Şimdi Ara

Kasım Ayı Yedek Subaylık için Başvuru Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

93'lüyüm ve Makine Mühendisiyim. Temmuz sonunda tecilim bitiyor, yedek subay olarak askerliğimi yapmak istiyorum ve bu durumda kasım 2019 377.dönem olarak gideceğim. Ancak ufak bir kilo sorunum var, internette kesin bilgiye erişemiyorum. Makine mühendisiyim, boyum 180 cm, kilom 94 (1 ayda 110'dan düştüm 94'e.) İnternette 180 cm için 84 kilo istendiği söylenen yerler var ama bu eleme sisteminde kesin olan değer bu mudur? 94 kiloyum ama benden kilolu görünen 84 kilo insanlar var. (vücut yağ oranının hiç mi önemi yok?)

Kilo sorunum ile ilgili fikrim şu yönde; tecilim bittiğinde eğer bir sınır varsa ve ben o sınırın altında değilsem, askeriyeye gitmeyip, bu sürede boyumun gerektireceği kiloya inip, ağustosun 2. haftasında askeriyeye gidip yedek subay olarak gitmek istediğimi beyan ederek başvurmak istiyorum. Ekonomik olarak düşündüğümde kısa dönem yapmak kesinlikle istemiyorum. Bu konuda birden fazla sorum var, öncelikle yedek subaylık için boya göre kilo sınırı nedir? Kasım 2019'da yedek subay olarak gitmek istiyorsam en geç ne zaman işlemlerimi tamamlamam gerekir? Bir de tecilim bittikten 1 ay sonra askeri şubeye gitmem halinde bu durum benim yedek subay olabilme şansımı etkiler mi ve bu süreçte ne kadar bakaya cezası öderim?

Yoğun bir kilo verme temposunda olduğumdan sınır ne olursa olsun Kasım ayında askere gideceğim zaman zaten o sınırın altında olacağıma eminim ancak tecil bitince Askerlik Şube'sine gittiğimde orada yazacak olan kilo, benim yedek subay olup olamayacağımı belirleyeceği için böyle bir fikir düşündüm.

Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Kilo ilgili bir sinirlama yok hele senin kilon hic sorun olmaz ama icin rahat edecekse 90 kilonun altina dusmeye calis. Bunun haricinde resmi dayanak olmasa da yedek subay olma ihtimalini attiran faktorler bolum, ortalama, yuksek lisans, yabanci dil diye gecer.

İkinci soruna gelecek olursak su anki tarihlere gore Kasim celbinde sevk oncesi hazirlik islemeleri icin son tarih 30 eylul olarak gozukuyor. Ben de kasimda gitmek icin agustos sonlarinda sevk oncesi hazirlik islemlerini ve yedek subaylik basvurusunu yapacagim. Yani kasim celbinin one cekilme ihtimaline karsilik 30 eylule kadar beklemeyecegim.

Son olarak tecilin bittikten 1 ay sonra askerlik subesine gitmenin senin yedek subay olabilme ihtimaline hicbir etkisi olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 1 Temmuz 2019; 19:31:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: instance

Kilo ilgili bir sinirlama yok hele senin kilon hic sorun olmaz ama icin rahat edecekse 90 kilonun altina dusmeye calis. Bunun haricinde resmi dayanak olmasa da yedek subay olma ihtimalini attiran faktorler bolum, ortalama, yuksek lisans, yabanci dil diye gecer.

İkinci soruna gelecek olursak su anki tarihlere gore Kasim celbinde sevk oncesi hazirlik islemeleri icin son tarih 30 eylul olarak gozukuyor. Ben de kasimda gitmek icin agustos sonlarinda sevk oncesi hazirlik islemlerini ve yedek subaylik basvurusunu yapacagim. Yani kasim celbinin one cekilme ihtimaline karsilik 30 eylule kadar beklemeyecegim.

Son olarak tecilin bittikten 1 ay sonra askerlik subesine gitmenin senin yedek subay olabilme ihtimaline hicbir etkisi olmayacak.
    Çok teşekkürler hocam, içimi rahatlattınız.

Bir sorum daha olacak benim bölümüm Makine Mühendisliği, iki yıldır mesleğimi yapıyorum ve İngilizcem gayet iyidir. Fakat YDS sınavı belgesi sunmak gerekiyor ve ben henüz bu sınava girmedim. Şu anki plana bakacak olursak 24 Ağustos'ta bir sınav var görünüyor. Ben 24 Ağustos'taki sınava girmeli miyim? Sınav aynı gün açıklanıyor, böylece Kasım celbi son tarihinden önce sınav belgemi almış, başvurumu yapmış olurum diye düşünüyorum. Sizin verdiğiniz bilgi doğrultusunda kilo için olmasa da sınav için başvurumu geciktirmeli miyim ve bu durumda bakaya cezası öder miyim/ne kadar öderim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethele -- 2 Temmuz 2019; 10:2:54 >

• Yds için bakaya kalmanıza gerek yok, 67.5 Yds puanım var yine de yedek subaylık çıktı. Sınava girersiniz 70 üstü puan alırsanız (yedek subay olarak) usta birliğinizde dil tazminatı alırsınız.

1.88/58 kilo çıktım yoklamada, kilo olarak alt sınırın da altındayım ama alt sınır 10 kilo kadar esnetilebiliyor(üstü bilmiyorum).

Geçen sene kasımda başladım askere, kurban bayramı öncesi 17 ağustosta işlemlerimi tamamlamıştım. Siz yine de ağustosta işinizi halledin.

