Pek hakim olduğum konular değil ama internetten araştırdığım kadarıyla Şubat 2018'de askere alınacağım her şey yolunda giderse. Tecili bozmazsam Kasım 2017'yi kaçırıyorum sanırım. Şubat çok kötü bir döneme geliyor. KPSS hazırlıklarımın ortasına oturuyor. Ağustos olsa çok güzel olurdu.
Sormak istediğim bir kaç soru var bu mesele ile ilgili
1- 30 Eylül itibarıyla gerekli işlemleri yaptırdığımda kesinlikle Şubat 2018'de mi olacak askere alım işlemi ? Bunun dışına çıkılma ihtimali var mıdır ?
2- Eğer bir şey yapmadan 2018 Ağustos dönemine kalırsam (son başvuru tarihi 31 mayıs 2018'miş) ne gibi bir yaptırım ile karşılaşırım.
Bunları şubeye gidip sormak isterdim ama TSK çalışanlarına biraz geç gelsem sonucu ne olur diyecek cesareti bulamadım açıkçası.
Cevap veren olmamış sen öğrendin mi bari? Benim tecil 30 eylülde son sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Eğer yoklamanız yapıldıysa muayane için sağlık ocağına falan gittiyseniz ne zaman askere gideceğiniz belgesi olması lazım. Bu şekilde tecil bozurmaya veya başvuruya gerek yok o yüzden Kasım 2017 askere gidersiniz.
Yoklamanız yapılmadıysa tecil bitiminde şubat başvuruları alındığı için şubat 2018 askere gidersiniz.