Merhaba 2 gün önce sonunda askerlik görevimi bedelli olarak tamamladım. Yaşadığım tecrübeleri ve bu kışlada görev yapacak arkadaşları bilgilendirmek için birkaç şey yazmak istedim. Öncelikle kışlaya girer girmez size askercell kitlemeye çalışıyorlar almayın. Zorunlu değil almak ama almazsanız telefona el koyuyoruz gibi konuşuyolar telefonu streçle sarıp valizin altlarına atın hiçbirşey olmaz. Telefon getirmedim İçerde ankesörlü telefon kullanacağım dersiniz. Durduk yere 850 TL ödemeyin. Öncelikle şunu bilin. İçeride zaman asla ama asla geçmiyor :) 2-3 ay askerlik yapmış gibi hissedeceksiniz. Arkadaşlarım bedelliden dönünce ne kadar zor olabilir hadi len ordan derdim. Taa ki gidene kadar. Ha bu kışla diğer illere göre zor değil tabii ki burda yapacak olanlar hele de 4. bölüğe düşecek olan varsa türkiye geneline bakarsak çok şanslı. 4. Bölük komutanları çok rahat hatta kendi rahatlarını bile düşünüp sabah içtimasını uyanın kahvaltınızı yapın sonra alıcam diyodu. Ama yanımızdaki 3.bölükte önce içtima alıyor sonra sıralı bi halde kahvaltıya gidiyorlardı. Birde orda sıra bekliyolardı. Bu bölüğe düşerseniz samet komutana çok gözükmeyin kjsadkjasd, tüm komutanlar çok iyi, samet komutanda öyle ama yakalanırsanız her an kendinizi " Kanki helalar temizlençek" cümlesiyle tuvalet temizlerken bulabilirsiniz. Geçen komutandan kaçarken merdivenden düştüm hatta ahahha herneyse. Kahvaltılar iyi değil ama öğle ve akşam yemekleri 8/10. Yemekleri albay kontrol ediyor özel şirketle anlaşmalı. Her celpte yeni bir tatlı ve yemek deniyorlar o yemekler ilk deneme olduğundan bazen iyi olamayabiliyor ama genel itibariyle tatlı yemek vs güzel. İlk hafta eğitimde ve ikinci hafta eğitimde çok zorlanmıyorsunuz. Tek sıkıntı sıcak altında ayakta beklemek bakın 2 hafta ben buna okeyim diyorsanız sorun yok. Ara sıra konferansa götürüyolar 4 konferans gördüm. 2'si dini konularla alakalı 1'i silah eğitimi 1'ide sağlıktı. Kaçabiliyorsanız kaçın gidin uyuyun ( ama samet komutana da dikkat edin sadjahs ) Meslek gruplarına gelelim. Yazıcı ve müzeci dışında ( müzeciler sadece son hafta tören haftası görev yapıyor ve tören eğitimine ve törene katılmıyor ) aileniz gelmicekse müzeci olabilirsiniz son hafta rahat. Yazıcı ise excel'de 1300 kişinin girdi çıktısı nöbet kağıtlarını vs yapıyor eğitimlere katılmıyor. onun dışındaki meslekleri alsanız bile ekstra olarak tüm eğitimleri de yapıyorsunuz. Yani buraya giderseniz bu 2 si dışında görev almayın. Bu kışla son dönemlerini yaşıyor aralık celp'inden sonra daha alım yapmayacak. Kışlayı yıkıp üniversite yapacaklarmış. Bu yüzden içeride bakım yapılmıyor baya eski bina zaten. Bakım olmadığından tuvaletlerde bazı arkadaşların kafasına üstten pislik suyu damladığı oldu. Tuvaletinizi yaparken tavanda boru olan değilde sadece florasan lamba olan bi kabin seçmeniz sağlığınız için yararınıza olur. Ceza konularına gelirsek her şekilde en az 2-3 ceza yiceksiniz. Bu sizden kaynaklı olmasa bile bölüğün bi hatasıda olabilir. Orada ben değil biz kavramı varmış. Yürüyüşlerde arkada bi lavuk sigara içse komutan dumanı