Şimdi Ara

Tecil Tarihi Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşındayım ön kayıtta askerlik tecil tarihi soruyor ona ne yazacam?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tecil Tarihi Nedir?

Tecil tarihi, askerlik görevini geçici olarak erteleyen tarihe verilen addır. Askerlik Kanunu'na göre belirli şartları taşıyan kişiler, tecil hakkından yararlanabilirler.

Askerlik Tecil Tarihi Ne Demektir?

Askerlik tecil tarihi, zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek için çağrılma tarihinin ertelenmesidir. Bu tarih, belirli şartlar altında askere gitmeyi geçici olarak erteleme hakkı veren yetkili makamlar tarafından belirlenir.

Tecil Tarihi Nasıl Belirlenir?

Tecil tarihi, ilgili kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda, kişilerin öğrenim durumları, sağlık durumları, ailevi durumları ve diğer şartlara göre belirlenir. Örneğin, üniversite öğrencileri öğrenimlerini tamamlayana kadar tecil hakkına sahiptirler.

Tecil Hakkı Kimlere Verilir?

• Öğrenciler: Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler
    • Sağlık sorunları olanlar: Sağlık durumu nedeniyle askerlik hizmetini yerine getiremeyecek kişiler
    • Ailevi nedenleri olanlar: Bakmakla yükümlü olduğu yakınları bulunan veya maddi durumu nedeniyle ailesine destek olmak zorunda olan kişiler
    • Diğer şartları taşıyanlar: Kanunda belirtilen diğer şartları taşıyan kişiler (örneğin, sporcular, sanatçılar)

Tecil Tarihi Nasıl Değiştirilir?

Tecil tarihi, yalnızca tecil şartlarında önemli bir değişiklik olması halinde değiştirilebilir. Bu değişiklik, ilgili birimlere dilekçe ile başvurarak yapılabilir.

Tecil Tarihi Geçtikten Sonra Ne Olur?

Tecil tarihi geçtikten sonra, ilgili kişiler askere gitme yükümlülüğü altına girerler. Bu kişiler, belirtilen tarihte askerlik şubesine başvurarak askerlik görevini yerine getirirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Askerliği tecil ettirmediysen muayne kacagisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik 19 yaşında gelmiyor mu?
    Edit: İnternette aradım da askerlik yaşı 21 diyor, senin tecil ettirmene gerek yok ki sen daha 18 yaşındasın. Tecil tarihi de boş kalır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Tekmesi -- 28 Temmuz 2015; 12:20:29 >
  • daha 18 yaşındayım neyini tecil ettireyim?
  • 2 seçenek var muaf ve tecil diye. tecili seçince tecil tarihini soruyor mecburi girmek. ben en iyisi bi okulu arayayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.