Şimdi Ara

Üniversite terk durumu? Askerlik tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite terk durumunda 2 sene tecil hakkı verildiği yazıyor internette birçok yerde acaba bu doğru mudur? Yapan oldu mu hiç?
    Ben üniversite ve bölüm değiştirmek için soruyorum 24 yaşındayım 5 yıldır (1 yıl hazırlık ve 4 yıl lisans dönemi) üniversitedeyim ve bunu utanarak söylüyorum ama 2.sınıftayım. Maalesef bazı kişisel sorunlarımdan dolayı bu hale düştüm psikolojim uzun zamandır pek iyi değil. Amacım üniversite sınavıyla hem memlekete dönmek ve aynı zamanda bölüm değiştirmek. İstanbulu terkedip bir daha adımımı atmak istemiyorum.Tabi sınava çalışmak için 1 yıl tecile ihtiyacım var. Ve yeni üniversiteye kayıt için de tecilli gözüktüğüm bir askerlik durumuna yoksa kaydım alınmıyor.
    Kısaca üniversite terk durumunda askerlik tecili yapılıyor mu? 24 yaşındayım herhangi bir yaş kısıtlaması var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lisans için 7 sene tecil hakkı var.yani sen hemen bırakmak zorunda değilsin. üniversite sınavına önümüzdeki yıl gireceksen , şu an ki okuluna yeni yılda normal kaydını yap harç varsa öde ders kaydını yap , derslere sınavlara girmek zorunda değilsin bu okul kaydını etkilemiyor. bu süreçte üniversite sınavına kayıt ol ve sınava gir. en düşük olarak lisans kazanmak zorundasın. şu anki okulun lisans olduğundan örneğin önlisans yazar ve kazanırsan oradan tecil alamazsın. açıköğretim lisanslardan tecil alabiliyomusnu bilmiyorum açık yazma niyetin varsa bunu askerlik şubesine sor mutlaka. son olarak normal lisans bölümlerini yazıp kazandın diyelim. kayıt zamanı geldiğinde ilk önce eski okuluna gidip kaydını alacaksın evrakları diplomanı al 2-3 gün bekle meb sistemine okul terk ettiğin bilgisi girilsin. daha sonra kazandığın okula gidip kaydını yap. bu şekilde ilerlersen hiç pürüz çıkmaz .

ayrıca daha ne kadar tecilin var onu şubeyi arayıp sor bence. sonra kazanmak istediğin düzeyi lisans , aöf herneyse bu bölüme kaydolursam tecil alır mıyım de.

ben okul bırakıp başka okula kaydolduğumda askerlik şubesine bildirmem evrak götürüp getirmem gerekmemişti. devlet online ortamda bunları görüyor otomatik yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumbada1 -- 13 Temmuz 2018; 22:42:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tecil ve Bedelli Askerlik
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.