Askerlik şubeleriyle telefonda görüştüm ilk başta öyle bir hakkın yok yapamazsın dediler fakat başka askerlik şubeleri aradıktan sonra daha önce bu işlemi yaptıklarını öğrendim. Yoklama yaptıktan sonra ve yer belli olunca eğer Yedek Subay hakkı çıkmamış ise YER BELLİ OLUR OLMAZ (MAX. 2 GÜN İÇİNDE) bedelli ücretini yatırarak askerlik şubesinden bedelliye geçiş yapılıyormuş. Benim gibi memur olup ücretsiz askerlik yapmak istemeyenlere duyurulur. SÜREÇ İLE İLGİLİ EKSTRA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YORUM ATSIN. Teşekkürler |
Yedek Subaylık Çıkmazsa Bedelli Askerliğe Çevirmek
Yedek subay veya uzun dönem askerlik yükümlülüğünüz çıkmazsa, Bedelli Askerlik hizmetinden faydalanma imkânınız bulunmaktadır. Bedelli Askerlik, belirli bir ücret karşılığında askerlik hizmetini kısaltılmış süreyle tamamlama fırsatı sunan bir uygulamadır.
Yedek subaylık çıkmaması durumunda Bedelli Askerlik başvurusu yapmak için öncelikle askerlik şubenize başvurmanız gerekmektedir. Askerlik şubeniz, başvuru şartlarını ve gerekli belgeleri size bildirecektir.
Başvurunuzun kabul edilmesi halinde, belirlenen ücret tutarını yatırdıktan sonra askerlik hizmetiniz başlayacaktır. Bedelli Askerlik süresi, normal askerlik süresine göre daha kısadır ve genellikle 21 gündür.
Bedelli Askerlik Başvuru Şartları:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Erkek olmak
- 21 yaşını doldurmuş olmak
- Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olmak
- Sağlık açısından askerlik hizmetine elverişli olmak
Yedek subaylık veya uzun dönem askerlik çıkmaması durumunda Bedelli Askerlik, askerlik hizmetinizi kısaltılmış süreyle tamamlamanız için bir seçenektir. Başvuru şartlarını ve süreci askerlik şubenizden detaylı olarak öğrenebilirsiniz.