Arkadaşlar sınava girip sonuçta yedek sıbay olarak gidileceği zaman bizi ne gibi işlemler bekliyor? biliyorum eğitime alacaklar ama bu zormu? Daha ilk günden sıkıntı yaşanırmı?
evet daha ilk günden itibaren sıkı bir eğitim başlıyor. sınıf okulunda brüt 3 ay eğitim veriliyor. bunun ilk 2-3 haftalık bir süresi temel askerlik eğitimi... gerçekten ağır olduğunu söylemeliyim. belki de bünye alışık olmadığından aşırı ağır gelebilir. ama sıkı bir eğitim olduğu bir gerçek. ama 2 haftadan sonrası daha rahat.
Ben 291.dönem olarak zırhlı birlikler okulu tank sınıfında yedek subay eğitimimi aldım...Askerliğe başlarken 15 ay olarak başlamıştık fakat temmuz daha sınıf okulundayken askerlik süresi kısaldı...
Neyse sadede gelelim...Bizim zamanımızda sınıf okulunda 4 ay eğitim görüyorduk...Sanırım şu an 3 ay...Ben pazar günü 16 civarı teslim olmuştum...İçeri girdiğimizde bizden birgün önce gelenlerin eğitime başladıklarını gördük...Hacivat ile Karagöz gibi karşılıklı durup boyuna selam veriyorlardı birbirlerine...Ertesi gün aynı yerde ben vardım...Evet en geç gittiğin günün ertesi yanaşık düzen eğitimi başlar...Yemin törenine kadar bu şekilde ve ekstradan tören provaları ile spor yapılarak geçer...Yemin sonrasında ise hangi sınıftaysan ona göre eğitimler başlar...Bunlar hem teorik hem pratiktir...Dersanelerde aynı okuldaki gibi ders anlatılır ve bu derslerden sınavlar olunur...Aynı şekilde spordanda sınav olunur...Eğer iyi notlar alıp mevcuda göre yüzdelik dilime girersen istediğin yeri seçme hakkın oluyor...Tabiki liste dahilinde...Sınıfına göre zorluk seviyesi değişebiliyor...Mesela bir levazım yedek subay adayı ile bir tankçı yedek subay adayının eğitimleri bir olmuyor...Muharip sınıflar (piyade, tank, top...vs) daha ciddi eğitim görüyorlar...
arkadaşlar yapmış olduğunuz açıklama için teşekkür ederim. Ve merak ettiğim bir konu daha var, yedek subay adaylarının eğitim gördüğü yerde normal er olarak askerliğini sürdürenler varmı? ve yatakhanede herkez biraradamı oluyor? yoksa asteğmenlerin yeri ayrımı?
Bir yedeksubay adayı normal er gibi azarlanırmı peki? çok sordum ama acemilik işte
asteğmenler acemiliklerini sınıf okullarında yaparlar. bu okullarda da askerliğini yapan erler tabi ki var. ama asteğmenlerle beraber kalmazlar. onlar ayrı yerde kalırlar, asteğmenler ayrı. örneğin ben hava savunma asteğmenim. sınıf okulundaki odalarımız 5 kişilikti. dolaplar daha büyüktü. erlerle büyük fark var yani.
bir er ile bir asteğmen adayına yapılan muamele arasında çok fark var. ha asteğmen azarlanmaz diye bi şey yok. yeri geliyor koskoca binbaşılar azarlanıyor ;)
quote:
Orjinalden alıntı: Joneleth
asteğmenler acemiliklerini sınıf okullarında yaparlar. bu okullarda da askerliğini yapan erler tabi ki var. ama asteğmenlerle beraber kalmazlar. onlar ayrı yerde kalırlar, asteğmenler ayrı. örneğin ben hava savunma asteğmenim. sınıf okulundaki odalarımız 5 kişilikti. dolaplar daha büyüktü. erlerle büyük fark var yani.
bir er ile bir asteğmen adayına yapılan muamele arasında çok fark var. ha asteğmen azarlanmaz diye bi şey yok. yeri geliyor koskoca binbaşılar azarlanıyor ;)
bizde binbaşıyı falan kızdarmayız ne derlerse emredersiniz komutanım der gideriz