Bedelli askerliğe başvurdum ücretini yatırdım, celp tercih sıralamasını değiştirmek istiyorum fakat başvuruyu düzenle kısmına girip tercihleri değiştirdiğim ve kaydet kısmına bastığım zaman ''Yükümlüye ait askerlik celp tercih bilgileri güncellenemez.'' uyarısı alıyorum. Daha önce bir kez celp tercih sıralamasını değiştirmiştim acaba onun için mi bu uyarıyı alıyorum? 31 Aralık'a kadar tercihleri güncelleyebiliyor olmam lazım normalde. Bilgisi olan var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despote -- 27 Kasım 2021; 4:10:4 > |
Bedelli Askerlik Celp Tercih Sıralaması Değiştirme Hakkın Var
Bedelli askerlik celp ve sevk dönemi tercihi sıralamanı değiştirme hakkın bulunuyor. İlk tercihini çıkarmadan, tercihlerini yeniden sıralayabilirsin. Tercih sıralamanı değiştirmek için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsin.
Bedelli askerlik tercih sıralaması değiştirme işlemi, askerlik şubelerine başvurarak da yapılabilir. Ancak, e-Devlet üzerinden yapılan başvurular daha hızlı ve kolaydır.
Tercihlerini değiştirdikten sonra, yeni tercih sıralaman geçerli olacaktır. Ancak, ilk tercihini değiştirdiğin takdirde, ilk tercih ettiğin celp ve sevk dönemini kaybedebileceğini unutma.
Bedelli askerlik için tercih sıralamanı kaçıncı sıraya yazdırdığın önemlidir. Çünkü tercihler, sıralamasına göre değerlendirilir. Dolayısıyla, daha öncelikli celp ve sevk dönemlerini tercih sıralamanın üst sıralarına yazman önerilir.
Tercih sıralamanı değiştirirken, il ve ilçe tercihlerine de dikkat etmelisin. Çünkü bedelli askerlik celp ve sevk işlemleri, il ve ilçeler bazında yapılır.
E-Devlet üzerinden bedelli askerlik tercih sıralaması değiştirme işlemini şu adımları izleyerek yapabilirsin:
- e-Devlet sistemine giriş yap.
- Arama çubuğuna "Bedelli Askerlik Tercih Değişikliği" yaz.
- Açılan sayfada gerekli bilgileri doldur.
- Başvurunu tamamla.
Başvurun tamamlandıktan sonra, tercihlerin değiştirilecektir. Değişiklikleri e-Devlet sisteminden takip edebilirsin.