2019 yılında liseden mezun oldum sonrasında askerlik şubesine gidip tecil ettirmiştim 2023'ün sonuna kadar ettiler tekrar tecil etmeye kalktığımda şöyle bir uyarı çıkıyor: Mezun terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz. Sonuç olarak başka tecil hakkım yok mudur üniversiteye kayıt olmak tek çare mi? |
Lise Mezunları İçin Askerlik Erteleme
Lise mezunuysanız, belirli şartlar altında askerlik hizmetinizi erteleyebilirsiniz. Bu erteleme hakkından yararlanmak için gerekli koşulları ve belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
-
Lise Mezunuyum Askerlik Tecil Olur Mu? Lise mezunu olmanız halinde, yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırdığınız takdirde askerlik tecilinize hak kazanabilirsiniz.
-
Mezun Terk Durumunuz Uygun Olmadığından Askerlik tecilinizin onaylanması için yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmanız ve öğrencilik durumunuzun devam ediyor olması gerekmektedir. Mezuniyetiniz veya öğrenciliğe ara vermeniz durumunda tecil hakkınız kaybedilir.
-
Lise Mezunu Tecil Hakkı Lise mezunu olarak askerlik tecil hakkından yararlanmak için aşağıdaki şartları taşımalısınız:
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Askerlik muayenesinden muaf veya askerliğe elverişli olmak
- Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmak
-
Lise Mezunu Askerlik Tecil Ettirme Askerlik tecil ettirmek için gerekli belgeleri Askerlik Şubesi'ne teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belgeler şunlardır:
- Nüfus Cüzdanı
- Öğrenci Belgesi
- Öğrenim Ücretinin Ödendiğine Dair Belge
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
- Sağlık Raporu
Askerlik teciliniz onaylandıktan sonra Askerlik Şubesi tarafından size bir Tecil Belgesi verilecektir. Bu belge, askerlik görevinizi ertelediğinizi gösteren resmi bir belgedir.
Askerlik tecilinizin devamlılığını sağlamak için yükseköğrenim kurumuna kayıtlı olmanız ve öğrencilik durumunuzun devam etmesi gerekmektedir. Öğrenciliğinize ara vermeniz veya mezun olmanız durumunda tesciliniz iptal edilecektir.
Bu şartları sağlayarak lise mezunu olarak askerlik görevini erteleyebilirsiniz.