Yüksek lisansı bitirip gittim askere ama bir cacığa yaramadı. 10 meslektaşım arasında tek yüksek yapan bendim. Edevlet mezun belgesinde sadece lisans mezuniyete bakıyorlar. Gerisi boş.

Ben yaşın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemim, yaş ilerleyince yedek subaylık şansı artıyor.

Ayrıca inşaat, makine ve elektrik mühendisi alımı fazla oluyor. Bu 3 grubun toplamı, aynı birliğe alınanların %30-35ini oluşturur. Kasımda Kütahya'da 98 kişide, 16 inşaat, 13 makine, 10 elektrik mezunu vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Yds için bakaya kalmanıza gerek yok, 67.5 Yds puanım var yine de yedek subaylık çıktı. Sınava girersiniz 70 üstü puan alırsanız (yedek subay olarak) usta birliğinizde dil tazminatı alırsınız.

1.88/58 kilo çıktım yoklamada, kilo olarak alt sınırın da altındayım ama alt sınır 10 kilo kadar esnetilebiliyor(üstü bilmiyorum).

Geçen sene kasımda başladım askere, kurban bayramı öncesi 17 ağustosta işlemlerimi tamamlamıştım. Siz yine de ağustosta işinizi halledin.

Yüksek lisansı bitirip gittim askere ama bir cacığa yaramadı. 10 meslektaşım arasında tek yüksek yapan bendim. Edevlet mezun belgesinde sadece lisans mezuniyete bakıyorlar. Gerisi boş.

Ben yaşın daha etkili olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemim, yaş ilerleyince yedek subaylık şansı artıyor.

Ayrıca inşaat, makine ve elektrik mühendisi alımı fazla oluyor. Bu 3 grubun toplamı, aynı birliğe alınanların %30-35ini oluşturur. Kasımda Kütahya'da 98 kişide, 16 inşaat, 13 makine, 10 elektrik mezunu vardı.
    Öncelikle teşekkür ederim zaman ayırıp yardımcı olmak için mesaj attınız. Benim bir sorum vardı, şimdi benim tecilim 27 Temmuzda bitiyor. Ancak en yakın e-YDS Sınavı 24 Ağustos'ta. Sınav bir günde açıklanıyor, diyelim ki ben sınava girmek istedim. 25 Ağustos'ta askeriyeye gidip işlemleri başlatmam gerekiyor çünkü başvuruda YDS sonuç belgesini vermem gerekecek. Yani ben askeriye nazarında 27 Temmuz-25 Ağustos aralığında boşta olacağım. Çünkü tecilim 27 Temmuzda bitiyor. Bu boşta kaldığım sürede ben bakaya statüsünde oluyorum değil mi? Bu durumda bir ücret ödemem gerekecek diye biliyorum.

Ben kısıtlı bilgimle bir şeyleri yanlış mı anlıyorum acaba diye size sormak istedim bakaya kalmama gerek olmadığını söylediğiniz için.

• Bakaya durumunuz (askerlik şubesine hiç uğramazsanız) 1 ekim ile başlar. Kasımda askere gitmek için (sınav sonucunu bekleyeceksiniz) 25-31 ağustos arası askerlik şubesine başvurabilirsiniz. Ydsde (askerlik için) bu kadar kasmanıza gerek yok.

• Tecilin temmuzda bitiyorsa kasimda askere gidersin kardesim bakaya durumunda olmayacaksin o donem boyunca, ceza falan da odemeyecksin. Yds ye gir sinav sonucun da aciklansin sonra askeriyeye gidip basvurunu yaparsin. Ben de agustosun 29u 30u gibi gidecegim subeye ki bana verilen kagitta sevk oncesi hazirlik islemlerini 1-30 eylulde tamanlayin yaziyor yine de ben bir iki gun once gidecegim. Yani icin rahat olsun sinav aciklandiktan sonra islemlerini halledebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yeni sistem geldi maalesef 16-31 temmuzda basvurlarin yapilmasi gerekecek. Duyurulari takip edin uste yazilanlar yeni sistemle birlikte gecerliligini yitirdi askerlik subesine soruyorum ama onlar da su an bilmiyor bekleyin bikac gun bize de bildirecekler diyorlar

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 13 Temmuz 2019; 18:32:27 >

• instance kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim, uğraşmışsınız bilgi vermek için. Süreç benim için sıkıntıya girdi, şubata kalmak istemiyorum ama yds ye de kaydoldum çoktan. Salı günü askerlik şubesine gideceğim bakalım ne diyecekler.

• Bende yedek astsubaylık için başvuru yapmak istiyorum.
    Boyum 175 cm kilom ise 90 kiloyum. 31 temmuza kadar 10 kilo vermem mümkün değil. Aile hekiminin muyanesini mi baz alacaklar yoksa askeriyede subaylık seçerken yeniden mi muyane edecekler arkadaşlar?@instance

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Far2Cry -- 15 Temmuz 2019; 8:31:15 >
  • instance kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ekimde askere gitmeyi düşünüyordum.
    Yedek subaylık kararını vermedim
    Eski sistemde şubede soruyolarmis diye biliyorum.

Şimdi ben 31 temmuza kadar başvuru yapmazsam , ekimde askere gitmek istediğimde subaylık tercih edemiyor muyum bu maddeye göre?

• Far2Cry kullanıcısına yanıt
    WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Alle hekiminin muayenesine gore siniflandirman yapilir ama kilo o kadar onemli degil

@WSniper10 hocam wp grubuna katilin ordan daha yardimci olurlar su an icin sistem yeni geldi zaten belirsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 15 Temmuz 2019; 16:29:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.