Şimdi Ara

5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 adet sorum var, yardım ederseniz sevinirim (doğru cevaplar ok ile gösterilmiştir):
     5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları) 5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları) 5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları) 5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları) 5 adet zor dil bilgisi sorusu (karekök yayınları)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zor Dil Bilgisi Soruları: Karekök Yayınları

Dil bilgisi, bir dili doğru ve etkili bir şekilde kullanma becerisidir. Zor dil bilgisi soruları, dilin inceliklerini test etmek ve öğrencilerin dilin kurallarını ve yapılarını anlamalarını derinleştirmek için tasarlanmıştır.

Karekök Yayınları, öğrencilere zorlu dil bilgisi soruları sunan önde gelen bir yayınevidir. Bu sorular, öğrencilerin dil bilgisi konusundaki bilgilerini sınırlara kadar zorlayarak akademik başarılarını artırmalarına yardımcı olur.

Karekök Yayınları'nın en zor dil bilgisi soruları şunlardır:

• Zamirlerin kullanımı
    • Edatların kullanımı
    • Cümle yapıları
    • Noktalama işaretleri
    • Sözcük dağarcığı

Bu sorular, öğrencilerin dil bilgisi becerilerini geliştirmelerini, mantıklarını güçlendirmelerini ve dilin inceliklerini anlamalarını sağlar. Karekök Yayınları'nın zor dil bilgisi soruları, öğrencilerin sınavlarda başarı elde etmelerine ve gelecekteki akademik girişimlerinde başarılı olmalarına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4.soruda ben ve herkes var farklı tür olarak alacaksın. Onun üstündeki soruda "romanında" b şıkkını sağlıyor. İlk soruyu anlamadım. -dir ekini kastediyor muhtemelen ama kullanımlar demiş. Neyse, kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermc07

4.soruda ben ve herkes var farklı tür olarak alacaksın. Onun üstündeki soruda "romanında" b şıkkını sağlıyor. İlk soruyu anlamadım. -dir ekini kastediyor muhtemelen ama kullanımlar demiş. Neyse, kolay gelsin.

teşekkür ederim.
  • 3.sorudaki modern sifat
    Son sorudaki kitabidaki i iyelik eki
    Ilk soruyu c yapardım ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 6 Şubat 2015; 3:12:23 >
  • son soruda eleştirmen elemekten geliyor dostum, üç tane yapım eki var orada. diğerlerini bulmuşsun sanırım. Oradaki hal eki diye aldığın iyelik eki bu arada,onun kitabı diyebiliyorsun.

ilk sorunun cevabı bence c : isme gelen ek fiil : kanlıydı. fiile gelen: gelmezdi.

ikinci soruda da okurun biri ''ölümden korkuyor musun'' diyor cümlenin düzenli hali. Burada tırnak içine aldığım kısım cümlenin nesnesi,aynı zamanda bir cümle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1515 -- 6 Şubat 2015; 3:15:11 >
  • Hepinize teşekkür ederim. Soruları anladım, sadece ilk soru (hem fiile hem isme gelen ek fiil) kaldı sanırım onda da benimle hemfikirsiniz (C seçeneği) belki kitapta bir hata vardır.
  • 7. soruda takıldım hakikaten

A) Çok zordur insanların güvenini kazanmak, bilirsin.
    B) Üzüldüm doğrusu, onu kırmak istememiştim.
    C) Hiçbir zaman erken gelmezdi, çok ağır kanlıydı.
    D) Onu tanıyorsam bunun altından kalmayacaktır.
    E) Bir başka yoldan gidelim, çok trafik var.

A - Bu cümlede "zordur" kelimesi yüklem ise ek fiil ad görevinde kullanılmış olur. Ancak fiil görevinde kullanılmamıştır çünkü bil-ir-sin derken geniş zaman ve şahıs eki almıştır.

B - Üzüldüm derken ek fiil yok. Kırmak yüklem olmadığı için ek fiil olarak kullanılmamıştır. İstememiştim derken ek fiilin fiil görevinde kullanılmıştır. İsteme-miş-ti-m

C - Gelmezdi derken ek fiil vardır çünkü gel-mez-di (geniş zaman ve geçmiş zaman). Kanlıydı derken de kanlı-idi olup yüklem olmuştur.Bu da ad göreviyle kullanılmıştır demektir.

D - Tanıyorsam derken Tanı-yor-sa-m (şimdiki zaman ve şart eki) ek fiil vardır. Kalmayacaktırda da var ama tam olarak çözemiyorum.

E - Gidelim = Git-e-lim istek ve şahıs eki yani ek fiil yoktur. Trafik var derken vardır'ın dır'ı düşmüş. Ek fiilde isime gelen 3 şahıs eki düşebiliyor yani bu isim görevinde kullanılan ek fiildir.

C'de kesinlikle ikiside var, D'nin fiil görevli ek fiilinde şart + şimdiki zaman var. Benim çözümlemem böyle fikir oluşturmuştur inşallah.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emek harcamışsın yazmışsın güzelce, ben tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum sana. Ben de C olduğu kanaatindeyim. D'de de "kalmayacaktır" sözcüğü kal-ma-(y)-acak-tır olarak çözümlersek sırasıyla gelen ekler bu şekildedir: olumsuzluk eki, kaynaştırma ünsüzü, gelecek zaman haber kipi, "-dir" ek fiil. Burada bir de senin açıkladığın gibi tanıyorsam var ve bu iki sözcükte de fiile gelen ek fiil var, bu nedenle istenen cevap değil ama cevap anahtatarı D diyor doğru seçenek için. Doğru yanıt sanırım yanlış açıklanmış cevap anahtarında.
  • 4. soruyu arkadaş söylemiş ama anlamadim bende aynı soruyu yanlış yapmıştım "varsa" da var ise olarak verilmid dilek kipi değildir :)

• Kitabinda cevap anahtari yanlis dogru cevap c dogru dusunmussuz bende c gozukuyo yardimci olmak istedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uniadayı

Kitabinda cevap anahtari yanlis dogru cevap c dogru dusunmussuz bende c gozukuyo yardimci olmak istedim :)

çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.