1999 doğumluyum 2021'de lisans mezunu oldum. 12.07.2023'e kadar tecil gözüküyor. Bu sene AÖF'ten İkinci Üniversite'ye başvurdum 4 yıllık bir bölüme. Tecil uzar mı yoksa 2023'te biter mi ? |
İkinci Üniversite Askerlik Tecili
Askerlik Tecili İçin İkinci Üniversite
Askerlik yükümlüsü olan kişiler, ikinci bir üniversiteye kayıt yaptırarak askerliklerini tecil ettirebilirler. Bu tecil hakkı, yalnızca ön lisans veya lisans programlarında geçerlidir ve yüksek lisans veya doktora programları için geçerli değildir.
İkinci Üniversite Türleri
Hem devlet hem de özel üniversitelerde kayıtlı olmak askerlik tecilini sağlar. Açık öğretim fakülteleri (AÖF) de dahil olmak üzere uzaktan eğitim programları da askerlik tecil hakkı vermektedir.
Tecil Süresi
İkinci üniversiteye kayıt olan kişiler, eğitimleri devam ettiği sürece askerliklerini tecil ettirebilirler. Tecil süresi, öğrencinin kayıtlı olduğu programın bitiş tarihine kadar devam eder.
Askerlik Durumu
İkinci üniversiteye kayıtlı olan kişilerin askerlik durumları "tecil" olarak görünür. Bu kişiler, tecil süresi boyunca askere alınmazlar.
Tecilin Devamı İçin Gereksinimler
Askerlik tecilinin devam etmesi için öğrencilerin aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekir:
- Sürekli olarak kayıtlı olmak
- Yarı zamanlı veya tam zamanlı öğrenci olmak
- Her eğitim ve öğretim yılında en az 12 kredilik ders almak
- Başarıyla mezun olmak
Önemli Notlar
- Askerlik tecil hakkından yararlanmak için öğrenciler, askerlik şubesine ikinci üniversitelerine kayıt olduklarına dair belge sunmalıdırlar.
- Öğrenciler, ikinci üniversitelerinden ayrılırlarsa veya tecil şartlarını yerine getirmezlerse askerlik yükümlülükleri derhal başlar.
- İkinci üniversite askerlik tecili, zorunlu askerlik süresini kısaltmaz.