görse ve çocuk itiraf etmezse tüm bölük ceza yiyor. cezalar genelde öyle ağaca selam ver 1 saat dikil değilde bize hep. önce 1 sayfa antk 41 yazmamızı sonra diğerlerinde 2 yada 3 sayfa yazmamızı istediler. ama tabiki bu cezaları kendileri açıp bakmadılar kim yazmış kim yazmamış gibi. sadece bizi korkutup bize ceza yazdırmaktı amaçları yani ceza yerseniz yazmayın derim ama kimseye de söylemeyin yayılmasın :) Koğuşlar 18 kişilik dolaplar çok küçük öyle aman aman eşya götürmeyin derim. Onun dışında torpilli elemanlar var tabii ki, ya da sürekli revire giden, hastaneye sevk edilen vs. Hastane işi biraz riskli açıkcası hastalıktan gebersem bile hastaneye gitmem. bir çocuk sevk oldu içerde albay çocuğa 2 gün rapor yazdı çocuğun askerliği 4 gün uzadı. bir bahane uydurup spor ayakkabı istirahatı alabilirsiniz çünkü bu sıcakta iğrenç bot giymeyi kimse istemez. onun dışında yine ağlayıp zırlayıp kısıtlı grubuna girebilirsiniz. kısıtlı kısımlar çoğu eğitimlere gelmeyip daha çok bina içinde atıyorum çarşaf katlama vs işlerini yapıyor. bunu da düşünebilirsiniz. haftada 2 zorunlu 2'de ihtiyaç duşu var. bölüğünüz önceden belli oluyor ona birşey yapamazsınız ama sizi kayıt yaptıklarında ön yada arkanızdaki elemanla büyük ihtimal badi olacaksınız. 2 düzgün tipli elemanın arasında olup sıraya girmek badinizin iyi olma şansını arttırır. bunun dışında soru sormak isterseniz cevaplamaya çalışırım Son olarak güneş kreminizi alın iyi kullanın çünkü önümüzdeki 2-3 ay çok zorlu olacak hangi kışlada olursanız olun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 14 Haziran 2024; 11:59:58 > |
Kenan Evren Kışlası Askerlik Tecrübelerim
-
-
Emin olmak için bi sorum var... Tanıdığım bedelli yapmış birkaç kişi geçen yıllarda Cuma günü yemin töreninden sonra saldıklarını söyledi izin kullanıp... ama bu yıl yemin törenleri çarşamba günleri ve terhislerde sanırım cumartesinye denk geliyor. İzin süresi 1 gün ise perşembe izinliyiz cuma noluyo pekii :D
-
İzin günlerine komutan bi açıklama yapmıştı 2 gün çarşı izniniz siz kullanmadığınızdan 2 gün ordan bide başka bi nedenden de 2 gün izniniz oluyo toplam 4 gün izniniz var yani sizi asıl terhisten 4 gün önce gönderiyoruz vs demişti.
Yemin törenimiz bizimde 12 Haziran çarşambaydı normalde 16 Haziran Terhis tarihim ama çarşamba törenden sonra bizi gönderdiler ama tabi o 4 gün sivilde de olsan hala asker gözüküyorsun sadece kışlada olmuyorsun Size de öyle yaparlar
16 Mayıs - 16 Hazirandı benimkisi. Yol iznimden dolayı 18 Mayısta gittim 12 Haziranda da çıkardılar
-
Teşekkürler hızlı cevabın için. Cumartesi orda olcam 24 temmuzdada bitiyor öyleyse.
-
Rica ederim evet 24'de biter büyük olasılıkla. Umarım 4.bölüğe düşersin diğer bölüklere göre daha rahat eğitimleri komutanlarda cana yakın yüz yüzeyken. yani seni tek zorlayan şey bu sıcakta beklemek olur güneş kremi kesinlikle kullanmadan çıkma biz geçen ayda piştik sıcaktan şuan daha kötüdür.
Hayırlı teskereler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 27 Haziran 2024; 23:59:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X