Şimdi Ara

Bedelli 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı TEKİRDAĞ/ÇORLU (BEDELLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
15.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çorluya gidip gelenler var mı bedelli askerlik icin bilgili verebilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet ben de çorluya gideceğim giden varsa 2 bilgi alsak sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hghuseyin

evet ben de çorluya gideceğim giden varsa 2 bilgi alsak sevinirim
    bende 17 ağustos da çorluya gideceğim ama daha önce giden yada bu dönem gidecek insana hiç rastlayamadım. Diğer şehirlerde bi dünya başlık grup var çorluda sıfır
  • Bende kimseyi bulamamışım. 97 kişiydik. Diğer arkadaşlarımın anlattıklarına hiç benzemiyordu. Koğuşlar 10ar kişilik klimalı. Gayet temiz ve hoş. Nasıl geçtiğini anlamadık. Hiç bir zaman boş kalmadık diyebilirim. Her gün saati saatine doluydu, yorucuydu. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor çok insanlardı hepsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xapster

Bende kimseyi bulamamışım. 97 kişiydik. Diğer arkadaşlarımın anlattıklarına hiç benzemiyordu. Koğuşlar 10ar kişilik klimalı. Gayet temiz ve hoş. Nasıl geçtiğini anlamadık. Hiç bir zaman boş kalmadık diyebilirim. Her gün saati saatine doluydu, yorucuydu. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor çok insanlardı hepsi.
    Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Siz ne zaman gitmiştiniz. Mutlaka götürün lazım oluyor dediğiniz birşey var mı? Birde hat işini nasıl yaptınız kendi hattınızımı kullandınız?
  • 24.dönem gittim. Mutlaka güneş kremi ve ayakkabı tabanı. Kendi hattınıza izin veriyorlar.
  • Konuyu hortlattım. 2019 eylül-29B olarak gideceğim bedelli için. Buraya giden arkadaşlar var mı aranızda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 1. dönem Ocak ayında gidenlerdenim bizim zamanımızda ilk oldugumuz için çoğu şey tam olarak oturmamıştı kantin yemekler duş için sıcak su falan sıkıntılıydı ama özellikle karşılama süperdi marşlar kolonyalar komutanlar nizamiyede karşılıyor baya etkileyiciydi :) temizlik açısından bakarsak da ilk olmamızın avantajı vardı kamuflaj yataklar wc'ler lavabolar tertemizdi iletişim(tuşlu telefon ve kendi hattım akıllı telefon kesinlikle yasak) konusunda egitimler ve aksam yemeginden sonra koguslara gecildiginde olmak şartıyla hiç sorun yaşamadık alışverişi banka kartıyla yaptık para sadece otomatlarda gecerli oluyor arkadaşlık gayet güzel sohbet muhabbet gırgır koğuş içerisinde abartmadan yapıldı revirdeki doktorlar ilgili bir süre sonra aşı kesinlikle yapılıyor kış ayında gittiğimiz için baya soğuktu içlik bile fayda etmedi ama aksam koğuşlara girdikten sonra kaloriferler terletiyordu yorgan örtemiyorduk hatta bazen fazla geldigi icin hasta olmamak amaclı kısıyorduk klimalar yeni takılıyordu yaz için büyük ihtimal onlar kullanılır durumdadır koğuşlar 10'ar kişilik prefabrik tarzında ve toplamda en fazla 100 kişi oluyor her sabah kogus temizligi içmeseniz bile izmarit yani mıntıka temizligi yapıyorsunuz dolap ve yatak tertip düzenine aşırı önem veriliyor kesinlikle kafanıza göre degil kurallara göre yapmak zorundasınız her sabah koguscu tarafından kontrol ediliyor en ufak hatası olan uyarı alıp düzeltmesi saglanıyor 10 kişilik mangaların başında üniversite mezunu kısa dönem (tabiyki artık kısa uzun diye bir kavram kalmadı) manga komutanları oluyor muhtemelen yaş olarak sizden ufak olabilir bizimki abi diye hitap ediyordu onlara her türlü isteginizi iletebilirsiniz her konuda yardımcı oluyorlar gerekirse komutanlara iletip bi sekilde hallediyorlar egitimde de destek veriyorlar 3 takıma ayrılıp eğitimler yapılıyor sabah erken saatlerden akşam 18-19:00'a kadar öğle yemeği ve bazen komutanların insiyatifine göre 5dk mola hariç neredeyse hic bos kalmıyorsunuz fazlasıyla ayakta bekliyorsunuz defalarca içtima alınıyor biz ilk oldugumuz icin mi şimdi durum nedir bilemiyorum ama Tugay komutanı(görebilmek neredeyse imkansıza yakın) Albay ile cok fazla karşılaştık her sabah Yüzbaşına tekmil verilip Yarbay komutasıyla Üsteğmenler ile eğitimler yapıldı bedellisiniz diye oturursunuz yatarsınız torpil gecerler diye birsey söz konusu degil ögle yemeginden sonra kısa süre bos kaldıgımız zamanlarda bile yataklar bozulmasın diye oturmak ve yatmak kesinlikle yasaktı banklar dolu oldugundan yerlerde oturup yatmıştık askeriyenin icine girdiginizde ciddiyetsizlige kesinlikle tahammül yok ne olursanız olun misafir sayılsanız bile disiplin kesinlikle elden bırakılmıyor egitimlerin hepsinden 1 tutam kesinlikle alıyorsunuz aksam egitimi silah nöbeti normal gece kogus nöbeti atış egitimi karda eğitim bunlar diger askerlere göre birkac tık hafif olsada en iyi sekilde verilmeye calısılıyor
    Unutmadan Ali Özakşehir isimli Üsteğmen takım komutanımız görevini tamamlamış nizamiyeden ilk girdigimiz andan itibaren askerlik bitişine kadar efendiligi destegi ilgisi sayamadıgım bircok özelligi ile bizlerde yer etti yolu açık olsun teşekkürler..

Uzun lafın kısası bu anlattıklarım benim zamanımda yaşanmış olanlar aradan baya zaman geçti sistem ve şartlar illa ki değişmiştir ne durumda bilgim yok ama gidecek arkadaşların anımsayabilmesi açısından umarım faydası olmuştur.

• Selamun aleyküm arkadaşlar 66.mknz 19.10.2019 sevk tarihi olanlar bi toplanalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.