Şimdi Ara

AÖF,KPSS ve askerlik tecil durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ,Sağlık Meslek lisesinden mezunum.Şuan Açıköğretim Sağlık kurumları işletmeciliği 2.sınıftayım.Bu sene askerlik tecilim bitiyor.Aynı zamanda KPSS ye de çalışıyorum.Sormak istediğim sorular şunlar;
    Bu yıl üniversite bitiyor.Ama ben KPSS için bu yıl biraz geciktiriyorum.Lise de acil tıp teknisyeni olarak mezun olduğum için bu bölümden atanmak istiyorum.Galiba üniversiteden kpss den önce mezun olursam o bölüme tercih yapmak gerekiyor.Bununla ilgili bilgi verir misiniz?Bir de askerlik durumum var.Bu yıl tecilin son yılı.2016 yılı içerisinde askerlik şubeye gelmem yazıyor tecil belgesinde.Ben tecili uzatamaz mıyım?
    Yani özet olarak yapmak istediklerim ilk olarak KPSS ye öncelik verip kazanmak-üniversiteyi 2 yıl değilde 4 yıl olarak bitirmek ve daha sonra da hayırlısıyla askere gitmek.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• E-DEVLET e girip askerliğinizin durumunu öğrenebilirsiniz. Öğrenci olduğunuz taktirde 29 yaşına kadar tecil edilebiliyor.
  • Eğer mezun olursaniz kpss ye mezun oldugunuz bolumden girersiniz.altdan 1 ders birakirsaniz herhangi bir sorun olmaz.askerlik drumu icinde okula harç odediginiz surece tecil olur (29 yasina kadar) her iki dönem icin harc parasi odemeniz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay_53,LİUX çok teşekkür ederim.Acaba bu durumda yine de askerlik şubeye gidip bildirmem gerekli mi?
  • irfankaya0 kullanıcısına yanıt
    e devlet uzerinden askerlik drumunuzu kontrol edin.normalde okul butun ogrencilerin askerlik islerini toplu olarak halleder,her sene askerlik subesine belge gonderir ama bazen sorun oluyormus boyle bir durumda yani askerliginiz tecil olmadiysa para cezasi var zorla alip askere goturme yok artik.okudugun icin para cezasini odemessin belki bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.