Şimdi Ara

Askerlik Muayene İşlemleri ve Heyete Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Psikiyatrik ilaç kullanıyorum yaklaşık 2 senedir? Çok ciddi bir şey değil ancak düzenli olarak kullanıyorum.

Askerlik yoklaması için öncelikle aile hekimine gittim ve beni hastaneye yönlendirdi. Hastanede sağlık kurulu sadece psikiyatri bölümüne yönlendirdi ve 1 yıl erteleme verdiğini 1 yıl tedavi sonrası askere gidebileceğimi iletti. çok ciddi bir durumun yok ama 1 sene tedavi devam etsin daha rahat askerlik yaparsın dedi.Daha sonra evrakları teslim etmemi ve heyet için tarih almam gerektiğini iletti. Heyet günü önümüzdeki hafta.

Sorum şu. Heyete girmeden önce sadece 1 alana girmiş olmam biraz garip geldi. Okuduğum kadarıyla herkes tüm alanlarda muayene olmuş gibi gözüküyor.

İkinci sorum; heyet ortamı nasıl? Heyet doktorun verdiği bu kararı bozabilir mi?

• Heyet raporu için bir hastaneye başvurursanız tüm doktorlara görünüyorsunuz diye biliyorum. Askerlik muayenesinde sadece özel bir hastalığınız olduğunu söylerseniz, onunla ilgili doktora yönlendiriliyorsunuz. Heyetin vereceği kararı değiştirmek isterseniz, rapora itiraz hakkından yararlanabilirsiniz. İtiraz sonrası süreci hakkında bilgim yok.

• godofmoon G kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Aslında şuanki durumdandan memnunum 1 yıl erteleme benim için gayet iyi. Sadece heyet kararı değiştirirmi doktorun kararına itiraz edermi onu merak ettim.

Bazı forumlarda heyete giriyorsun zaten doktorun verdiği kararı hemen uyguluyorlar diyor. Kimisi uzun uzun soru soruyorlar diyor nasıl bir ortam önceden kendimi hazırlayayım 🤣

• Ben anksiyete sebebiyle muaf tutuldum. Heyete hiç girmedim. Psikiyatri doktoruna muayene oldum ve ardından heyet kararını aldım. Başka yerlerde heyete girme durumu varsa bilmiyorum fakat heyet kararına itiraz hakkınız olduğunu unutmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.