeli ve sürekli çalışmalı gerekirse rekabeti kendi yaratmalı. Her kapı kendini geliştirmeye çıkıyor kısaca 10k altindakilerin gerçekten çalışması lazım diğerleri zaten çalışıyor çünkü (çoğu) (10k dışından mühendislik yazdım). Buna verilebilecek en güzel örnek LinkedIn den galiba bir adam görmüştüm burada boun ODTÜ İTÜ Bilkent mezun karsilastirmasinda. Çukurova üniversitesinden mezun olup Microsoftta çalışan 1 kişi var.

• Eğer ülke ve dünya devi firmaları es geçersek Türkiye şartlarında kendini satabilme her şeyden önce gelir. Mülakatta amacınız karşıdaki IK yı etkilemek. IK cılar çalışma ekonomisi mezunlarından oluyor zaten bakarsanız puanlarına görürsünüz.

Büyük kısmı iyi üniversiteye bakmaz bile kimi daha fazla sömürürüz ona bakar.

• Herr Professor kullanıcısına yanıt
    Hocam her IK'cı çalışma ekonomisi mezunu olmuyor yalnız. Kalbürüstü bir firmaya başvurmakla kurumsallaşmış global bir firmaya başvurmak farklı sonuç olarak. Çalışanların kaliteside doğru orantıda değişiyor sonuçta ama değindiğiniz konuya katılıyorum. Türkiye hatta tüm dünya ülkeleri için yine önemli olan etikettir eğer başka bir meziyetin yoksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.