Şimdi Ara

Celp Dönemleri ve Bedelliye Çevirme Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize merhaba. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın, görmedim. Öğrenmek istediklerim şunlar:

Şu anda 31.12.2024 tarihine kadar tecilliyim. 2025 Mayıs ayında (veya daha geç) gitmek istiyorum. Forumda bir arkadaş şöyle yazmış:

"kasım sonuna kadar işlemleri halledersen şubat celbinde gidersin, diğer türlü en erken mayısda gidersin."

Bu durumda Kasım'dan sonra işlemleri halletsem Mayıs'ta gitme olasılığım nedir? Gitmeden çalışıp biraz para biriktirmem gerek, o yüzden mümkün olduğunca erteliyorum.

Bir diğer merak ettiğim konu diyelim ki sevk işlemlerimi yaptım ve 2025 Mayıs celbinde gideceğim kesinleşti. Bu noktadan sonra bedelliye çevirebiliyor muyum? Yoksa o hakkımı kaybetmiş mi oluyorum?

Son olarak, boyum 165 kilom 55. Kilodan dolayı muaf tutulma durumum olur mu?

Acil cevaplarınıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan753 -- 22 Kasım 2024; 15:55:49 >

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157775121
    Burada boy kilo tablosu var, erteleme veya muafiyet alabilmek için kırmızı sütunların dışında olmanız lazım. O boy kiloya ne erteleme ne muafiyet çıkar.

www.msb.gov.tr
    Şubat 2025 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/e05d687b52114bd682c27f7264bc4838

Şubat 2025 celp duyurusu yayınlanmış, beklendiği gibi 30 kasım 2024 son tarih.

Bu demektir ki 1 Aralık 2024 ile mayıs 2025 celp başvuruları başlıyor. Aralık ayı içinde aile hekimi muayenesi de dahil işlemlerinizi tamamlarsınız. Celp tercihini de en uzak aydan en yakına sıralarsınız. Askere gidişiniz en erken mayıs ayı olabilir, ötesi şansınıza kalmış.

Bedelliye çevirecekseniz (6 ay er çıktınız onun sevk başvurusunu yapmadan) çevirirsiniz. Diğer türlü şubeden sevki iptal ettirmek gerekecek, ekstra uğraşırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.