Şimdi Ara

3 tane zor coğrafya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu 3 soruyu yapamadım cevaplara baktım ama mantığını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
    1)http://img857.imageshack.us/img857/1088/24032011014.jpg
    2)http://img841.imageshack.us/img841/2257/24032011015.jpg
    3)http://img822.imageshack.us/img822/5176/24032011016.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananas12 -- 25 Mart 2011; 0:31:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Coğrafya Dünyasındaki Zorlu Sorular

Coğrafya, Dünya'nın fiziksel özelliklerini inceleyen ve insanların doğal çevreleriyle etkileşimini araştıran geniş bir alandır. Bu alanda, bazıları sizi ciddi şekilde zorlayabilecek sayısız soru vardır.

Dünyanın en zor coğrafya sorularından biri, "Dünyanın en büyük okyanusu nedir?" olabilir. Bu soru basit görünse de, cevap o kadar kolay değildir. Geleneksel olarak, Pasifik Okyanusu en büyük okyanus olarak kabul edilir. Ancak bazı okyanusbilimciler, Arktik Okyanusu'nun erimesi nedeniyle Atlantik ve Hint Okyanuslarını içerecek şekilde tüm Kuzey Yarım Küre okyanuslarını tek bir okyanus olarak birleştirmenin daha doğru olacağına inanmaktadır.

En zor coğrafya soruları listesine eklenebilecek bir diğer soru, "Dünyanın en yüksek dağı nedir?" sorusudur. Everest Dağı genellikle bu unvana layık görülse de, Hawaii'deki Mauna Kea Dağı'nın deniz tabanından zirvesine kadar ölçüldüğünde daha yüksek olduğu iddia edilmektedir.

Coğrafya en zor sorular ve cevapları koleksiyonunda, "Dünyanın en uzun nehri nedir?" sorusu da yer alır. Nil Nehri genellikle en uzun nehir olarak kabul edilir. Ancak, Amazon Nehri'nin son ölçümlere göre daha uzun olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Bu zor coğrafya soruları, dünyamızın karmaşıklığına ve onu anlamak için gereken bilgi derinliğine ışık tutmaktadır. Bu soruları cevaplamak, coğrafi bilginizi geliştirmenize ve gezegenimiz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilk soruda temmuz ayında yağış varsa sadece yaz kış yagışlı olan iklim karadeniz iklimidir bence cevap a yalnız 1
  • kardeş cevap e miş zaten :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ananas12

kardeş cevap e miş zaten :D

doğrusunu öğrenelim hemen
  • Dağların yamaçlarına yağış bırakmasıyla alakası yok. O sadece havanın soğuyup yoğunlaşmasıyla ilgili her yerde görülebilir.

Fakat çay bol yağış isteyen bir bitki. Eğer çay yetişiyorsa bol yağış alıyor demektir. Bu da iklim hakkında direk bir bilgi.

İklimi ya sıcaklık,yağış değerlerine göre gözlemleyebiliriz ya da bitki örtüsüne göre. Bitki örtüsü de 3. şıkta verilmiş zaten. (Geniş yapraklı ormanlar)
  • arkadaşlar saolun da diğer sorular?
  • 1 sorunun cevabı e mi ? A1 A5
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3. soru b mi?
  • Birinci soruyu ben olsam şöyle çözerdim ama doğru bir çözüm yolu mu bilmiyorum. Kutuplardan ekvatora doğru esenler sıcaklığı düşürür , ekvatordan kutuplara doğru esen rüzgarlar sıcaklığı arttırır. Diğer soruları arkadaşlar açıklamış.

