Merhaba değerli arkadaşlar herkesin aradığı ama bulamadığını farkettim kısaca 2020 askerlik muafiyet işlemleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle askerlikten muaf tutulmak istiyor veya tutulmanız gerektiğini düşünüyorsanız muayene olduğunuz gerekli evraklar, filmler, kan tahlilleri vb gibi tüm bulabildiğiniz hastane evraklarınızı yanınıza alarak internette askerlik muayenesi için yetkili hastaneleri araştırdıktan sonra uzman bir doktordan randevu alın derdinizi ona anlatarak muaf olurmuyum? erteleme alır mıyım diye sorun saygılı ve efendi olmanız durumunda doktorunuz gerekli cevabı verecektir vermezse başka bir doktordan tekrar randevu alın. Doktor muaf olursunuz erteleme alırsınız dediyse, Eğer askerlik muayenesini olmadıysanız sevk başvuru yapıp aile hekimine gidip hastaneye sevk isteyerek durumu halledebilirsiniz. Önce aile hekimi bakar hastaneye sevk eder sonra sevk edildiğiniz hastanenin askerlik işleri kısmını bularak ordan gerekli doktora gidersiniz doktor gerekli kararı vererek kağıda yazar ve sisteme işler kurul için çağrılırsınız kurul dedikleri de 20sn içerde durursunuz sadece size kararı verir askerlik şubeye götürürsünüz. Eğer teciliniz var ve daha önce muayene olup sağlam raporu aldınız, ve raporu aldıktan sonra bir sağlık sorununuz var ise, Önce askerlik yerinizin açıklanması gerekiyor evet bir risk almanız gerekiyor hastaneden muaf veya erteleme kararı çıkmazsa askere gidersiniz yeriniz belli olmadan ikinci kere muayene olamazsınız. Askerllik yeriniz açıklandıktan sonra hemen askerlik şubeye gidip hastaneye sevk edilmek istiyorum diyorsunuz size bir evrak veriyor gerekli kısımları dolduruyorsunuz, daha sonra aile hekimine gidip size verilen sevk kağıdına xxx hastane xxx polikliniğine sevk edilmesi uygundur diye yazdırıp askerlik şubeye götürüyorsunuz. Daha sonra sevke edildiğiniz hastanenin askerlik ile alakalı bir odası vardır o odaya gidip kağıdınızı verip sevk edildiğiniz doktoru öğreniyorsunuz, doktora gidip derdinizi anlatıp gerekliyse tahlillerinizi işlemlerinizi yaptırıp kararı alıyorsunuz, karar erteleme veya muafiyet ise şu gün gel kurula gireceksin diyorlar o gün gidiyorsunuz herkesi aynı saatte çağırıyorlar kapıda isimleri okuyorlar tek tek içeriye giriyorsunuz doktor hastalığınızı okuyor bir doktor kararı verip sizi dışarı çıkarıyor ortalama 20-30sn sürer sonrasında hakkınızda verilen kağıdı askerlik şubeye götürüyorsunuz askerlik şube gerekli işlemleri yapıyor o sırada eğer hakkınızda verilen karara itiraz ediyorsanız ben bu karara itiraz ediyorum diyerek başka hastaneye sevk isteyebiliyorsunuz. eğer hakkınızda verilen karar razıysanız ben bir problem yok imzanızı atıyor ve kararı alıyorsunuz. Bu işlemlerin tamamını yaparken eğer saygılı olursanız herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız fazla endişelenecek bir durum yok emin olabilirsiniz. Eğer daha öncesinden tahlilleriniz evraklarınız varsa mutlaka işlemler sırasında yanınıza alın yoksa tekrar tekrar aynı tahlilleri yaptırıp hastane içerisinde perişan olursunuz eğer devam gittiğiniz bir doktor varsa ondan epikriz(hastanede yaptığınız tüm işlemlerin yazdığı belge) raporunuzu alın herşeyi çözecektir. Eğer epikriziniz elinizde hazır ve tahlileri de sakladıysanız tüm bu hastane işlemleri toplamda 2 saat sürmez. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onasx -- 6 Kasım 2020; 22:29:30 > |
ASKERLİK MUAFİYET İŞLEMLERİ 2020
-
-
Hocam bir de sana sormak istedim şu mesajıma bir bakarmısınız?
-
Hocam iyi günler.Ben Şubat celbi için tecil bozdurmuştum, Şimdi şubat için sınıf ve tertip bekliyorum.Dün kontrol için hastanede yüksek seviyede skolyoz olduğumu öğrendim.Doktor bana askerlikten muaf olabilirsin Bu rahatsızlıkla dedi.Ama ben bilmediğimden aile hekimiden sağlıklı raporu alıp celpe girdim.Şİmdi ben askerlik şubesine gidip durumu anlatsam tekrar muayene olma şansım varmıdır.Yoksa iş işten geçtimi cevap verirseniz sevinirim.
-
gideceğiniz yeriniz belli olduktan sonra askerlik şubeye gidip bahsedeceksiniz o sizi aile hekimine sevk edecek aile hekiminde onay alıp askerlik şubeye geri getireceksiniz o da sizi hastaneye yollayacak hastane kararı verecek ''askerlikten muaf olabilirsin'' diyen doktordan buna dair teşhis veya yazılı bir kağıt bir döküman isteyin işiniz kolaylaşsın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X