< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaligenc -- 12 Ocak 2018; 16:40:37 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaligenc -- 12 Ocak 2018; 16:40:37 > |
o kadar yıl bedelli gelir diye bekledik bekledik ama gelmedi artık gidiyoruz. GEride kurduğumuz tüm düzeni yıkarak üsteklik. Gelince aynı işi bulabilecekmiyiz eski firma geri alacak mı ? Sorular sorular. Ne için gidiyoruz peki bu düzeni neden bozuyoruz.İş olsun başka birşey değil. Komutanın hizmetlisi olmak.
|
vay be 366. dönem gitmiştim. yani 1 sene oluyor başvuralı.
zaman çabuk geçiyor.. ama askerdeyken gün bazlı baktığımız zaman hiç geçmiyordu.. şimdi 370. dönem gidecek. hayırlısı ile gidip gelirsiniz inşallah. acemilik kastamonu , usta birliği siirt yaptım. sorusu olan varsa sorabilir... bence şubat en iyi dönem , ne çok soğuk oluyor ne de çok sıcak. tatil sezonuna evinize dönüyorsunuz.. muhtemelen yerleriniz kısa dönemler için 20 ocakta açıklanır. uzun dönemler için 13 ocak. a grubu çıkanlar sevk bitiş tarihi yol iznine göre ( 2 olanlar ) 1 şubat gibi acemiliğin ilk gününe başlarlar.. b grubu çıkanlar 40 gün sonra... imkanlarınız kısıtlı olacak , doğu bölgesi için çarşı izniniz olmayacak içinizde kalmasın doya doya gezin yiyin benden size tavsiye.. alınacak eşyalar standart listedeki olanlar. size de eşya verilecek ancak verecekleri yetersiz. mutlaka içlik alın , bol bol iç çamaşırı alın. acemilikte 2 haftada 1 kez çamaşır yıkanıyordu ve çok kötü yıkanıyordu kullan at yaptım. acemilikte bayo 5 dk idi 4 günde 1.. biraz rezildi... ustada rahat edersiniz.. acemiliğe akıllı telefon götürmeyin. şarj sıkıntınız olur. ustaya götürün. mutlaka powerbank götürün. kamerasız telefon olarak samsung b310 öneririm.askercelle boşa 60-70 tl vermeyin. kendi sivil hattınızı saklayın. kimseye güvenmeyin.uyanık olun. her işi yaparım ederim demeyin. gözünüzü açın. acemiliğin ilk gecesini unutmayacaksınız.uyuyamayacaksınız... ama ordaki dostluğu da usta birliğinde bulamayacaksınız. bu yüzden anın tadını çıkartın. mutlaka 1 numara büyük bot alın. slikon tabanlık alın. valiz kiliti alın ve usta birliği için dolap kiliti alın. genelde tüm kredi kartları geçiyor. nakit taşımayın bozuk para hariç. acemiliğe giderken 50 tane 1 lira götürün. dua edersiniz... siğara da götürün.valize kilitleyin. ehliyetinizi götürmeyin gereksiz. kimliğiniz yeterli. sülüsü zamanında çıkartın. unutmayın. rdm olmayın. hak yemeyin.. ve asla yalan söylemeyin....... |
Ufak birkaç tavsiye, bakmadan geçme derim zaten buralarda takılıyorsan amaç bir şeyler kapmak
Listeye ekleyeceğiniz çoğu şey işinize yaramayacak. Getirdiğiniz gibi geri götüreceksiniz acemilik dönüşü. Sizden 3+ yıl önce askere giden her kim olursa olsun aldığınız fikir ve akıllar işe yaramayacak. Çünkü çoğu şet 4-5 yıla 1 değişiyor.. Size çıkan il ilçe ne olursa olsun bölük ve olduğunuz garnizon vs vs'ye göre orasının iyi kötü rezil ya da şahane olma durumu var (Ooo Adana on numaradır Kars felakettir gibi genelleme olayı yok) Traş olmak için WC sırası beklemek istemiyorsanız ufak bi ayna alın, kafanız rahat eder. Asma kilit değil 3 haneli şifreli kilit alın. Sabah akşam uğraşmazsınız anahtar nerede demekten.. Casio meşhur saat işe yarıyor, çakma da olsa alın bi tane hayat kurtarır. Aşırı parasal sorun yoksa evciye çıkıp ek 2 gün daha askerlikten yiyin, erken gitmenin genelde avantajı olmuyor her ne kadar var deselerde.. Her yerde devrecilik sıracılık ya da uzun dönem vs kısa dönem kavgası olmaz, ön yargı ile gitmeyin ortamı bi çakmaya bakın. Çoğunluk acemiliğini özleyecek. İki sebebi var (arkadaş ortamı hepsi aynı kafa ve hiç işinin olmaması) Abartmayarak min 15 max 20 tane 1TL götürün. Köy vs değilse gittiğiniz yerde size sağlam kıyak yapacak o 1 tl ler. Asker kartı halk bankındı sanırım.. Onu almaya bakın ot mok her şey onunla askerde (haraç, rüşvet, çalma veresiye olmasın diye) Kamuflaj seçerken size tam oturmasına değil mümkünse bol olmasına bakın. Bol Kamuflaj, gömlek pantolonun çözümü kolay. Usta birlikte tam cuk diye oturacak şekilde terzi arkadaşınıza yaptırırsınız. (olmadı acemi-usta boşluğunda yaptırırsınız) Uzun dönemler kesin parkanızı alır almaz tükenmez ile işaretleyin, desen yapın. Postalın belirli yerlerini yakın vs vs.. Çalınırsa anında bölük komtanına dersiniz. Herkesi içtimaya alır tek tek bakar sizde bulabilirsiniz