Şimdi Ara

Acemi dönem süresi kaç gün ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
77.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SelamunAleyküm arkadaşlar.Nasipse 19 Aralık askerliğe başlıyoruz. Kısa dönem Hatay Serinyol acemi birliğim jandarma olarak. bo konuda bir şey sorucam burda kaç gün kalıcaz yemin töreni kaç gün sonra oluyor ? bilen arkadarşlar varsa cevaplıyabilirse sevinirim.şimdiden Hayırlı teskereler hepimize.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Acemi Birliği Kaç Gün Sürer?

Acemi birliğinin süresi, askerlik görevini yerine getirdiğin ülkeye, görevin türüne ve özel koşullara bağlı olarak değişebilir.

Türkiye'de, erkek vatandaşlar için zorunlu askerlik görevi 6 aydır. Bunun ilk 28 günü acemi birliğinde geçirilir. Bu süre, askerlik şubesine kayıt işlemlerinden itibaren başlar.

Acemi birliği eğitimi, askerlik görevinin temelini oluşturur. Bu süre zarfında, askerler temel askeri eğitimlerini alırlar, silahları tanır ve kullanmayı öğrenirler. Ayrıca disiplin, emir komuta ve askerlik kültürü hakkında bilgi edinirler.

Acemi birliğinin süresi, bazı durumlarda kısalabilir veya uzayabilir. Örneğin, üniversite öğrencisiysen veya sağlık sorunların varsa acemi birliğin daha kısa sürebilir. Ayrıca, terörle mücadele gibi özel operasyon birliklerinde görev alacaksan acemi birliğin daha uzun sürebilir.

Askerlik görevine başlamadan önce, acemi birliğinin süresi ve diğer detaylar hakkında detaylı bilgi almak için askerlik şubene başvurmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Jandarma ama sınıf yazmamışsın. Şimdi normal bir jandarma veya piyade er 28 gün acemilik yaparken , mekanize er ve erbaşlar 75 gün yapıyor. Sınıfına göre değişir. Maksimum 75 gün acemilik var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgi.

Askerliğin düşmesi ile birlikte kısa donem erbaş ve erlerin acemilik süresi 4 hafta (28) günden 3 hafta (21) güne düşürülmüştür. Uzun donem de ise iki tip acemilik suresi var. Birisi 4 haftadan (28 gün) 3 haftaya (21 gün) digeri 11 hafta (77 gün)dan 8 haftaya (56 gün) dusurulmustur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 21 gün sonu yemin ediliyo tmda jandarmaların yeminden sonra temel eğitimi oluyormuş diye duydum. Bilmiyorum tam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaserim25

Evet 21 gün sonu yemin ediliyo tmda jandarmaların yeminden sonra temel eğitimi oluyormuş diye duydum. Bilmiyorum tam

Devrem jandarmada toplam acemilik 38 gün bunun ilk iki haftası eğitim olarak oluyor daha sonra ise yemin töreninden sonra 15 gün falan sadece asayiş eğitimi alınacakmış.yani 24 ocakta usta birliklere yol alıcaz :)

• 7.jandarma komando er eğitim alayı yenifoça da acemi askerim burada askerlik süresi 10hafta idi ve 8 haftaya indi bu süre 4 ocakta dağıtım a gidicez..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Yalınkılıç

quote:

Orijinalden alıntı: yaserim25

Evet 21 gün sonu yemin ediliyo tmda jandarmaların yeminden sonra temel eğitimi oluyormuş diye duydum. Bilmiyorum tam

Devrem jandarmada toplam acemilik 38 gün bunun ilk iki haftası eğitim olarak oluyor daha sonra ise yemin töreninden sonra 15 gün falan sadece asayiş eğitimi alınacakmış.yani 24 ocakta usta birliklere yol alıcaz :)

Anladım kardeşim çok sağol bilgilendirme için :) Hakkımızda hayırlısı o zaman :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askere 1-2 gün geç gitmek
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Yanlış bilgi.

Askerliğin düşmesi ile birlikte kısa donem erbaş ve erlerin acemilik süresi 4 hafta (28) günden 3 hafta (21) güne düşürülmüştür. Uzun donem de ise iki tip acemilik suresi var. Birisi 4 haftadan (28 gün) 3 haftaya (21 gün) digeri 11 hafta (77 gün)dan 8 haftaya (56 gün) dusurulmustur.

Normal uzun dönem erler için acemi birliği süre durumu nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.