Şimdi Ara

Bedelli Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bedelli askerlikte burası iyi midir, rahat mıdır gidenler bilgi verebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Bedelli Askerlik

Bedelli askerlik görevini yerine getirmek isteyen bireyler için Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı önemli bir seçenektir. Bu tugayda, bedelli askerler 21 günlük temel askerlik eğitimi alırlar.

Eğitim süreci, askerlik görevini yerine getirmek için gerekli temel bilgilerin edinilmesini sağlar. Bedelli askerler, bu süre zarfında askeri düzen, disiplin, silah kullanımı ve temel savaş teknikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Eğitim, Amasya ilinde yer alan 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nın tesislerinde gerçekleştirilir. Tesisler, askerlerin rahat ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için tasarlanmıştır.

Bedelli askerlik için Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı'nı tercih edenler, eğitim süresini tamamladıktan sonra askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılırlar. Bu sayede, askerlik yükümlülüklerinden kısa sürede ve düzenli bir şekilde kurtulabilirler.

Ayrıca, bedelli askerler eğitim süreleri boyunca aldıkları askeri bilgiler sayesinde kendilerine güvenleri artar ve disiplinli bir yaşam tarzına adapte olurlar. Bu özellikler, askerlik sonrası hayatlarında da onlara fayda sağlar.

Sonuç olarak, Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı, bedelli askerlik görevini yerine getirmek isteyen bireyler için uygun bir tercihtir. Bu tugayda alınan eğitim, askerlik yükümlülüğünün yerine getirilmesini sağlar ve kişisel gelişim açısından da faydalı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şubatta Bedelli olarak gidiyorum yorumları takipteyim :)

• Mart 2023 de gittim. Ben 1. taburdaydım. Çok zorlanmadık. Özellikle 1. taburda uçaksavar bölüğüne düşerseniz herkesin dilinde prenses bölüğü diye 😂

İlk hafta selam verme, sağ dön sol dön, eğitim alanına yürürken bölüğe özel marşlar eşliğinde (işte geliyor X bölüğü tarzı) yürüyüşler şeklinde geçiyor.

İkinci hafta G3 veriyorlar her yere giderken elinde taşıyon ama herkese verilmeyebilir (ben ilk defa atış yaparken aldım elime silah), yemekhaneye toplayıp slayt falan izletiyorlar silahın takılışı sökülüşü nasıl, atış ile ilgili anlatım vs.

İkinci haftanın tahmini Cuma günü atış yaptırırlar. 3 mermi atıyon. Atış yapmak istemeyen dilekçe falan dolduruyor.

Ondan sonra terhis olana kadar full yürüyüş provası. Tören alanına götürüp 3-5 tur yürütürler öğleden önce. Öğleden sonra da aynı şekil. En son yemin töreni ve bitiş. (Bizim dönemde çok yağmur yağdığı için tören iptal oldu yemekhanede yemin ettik sonra dağıldık)

Valla genel olarak çok zorlanmadık, sadece tüm dünyadan izole oluyorsun, teknolojik aletlerden uzaklaşmak falan böyle 1980 lerde yaşıyormuşsun hissiyatı veriyor. Yemek alırken, kantinden bişey alırken, duş, traş her yerde 30 dk sıra beklemeye alışın sadece.

Beni zorlayan tek şey hastalanmak oldu. Orada hastalanmamak mucize gerçekten. Koğuşta biri olduysa herkese geçiyor ve geçmeyen öksürük, ateş, o halde yürüyüşlere devam etmek falan zorladı.

Duyduğum kadarıyla bir tek 4. tabur diğer taburlara göre şartları biraz daha ağırmış. Duş falan dışarıda alıyorlarmış biz sabah 5.30 6.00 gibi kalkardık onlar biraz daha erken kalkıyormuş falan.

• Ben de Mayıs 2023'te gittim. Üstteki arkadaşın bahsettiği 4. taburdaydım. Taburlar da kendi içlerinde bölüklere bölüşüyor. Ben 4. taburun biraz daha rahat bölüğündeydim. Ama diğer bölüklerin günleri daha sert geçiyordu. Haftasonları bile eğitimlere kalıyorlardı bazen. Eğitim alanında da şınav, mekik gibi fiziksel olarak zorlayıcı şeyler yapıyorlardı. Biz onlara kıyasla daha rahattık. Duyduğum kadarıyla en rahat bölükler uçaksavar ve tanksavar.

Eğitim kısmı üstteki arkadaşın bahsettiği gibi bizde de aynıydı. Atışı isteyen yapıyor istemeyen yapmıyor. Bir dilekçe doldurup atışa katılmıyorsunuz. Son 2 hafta full yürüyüş. Tüm bölükler bir arada tören alanında yürüyüş provası yapılıyor. Sıcağın altında zorluyordu bizleri.