işim garanti olsun diyen kısa dönemlerde yapabilir. Postal işi az biraz yaş. Boyunuz uzun ve ayaklar deve ise 47+ no botların eski türlerini almaya bakın onlar şahane ve çok rahat. Diğer yani yeni türler biraz sert oluyor. Bağlaması zor olsa da eski türden şaşmayın kolay bulunur 47+ nosu. En dandik 5tl lik tabanlık bile işe yarar. Sakın 30-40tl lik lüks bişey almayın gerek yok. 2 tabanlık üst üste pamauk gibi postalla askerliğimi yaptım tavsiye ederim. Vazelin alın. Yok, onun için değil onu zaten pek düşünemiyorsun. Kuruma çatlama için kesin ve uzun süreli çözümdür. + postala sürersen de derisini yumuşatır.. Mis. Çok can alıcı bi nokta ve kesin yapmanızı tavsiye ederim. Pahalı postal alma yerine ordunun size verdiği botun yan kısmına fermuar yaptırın (büyük ihtimal bana dua edeceksiniz) Çakallık için akıl çok ama basit bi yöntem diyeyim çok işinize yarar. Sizin telefonunuza benzer maket bi telefon alın 40-50TL ye. Telefon toplama olur o olur bu olur şılaaaak önden verirsiniz çavuş ya da komutan artık kimse.. Kafanız rahat kullanırsınız telefonunuzu. Arkadaşlara çaktırmayın tabii.. Kısa dönem için diyorum: İzin kullanmayın. Çok ciddiyim.. Sadece acemilikten usta birliğe geçerken evci yapın. Onun harici normal izin işine girmeyin. Hiç izin kullanmadın.. Beni uğurlayan arkadaşlarıma o izin kullandı diye 3-5-7 gün efsane koymuş, her zaman söylerler. İlk 1 hafta zaman geçmez alışın. Zoru gördüm komaz bana ya da apt çöcüüüyüm ben napacam oralarda demeyin. Her bünyede farklılık gösteriyor o askerlik olayı. Belki hiç ama hiç koymayıp aksine çok güzel zamanlar geçireceksiniz.. Daha yemin etmediniz askeri mahkeme vs olayı hikaye, size bunu dayatan olursa onbaşı eğitim çavuşu pek sallamayın. Hakkınızı arayın yani sessiz kalmayın. Uzun dönemlerin (uzun dönem arkadaşlarımın anlattığı) acemilikte kavga gürültü bitmezmiş genelde. Ve maalesef hırsızlık olurmuş. (DK devre kaybı gidecekler dikkat etsin esas orası sıkıntı imiş) Kısa dönemlerin acemilik daha rahat geçer. (Genel, arkadaşlarımın ve benim yaşadığım tecrübelere oranla diyorum) Kavga pek olmaz hırsızlık aşırı nadir. Son haftanızda dikkat edin ama ciara migara uçabilir. Taburlar bölükler vs ler arası en iyi kim marş söylüyor (iyiden kasıt popsnu yırtıp bağırmak) yarışı olur. Eğlencelidir. Uzun boylu arkadaşlar babayı yedi. Yemin töreninde en öndesiniz ve içinizden en uzun kimse bayrak ona gir.. ee onun yani Boğaz pastili alın kışın gidiyorsanız. Demir gibi bünyeler bile hasta olur (Sebep: Koğuşta arkadaşınız hasta olur, havalandırma olayı gece zor. Sabah o pis hava ile şifayı kaparsınız) Pudra şart.. Mantar kremi vs den daha işlevlidir tavsiye ederim. Bi de varsa kas gevşetici atın çantaya oooh mis. Girişte sorarlarsa telefon akıllı hööö öhle vs diye çakma tlfu verin. X ray olsa bile kontrol olmaz tekrar çünkü arkada rahat 50 kişi daha var girmeyi bekleyen. Girişte sorarlarsa ilaç vs var mı? Sadece el kremi deyin. detaylı arama aşırı nadir olur. Risk şöyledir: Ne kadar kalabalık bi yere düştüysen o kadar az aranma şansın vardır ve o aranma yüzeysel olur. Aklıma gelenler bunlar.. |
Moralini bozmak veya üzmek istemem ama;
“Hee aynen qanqa” , bu marşları söyleye söyleye 2 hafta acemilik geçirirsin, kalan 5.5 ay tuvalet temizler, kantinde çikilop satar, buz gibi havada yalaka olanlar sıcacık yatağında uyurken sen gece 2’de kalkar, 3-5 nöbetini tutarsın. O zaman söylersin bu marşları :) Yedek subay olursan da 1-2 ay marş söyler ders görür, kalan 9 ay masa başında ondan bundan azar yer boş boş oturarak geçirirsin zamanını. |
Vedalasmadan otobuslere binip gidecez artik. Lan kac kisi var yedek subay ,sanki osym sonucu acikliyorlar
|
Alıntı
Kimisi sistemden görür, kimisi hala daha beklemeye devam eder falan arkadaş naptınız bugün mü kura çekip yolluyosunuz acemi birliğe o zaman biz 5 gün neyi bekledik?! |
Merhaba dostum özel mesaj attım ama sanırım gitmedi emin olmak için tekrar yazıyorum benim askerlik de b grubu Kayseri tel 05368563923 WhatsApp grubuna eklersen sevinirim
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayirlisibe -- 3 Kasım 2017; 2:26:26 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8CA3A7969 -- 14 Aralık 2017; 23:29:49 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death399 -- 4 Kasım 2017; 9:50:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|