Selamlar bipolarbozukluk teşhisiyle edronax adında bir ilaç kullandım.1 yılın ardından otururken kasık ağrısı sürekli tuvalete gitme,sol kalça bacakta ağrı başladı .İlacı bırakmama rağmen geçmedi. Bulunduğum il nedeniyle düzgün bir ürolojici ve tedavi bulmadım .İltihap tarzı birşey olmadığı için kan alıp birşeyin yok deyip yolladılar sürekli.Doktorun birine gitmiştim ilaçları bırak geçer demişti ilaçları bırakıp 1-1.5 sene sonra gene gittim nörojen mesane olmuşsundur dedi 6 ay önce ilaç yazdı yolladı.Askerlik zamanım gelmişti bende bu şekilde gidecemeyeğim için yüksek lisans başlattım. Kripto paralardan sermaye biraz para kazandım ağrılarımın da etkisiyle , günde 8 saat oturmak sürekli lavaboya gitmek kasık ağrıları ile ayakta durma vb. durumlar sebebiyle çalıştığım iş yerinden ayrıldım ,yüksek lisansımda bu bölüm ile alakalıydı danışmam hocam gitmediğim için öğrenci alamadığını kaydımı sildirmemi istedi yaz dönemi için kayıtlar başlamadan sildireceğim. Yaşadığım ildeki doktorlar taş devrinden kaldığı için askeri muayeneye gittiğimde kan testimde birşey çıkmayacağı için (kaç senedir gittim başka bir tetik yapmadılar ) doktorun gözünün önünde de idrar sıkıntı mı kanıtlamayamadığım için (başka şehirlerde sistoskopi tarzı şeyler varmış bizde sade kan testi) erteleme alamayacağı mı düşünüyorum .İlk gittiğim doktor pandemi zamanıydı isa hoca doğu anadolunun en iyisidir dediler gittim koronanın dabbe olup olmadığı muhabbetini yapıyordu. Geçen haftada özkan hoca şehirin en iyisidir dediler gittim sadece muhabbet ettik 6 ay oldu geçmedi dedim psikolojik ilaçlar yapmaz öyle şey psikolojik ilaçlara devam et kafana takma geçer psikolojik dedi yolladı. İlacı prospektüsünde bile yazdığını söylemek istedim bir kaç kere bana mı öğretecen tarzı olay yaşadığım için anlatamadım. İlacın yan etkiler de yazıyor "İdrar tutulumu ile ilgili sorunlar, prostat büyümesi " https://pdf.ilacprospektusu.com/669-edronax-4-mg-tablet-kt.pdf https://eksisozluk.com/edronax--1073451 Sonuç olarak ben yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir bölüme kayıt yaptırsam tecil hakkım gider mi?eylülde yüksek lisansa girsem o zamana kadar tecil düşer kaçak olup bedelli hakkı mı kaybeder miyim?Yada askeri muayene için okuması yazması olan bir doktora muayene olmak istiyorum ben seçebiliyor muyum?Bu halde bu ağrılarla askere gitmem çok zor iyileşene kadar erteleme yada tecil almam lazım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetgulsoy0 -- 25 Mayıs 2022; 2:45:40 > |
Askerlik Tecili ve Erteleme
Askerlik görevini geçici veya kalıcı olarak erteletmek veya geciktirmek isteyen bireyler, askerlik tecili ve erteleme işlemlerinden yararlanabilirler.
Askerlik Tecili ve Erteleme Nedenleri
- Eğitim (lisans, yüksek lisans, doktora)
- Sağlık sorunları (psikiyatri bozuklukları dahil)
- Ailevi nedenler (evlat edinme, bakıma muhtaç aile üyesi)
- Mesleki nedenler (başhekim, akademisyen, sanatçı)
Psikiyatri Askerlik Erteleme
Psikiyatri bozukluğu olan bazı bireyler, askerlik ertelemesi alabilirler. Bu bozukluklar arasında şunlar yer alır:
- Şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar
- Bipolar bozukluk
- Ağır depresif bozukluk
- Anksiyete bozuklukları (panik bozukluğu, sosyal fobi)
- Kişilik bozuklukları (borderline kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu)
Çürük Raporu
Bazı psikolojik bozukluklar, kalıcı askerlik ertelemesi veya çürük raporu verilmesine neden olabilir. Örneğin, şizofreni veya bipolar bozukluk gibi ağır psikotik bozukluklar genellikle çürük raporu ile sonuçlanır.
Askerlik Erteleme Başvurusu
Askerlik erteleme başvurusu, Askerlik Şubesi'ne yazılı olarak yapılır. Başvuruya, erteleme nedenini destekleyen belgeler eklenmelidir (örneğin, öğrenci belgesi, sağlık raporu). Başvuru sonuçları genellikle 1-2 ay içinde açıklanır.
Önemli Bilgiler
- Askerlik ertelemesi, asıl askerlik görevini iptal etmez, yalnızca geçici olarak erteler.
- Askerlik ertelemesi süresi, erteleme nedenine göre değişir.
- Askerlik ertelemesinden faydalanmak için zamanında başvurmak önemlidir.
- Sağlık sorunları nedeniyle erteleme başvurusu yapıyorsanız, ayrıntılı bir sağlık raporu sunmalısınız.