13 Ocak itibariyle MSB’nin açıklamasına göre bedelli askerlik celp dönemleri belli oldu. Bugün itibariyle bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları da açıklandı. E-devlet üzerinden gideceğiniz celp dönemine bakabilirsiniz. Döneminize baktıktan sonra askerliğinizin biteceği gün olan yemin törenine aşağıdaki takvimden bakabilirsiniz. Önümüzdeki 11 ay boyunca her ay bir celp askere gidecek. İşim askerlikle ilgili olduğu için bu konuda kapsamlı bir içerik yazayım dedim. Okumadan gitmeyin diyebilirim. 1.) Celp dönemlerinde son 10 gün kalaya kadar üç kez (kontenjana göre) olmak üzere dönem değişikliği yapabilirsiniz. Ama sadece 2024 içi değişiklik oluyor. 2.) Hangi ay gidecekseniz, askerlik sevk tarihinden yaklaşık 10 gün önce e-devlet üzerinden belgeniz çıkacak. 3.) Resmiyette askerlik süreniz 30 gün ama yol izinleriyle birlikte ortalama 24-26 gün falan yapacaksınız. 4.) Sevk tarihi askerde olmanız gereken gün değil, resmiyette askerliğinizin başladığı tarihtir. askeri birlikte olmanız gereken tarih “katılış tarihidir”. e-devletteki sevk belgenizde bu yazar. 5.) Devlet baba yol parası ve iaşe veriyor. PTT’den bunu alabilirsiniz. Ben döndükten sonra almıştım :) 6.) Askere giderken özellikle iç giyim (tişört, boxer ve çorap) ürünleri götürmeniz gerekiyor. orada size ikişer adet verecekler ama yetmiyor tabi. Çoğu kişi, ben dahil geri getirmedim. Kullan at yaptım. Bazılarını da oradaki 6 ay askerlik yapanlara bırakmıştım. 7.) Yemin töreni yani askerliğinizin bittiği gün cuma günü olur. Katılış tarihinden sonra (tahminen) 3. cuma olur. Bunun kesinliği sevk belgenizin çıkmasından sonra belli olur. 8.) Muhtemelen Amasya, Manisa, Erzincan, Ankara, Kütahya, Hatay, Bilecik, Isparta… gibi şehirlerden birinde askerlik yapacaksınız. Birlikler hakkında bilgi almak için bu videoya ve kanala göz atabilirsiniz. 9.) Askeri birliklere göre farklı giyim ürünleri oluyor. Kara Kuvvetleri: Giyimler de çorap da klasik asker yeşili (nano yeşil). Bilecik Jandarma: Giyimler nano yeşil, çorap siyah. Kütahya Hava: Giyimler füme renk, çorap siyah. İskenderun Denizci: Beyaz tişört, boxer ve çorap siyah. Askere giderken alınacak malzemeler, asker iç çamaşırları ve bedelli askerlik seti'ni askerkolisi.com üzerinden alabilirsiniz. Reklam değil, site doğrudan benim. Hatta size özel “donanimhaber2024” kupon kodu ile yüzde 5 indirim kazanabilir, herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bana özelden bile yazabilirsiniz. Yardımcı olurum hiç sorun değil. Ama konu altında yazarsanız daha sağlıklı dönüş olur ve herkes faydalanır. Askere giderken alınacak malzemeler, hangi malzeme ne işe yarar, nelere dikkat edilmeli? Bunları da şu başlıkta derledim: https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askere-giderken-alinacak-malzemeler-liste--155296794 BEDELLİ ASKERLİK 2024 SORU-CEVAP ve TANIŞMA GRUBU : Bedelli Askerlik 2024 / Soru-Cevap | Facebookfacebook 2024 yılında askere gitmeye hazırlanan özellikle bedelli askerlik görevini yerine getirecek asker adaylarının soru-cevapları, tanışma platformu ve daha fazlası. https://www.facebook.com/groups/bedelliasker/?ref=share_group_link< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkerimarslan -- 2 Şubat 2024; 14:19:45 > |
Bedelli Askerlik Celp Dönemleri 2024
Bedelli askerlik uygulaması, 2024 yılında belirli celp dönemlerinde yapılacaktır. Bu dönemler Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmiş olup, yükümlülüler bu tarihler arasında askerlik görevlerini yerine getirebilirler.
Celp Dönemleri:
- 2 Ocak - 2 Şubat 2024
- 1 Mayıs - 30 Haziran 2024
- 1 Eylül - 31 Ekim 2024
6 Aylık Askerlikte Yemin Töreni:
6 aylık bedelli askerlik uygulamasında yemin töreni, temel eğitim döneminin tamamlanmasının ardından yapılır. Temel eğitim dönemi ise yaklaşık 21 gündür. Yemin töreninin tarihi, celp dönemine ve temel eğitimin bitiş tarihine göre değişiklik gösterebilir.
Yükümlülük Süresi:
Bedelli askerlik süresi, 21 günlük temel eğitim ve 149 günlük kalan hizmet olmak üzere toplamda 170 gündür. Temel eğitim, birliklerde gerçekleştirilen askerlik eğitiminin temelini oluştururken, kalan hizmet ise evde geçirilmektedir.
Başvuru Şartları:
Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak için aşağıdaki şartları taşımanız gerekir:
- Türk vatandaşı olmak
- Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olmak
- 21 yaşını doldurmuş olmak
- Lisans mezunu olmak veya yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak
- Sağlık raporu almak
Bedelli askerlik başvuruları, celp dönemlerinden önce Millî Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacaktır. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak olup, başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi yine Millî Savunma Bakanlığı tarafından verilecektir.