Şimdi Ara

Üniversite değiştirmek ve askerlik tecili hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteyi değiştirdim önceki üniversitede tecil hakkım 3 sene daha vardı şimdi 2 seneye düşmüş ve mezun terk erteli yazıyor .şu an normalde öğrenci belgesi çıkıyor kayıt yaptırdım fakat ders seçmediğim için pasif öğrenci olarak gözüküyorum ve bu yüzden terk erteli olarak yazılmış galiba sizce ders seçimi yapıp aktif öğrenci olduktan sonra sonra bu durum düzelir mi ?

• 28 yaş altıysan sorun yaşayacağını sanmıyorum ders seçince düzelir herhalde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 24 yaşındayım hocam askerlik şubesine gitmiştim önceden bir sorun çıkmaz demişlerdi ama bunu görünce açıkçası şaşırdım.
  • johnback45 J kullanıcısına yanıt
    Tamam kaydını yaptırınca daha doğrusu ders seçince hallolacağını düşünüyorum.

• İki senelik tecil yapıldı ya hocam şimdi normalde okul kayıtlı bulunduğum askerlik şubesine belge gönderiyormuş öyle tecil oluyormuş şimdi 2 senelik tecil yapıldığı için başka tecil hakkım kalmadı galiba 2 sene sonunda üniversiteye ara verip askere gitmek zorundaymışım gibi bir durum oluşuyor.En iyisi askerlik şubesine bir daha gitmem lazım sanırım.Durum çok karıştı çünkü kafamda.
    Ya şube de çoğu şeyi bilmiyor sen öğrenci işlerinde bilgili birine denk gelirsen ya da başka bir okulun öğrenci işlerine sor daha iyi yanıt alırsın. En kötüsü okulu dondurup askere gidip geliyorsun ama bunu yaşayacağını sanmıyorum. Öğrenciysen askere gitmezsin. Dediğim gibi yeniden tecil olacaktır. En kötü okuldan belgeni alır şubeye gider sen tecil ettirirsin.

• Çok teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim dostum rahat ol sorun olacağını sanmıyorum.

29 dan küçük olduğun sürece okul erteliyor askere gidip gelmen gerekmez okurken 29 a gelirsen bırakıp askerliği yapman gerekir buradan ilgili yeri okuyabilirsin

https://yeni-kimlik.com/askerlik-tecil-islemleri.html#universite

Üniversite Öğrenciyken, Kaydını Sildirip Başka Bir Bölüme Kaydını Yaptıran Öğrencilerin Tecil Hakları Devam Eder mi?

Eğer okuduğunuz üniversiteden kaydınızı sildirip başka bir bölüme kaydınızı yaptırdıysanız askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken 29 yaşını aşmamanızdır. Okuduğunuz okulun veya yeni kayıt yaptırdığınız okulun örgün eğitim veya Açık Öğretim olması fark etmez. Her iki okul içinde tecil işlemleri aynı şekilde gerçekleştirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 5 Eylül 2020; 22:5:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.