3 tane zor coğrafya sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 25 Mart 2011; 7:32:30 >
  • cevapları işaretlediklerim beyler
  • 1. soru Hüseyin'in dediği gibi olacak Kutuplardan Ekvatora olanlar soğuk, Ekvatordan Kutuplara doğru olanlar sıcaktır. Buna göre eğer A2'de sıcaklık artıyorsa o zaman bu YB alanı Ekvatorun kuzeyindeymiş diye düşüneceksin. Buna göre tam tersi yönde yani Kutuplardan Ekvator'a doğru hangi seçenekler var diye bakacaksın.Yani 4 ve 5

2. soru
    Soru güzelmiş onu söyleyeyim en baştan. Şimdi dağların konumuna göre bir yere yağış bırakması özel konumla alakalıdır. Yani aynı bölge içinde bir yere yağış bırakıyorken aynı bölgede aynı hava kütlesi 1-2 km daha uzaktaki bir yere yağış bırakmayabilir. Yani bunda iklimin etkisinden söz edemeyiz.
    Bir yerde çay-muz-turunçgil vs üretimi yapılması oranın iklimi hakkında bariz bilgiler verir bunu sakın unutma. Örneğin turunçgil tarımının yapıldığı bir yerde sen kesin olarak yazın sıcak ve kurak kışın ılık diyebilirsin. Çay üretimi de dünyada sınırlı alanlarda yapılır. Muson Asya'sı; Hindistan, Çin Japonya vs Muson yazı yağışlı bir iklim bu yüzden çay tarımına elverişli. Karadeniz de her mevsim yağışlı bir bölgemiz olduğu için burada çay tarımı yapılması uygundur.
    Bak iklim hakkında bir şey söyleyebildik yani II'yi alıyoruz.
    Dağ yamaçlarında alt sınırı yağış, üst sınırı da sıcaklık belirler. Geniş yapraklıdan başlar karışık ormanlar, iğne yapraklı ormanlar, çalılar çırpılar diye gider. Eğer bir yerde dağ yamaçlarının alt kısmında geniş yapraklı ormanlar vardır dersen burda bariz olarak yağmurun etkisinden bahsedebilirsin.
    III' de oldu. Yani cevap II ve III

3)Bunu açıklayamayacağım hem tam bilmiyorum hem de zamanım kalmadı. Sınavında başarılar şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: joedumars

3. soru b mi?

1- A4 ve A5 zaten açıklamalar yapılmış
    2- Yine açıklamayı üstteki arkadaş yapmış II ve III
    ama 3- e ben de b derdim ne yalan söyleyeyim :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverscreen -- 25 Mart 2011; 10:40:11 >
  • 1.sorunun cevabı C hüseyinin göstermiş olduğu haritadan rahat birşekilde yapılabilir, kutuplardan ekvatora esen rüzgarlar sıcaklığı düşürürken, ekvator ya da ekvatora yakın bölgelerden kutuplara esen rüzgarlar sıcaklığı arttırır.

2. soru cevap E şıkkı II ve III. açıklama yukarıda var zaten.

3. soru cevabı A şıkkı. Zaten I ve II maddeler birbirleriyle benzerdir yani yağış rejiminin ve yağış miktarı bitki örtüsü ile alakalı birşeydir. İç anadoluda bozkırlar olduğundan küçükbaş, haritada doğu karadeniz bölgesi ve kars civarındada ormanlar geniş yer kapladıklarından büyükbaş hayvancılık yaygındır.
  • 1.soru yanlış değil mi? Y ekvator üzerindeyse ne olacak? A4 ve A5 de güney yarım kürede kalır o zaman, ve hava yine ısınır...
  • 3. soru: Edirne'de ve İç Anadoluda Step iklimi görülür. Karadeniz'de Ilıman Okyanusal. I.O'nun yağış rejimi düzenlidir, stepin değil. Alınan yağış miktarı da fazladır. Biri alır 2000mm+ diğeri 500-600 mm. O yüzden cevap A.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

1.soru yanlış değil mi? Y ekvator üzerindeyse ne olacak? A4 ve A5 de güney yarım kürede kalır o zaman, ve hava yine ısınır...

A1 ve A3 ise Y noktasının ekvator olduğunu düşünürsek doğu ve batı şeklinde e haliyle sıcaklık düşmez. en mantıklısı A4 ve A5 bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.