Geçen 25 temmuzda ODTÜ tanıtım günleri için Yüksel Proje Amfisindeydim. Entas bölümü hocalarıyla konuştum. Akademide olmalarına rağmen mesleğin geleceği hakkında pek iyimser değillermiş gibi bir izlenim aldım. Eğer gerçekten tasarım konusunda tutkuluysanız ve bu alanda başarılı olacağınıza inanıyorsanız, o zaman Endüstriyel Tasarım yazın gitsin. 5 sene sonrasının teknolojilerini, yapay zekayı da düşünerek yapın bunu. Ama sadece "puanım tutuyor" diye bu bölümü yazmayın. Geleceğiniz için iyi bir tercih yapın. (sus) |
işsizlik garantili bölüm: Endüstriyel Tasarım...
-
-
knks ben endüstri ürünleri tasarımı ( 2 yıllık ) mezunuyum. lise meslek lisesi ordan sağlam temelim var. teknik ressam olarak çalışıyorum. 27.5k maaş alıyorum ama yaptığım işe kıyasla tabi maaş çok çok düşük aslında. çok iş değiştirmeyi seven bi insan olmadığım için daldan dala zıplayıp para için iş değiştirmedim. 4 yıldır aynı yerde çalışıyorum. patronumda iyi sağolsun maddi anlamda evlenirken çok yardımı dokundu. onun için birde tazminat yanmasın diye işten çıkmayı düşünmedim. işimde rahat açıkcası. ha bunların konuyla ne alakası var derseniz, bu bölümde tasarım programlarını gösteriyolar, sizde biraz çaba sarfedip pratik yaparsanız bi yerde teknik ressam olarak iş bulabilirsiniz rahatlıkla. 4 yıllık endüstriyel tasarım mezunları ise aselsan tai gibi yerlerde rahatlıkla iş bulabilir diye tahmin ediyorum. ben burda çalışırken ayda en az 2 kere telefonum çalardı iş teklifi gelirdi . şuanda biler her türlü iş bulabilirim burdan çıksam rahat 35-40k ya iş bulunur.
-
Kankacım iş hayatında başarılar diliyorum... Mevzu şu anki mesleğin durumu değil zaten. Daha geçen çıkmış bir teknolojinin 1 yılda kat ettiği mesafeye bakıp 5 yıl sonra neler olabileceğini kestirmek. İnsanlar bu bölümü yazınca yarın mezun olmayacaklar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X