Yoklama başvurusu yaptım. Şimdi aile hekimi sağlık muayenesi diyor ama aile hekimim benim memleketimde bense başka şehirde kamuda çalışıyorum hafta içi fırsat bulamıyorum birde. Ne yapacağım aile hekimini değiştirirsem bu seferde değiştirdiğim aile hekimi izinliyse falan diye şans ya beni bulur. Diyelim izinli başka bir aile hekimi bakıyor mu işlemler kaç gün sürüyor bu ay parayı yatirmam lazım konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum lütfen. |
Askerlik Muayenesi İşlemleri
Askerlik muayenesi, askerlik hizmetine uygunluğunu belirlemek için yapılan bir değerlendirmedir. Süreç, aile hekiminde başlar ve sağlık ocağında devam eder.
Aile Hekimi Askerlik Muayenesi
Aile hekiminize giderek askerlik muayenesi için başvurabilirsiniz. Muayene sırasında, genel sağlık durumunuz, tıbbi geçmişiniz ve aile öykünüz değerlendirilir. Hekim, sizi askerlik muayenesi için uygun bulursa, sisteme not düşer.
Sisteme Ne Zaman Düşer?
Aile hekiminizin sizi uygun bulduğu askerlik muayene tarihi, genellikle muayeneden 1-3 gün sonra sisteme düşer.
Askerlik Muayenesi
Aile hekiminizin yönlendirmesiyle sağlık ocağına giderek askerlik muayenesini yaptırabilirsiniz. Muayene, genellikle bir gün sürer. Muayenede, fiziksel ve psikolojik sağlık durumunuz değerlendirilir.
Randevu Gerekli Mi?
Sağlık ocağına randevu alarak askerlik muayenesi olabilirsiniz. Ancak bazı sağlık ocakları randevu olmadan da muayene yapmaktadır.
Sağlık Ocağı Askerlik Muayenesi Nasıl Yapılır?
Sağlık ocağında, öncelikle kayıt yaptırmanız gerekir. Ardından, fiziksel muayene, kan ve idrar testleri ve psikolojik değerlendirme yapılır. Muayene sonuçları, askerlik durumunuzu belirleyecektir.