Duş kısmı 4. tabur için malesef biraz sancılı. Duş alanı dışarıda. Haftada 2 gün belirleniyor. Tüm bölükler toplanarak komutanla birlikte gidiyor. 5 dakikanız var duş için. Onun haricinde sabah 4-5 gibi ihtiyaç duşunu kullanabiliyorsunuz, o da bazen kapalı olabiliyor.

Genel olarak zorlayıcı bir şey yok. Zorlansanız bile 28 günlük bir olay. Hatta iş stresinin olmaması, telefon, mail, bilgisayar bakmamak iyi geliyor insana.

Kesinlikle çok fazla eşya götürmeyin. Dolaplar küçücük. Dolaplara sadece 5-6 tshirt, kamuflajlar, pijama, tıraş köpüğü, jilet, havlu gibi kişisel eşyalar sığıyor. Geri kalanını zaten çantanıza koyuyorsunuz. Çantanızı depolara kitliyorlar. İsteyince de gidip çantanıza ulaşamıyorsunuz. Toplam 2-3 kere depoları açtılar bizde anca o zaman gidip çantalardan eşyaları alabildik. Tüm ihtiyaçlar kantinde var zaten. Oradan halledersiniz.

Hasta olmamak gibi bir şansınız yok. Bizim koğuşlar 60 kişilikti. Biri hasta olduğu an tüm koğuşa yayılıyor zaten. Vitamin falan getirmeye çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 8 Şubat 2024; 14:39:14 >

• Aralık ayında ben de teslim olacağım. Gidecek arkadaş varsa haberleşebiliriz

• -KaJMeRaN- kullanıcısına yanıt

Ekim celbinden geldim amasya buz gibiydi aralikta gideceklere allah yardim etsin dötleri donacak.  

• PehliOne- kullanıcısına yanıt

Aralık ayında gideceğim ben de şimdiden kara kara düşünüyorum  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scofield1 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle içlik ve parkanin altina giyebileceğin ince sweat tarzi seyler al. Ekimde sabah 2 3 derece idi, öğlene doğru isiniyordu ama güneş gittiği an yine buz.

• 3. tabur 2. bölükte yaptım iş stresi olmaması, sosyal medya olmaması insanın beynini canlandırıyor. Evde stresten rahat uyuyamıyordum ama orda o gürültüde 48 kişilik koğuşta anında uyuyor ve deliksiz uyuyordum.

En sıkıntılı olanı hastalık. 4. gün ateşim çıktı 10. gün öksürük başladı ve askerlik bittikten sonra da 15 gün sürdü bronşit olmuşum, olmamak mucize gibi bir şey. İçtimada koro halinde 3. haftadan sonra öksürmeye başladık. yatakhanede kantinde her yerde öksürük sesi...

Vitamin götürün, pastil bir işe yaramıyor, aferin sinüs, iburamin cold ve 1 kutu antibiyotik sokarsannız içeri askerlikte zorlanmazssınız. Çorabın içine mi yoksa valizin gizli bölmesine sokarak mı götürürsünüz bilmem ama hepsini aynı yere zula yapmayın. burun spreyi ve boğaz spreyine bir şey yapmıyorlar. Astımı olanda ilacını cebinde sorunsuz içeri sokabilir.

sabah 5:30 kalk saati ekim ayında bile amasya soğuk olmaz derdim ama 5:30 da içtima için dışarda karanlıkta en az 2 saat bekleyince insanın kemikleri bile donuyor. içlik takımı ve termal çorap götürün lazım olacak.

Ekim ayında bol yaprak dökülüyor ama iç mıntıka yerine her zaman dışı sevdim bok temizlemektense yaprak izmarit temizlemek daha iyi. Yemekleri bircan yemek firması yapıyor 10 üzerinden 6 sabah kahvaltısı falan yok gibi bir şey fırında veya kızartma yumurtalı sosisli ton balık konservesini gibi şeyleri yemeyin. Haşlanmış yumurta alın her zaman yok ama en azından mideniz bozulmaz. 3 tür yemek çıkarsa 1 tanesi sıkıntılı olurdu bir çok arkadaşım çok sıkıntı yaşadı çok şükür ben her buldugumu yemediğim için sorun olmadı.

Eğitimden kaçmak için rdm ve istirahat yollarına başvurmayın bazı komutanlar üzerinizdeki istirahat kağıdını görünce daha da zorluyorlar.

Evrak kağıtla işiniz iyise kayıt-kabul

yapı inşaat ile ikmalci

çay kahve ileyse çaycı

olabilirsiniz orada keşke şunu yapsam da eğitimlerden biraz yırtsam dediğim zamanlar olmadı ama insan hasta olunca o botları dizlere kadar çekip kolları kaldıramıyorsun şimdi bir daha gitsem kayıt kabulu hemen isterdim.

• 2412 dönem bedelli arkadaşların tezkeresi hayırlı olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.