< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theFaceless_ -- 26 Ekim 2020; 10:52:31 > |
Meslek Lisesi Mezunları İçin Askerlik Tecili
Meslek lisesi mezunları, belirli şartları yerine getirmeleri halinde askerliklerini erteleyebilirler. Bu tecil hakkından yararlanmak için şu koşulları sağlamalısınız:
- Örgün öğretim veren bir meslek lisesinden mezun olmak,
- Bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmak ve öğrencilik statüsünü devam ettirmek,
- 29 yaşından gün almamış olmak.
Meslek lisesi mezunları, yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren dört yıl süreyle askerliklerini tecil edebilirler. Bu süre, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıt yaptıranlar için iki yıl daha uzatılabilir.
Tecil hakkınızın devam etmesi için her eğitim-öğretim yılı başında öğrenci belgenizin bir örneğini askerlik şubenize teslim etmeniz gerekmektedir. Öğrencilik statünüzü kaybederseniz veya 29 yaşından gün alırsanız, tecil hakkınız sona erer ve askerlik görevini yerine getirmeniz gerekir.
Askerlik tecili hakkı, meslek lisesi mezunlarının mesleki eğitimlerini tamamlamalarına ve yükseköğrenim görmelerine olanak tanır. Bu tecilden yararlanarak, mesleki gelişiminize odaklanabilir ve geleceğiniz için daha iyi fırsatlar elde edebilirsiniz.