Şimdi Ara

Askere başvuracağım ancak sorularım var(Yedek subaylık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. 23 yaşındayım, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık(PDR) bölümünden yeni mezun oldum ve diplomalarımız e devlet sistemine işlendi. Ben de kasım celbinde askere gitmek istiyorum. Yedek subay olarak yapmayı çok istiyorum ancak sorularım var.

1-) Küçükken astım hastalığım vardı ve ergenlikte bunu atlattım ilaç falan kullanmıyorum. Bu hastalık dışında 2015 yılında nöroloji doktoru bana hatalı bir teşhis koydu ve epilepsi olduğumu söyledi. Birkaç yıl ilaç kullandım ve doktorun tayini çıkınca farklı doktora gittim ve bana epilepsi değilsin ilaçları yavaş yavaş bırakabilirisin dedi. Farklı doktorlar da onayladı. Yıllardır ilaç falan kullanmıyorum. Bu hastalıklar e nabız sitesinde gözüküyor. Bunlar yedek subay olmama engel mi? Sağlam olduğumu nasıl kanıtlayabilirim? Yedek subaylığa uygundur tarzı bir rapor var mı?

2-) Bölümüme yedek subaylık çıkma olasılığı yüksek mi? Hangi celp döneminde gidersem şansım daha yüksek olur?

3-) Boyum 184 kilom da 84 civarı. Yedek subaylık için hangi kilo aralığında olmalıyım?

4-) Başvuru süreci nasıl oluyor ufak bir özet yapabilir misiniz?

5-) Sağa dön, sola dön gibi komutları nizami şekilde uygulayamamaktan korkuyorum çünkü o tarz hareketlerde bedenimi tamamen koordine edemiyormuşum gibime geliyor. Bu komutlar zorlayıcı mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john ciga -- 17 Temmuz 2020; 1:40:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. Ve 3 için cevap vereyim ,:

Yedek subaylık nasip işi, çok kafaya takma , yok kilo yok not ortalaması falan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en ideali agustos sonra subat celbi
    Kasim ve mayis celplerinde birsuru mezun basvuru yapiyor sansin azaliyor

• 1- Kronik bir rahatsızlığınız veya sürekli kullandığınız bir ilaç yoksa acemide sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Aile hekimindeki yoklamadan geçerseniz sıkıntı olmaz. Aile hekimi kalkıp e-nabıza bakıp ben sizi sevkedeyim derse epilepsi olmadığınızı gösteren raporlarınız varsa onları gösterir durumu açıklarsınız.

2-3 için söylenmiş üstüne ekleyecek bir sözüm yok.

4- benim yoklamayı yapalı epey oldu, o zaman şubeden yapılıyordu. E-devlet sistemini bilmiyorum. Bu kanalda açıklayıcı videolar varhttps://www.youtube.com/c/MehmetçiğinSesi/videos

5- Elinizden geldiğince yapınız yeter, kendinizi paralamanıza gerek yok. Ömrü hayatında beden eğitimi dersi görmemiş adamlar geliyor, uygun adım yürümek için ekstra çaba harcayıp değişik stiller geliştirenler var. Meslekçi yedek subay yapmış biri olarak acemilikte öğrendiğim sadece 2 şeyi ustada kullandım. Esas duruş ve selam durma.
    Zaten denetleme dönemine denk gelirseniz epey bir yürüyüş çalıştırırlar. Orada da en iyi yürüyen %70'i seçerler. Geri kalan %30 taburda angarya iş yapar.

Edit ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 18 Temmuz 2020; 4:53:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

Bence en ideali agustos sonra subat celbi
    Kasim ve mayis celplerinde birsuru mezun basvuru yapiyor sansin azaliyor
    Hocam dediğiniz bana mantıklı geldi de farklı bir açıdan bakarsak belki ihtiyacın çoğu kasım ve mayıs döneminde alındığı için diğer celplerde ihtiyaç kalmıyordur? Yani başvuran az olsa bile kadro da az olacağı için şans düşüyor olabilir mi? Biliyorum yedek subaylık şans işi ama çok istiyorum.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. İlk soru için konuşacağım. İlaç kullanmıyorum, durumu da aile hekimine anlatırım. Yedek subay olmaya uygundur/değildir gibisinden bir rapor, yazı veriyor mu aile hekimi? Muallakta kalmasın istiyorum.

• john ciga J kullanıcısına yanıt
    Askerliğe elverişli durumunuz varsa er/yedek subay farketmez olursunuz. Eğer anlattığınız gibi ciddi bir durumunuz yoksa bahsini bile açmayın; doktordu, tahlillerdi, kuruldu uğraşırsınız. Eğer e-nabızdan falan görür de bahsi açılırsa raporlarınızla durumu izah edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.