Şimdi Ara

Üni Mezunu Askerlik Tecil Ettirmedim Nolacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
18.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağustos'ta mezun oldum diplomamı henüz almadım çıkış belgem var.
    Lisans mezunuyum, 2 yıl tecil hakkım var ancak ne yoklama, ne de askerlikle ilgili hiçbir işlemde bulunmadım. Ne yazı geldi ne bişey. Yaş 23(14.10.87) şimdi ben kaçak mıyım yoksa bu tecil kendiliğinden olmuş mu oluyor?

• kaçaksın bu yüzden doğuda dağlara vericekler seni
    ayrıca dosyanda yazıcak ve bölük komutanı dosyayı okucak kaçak olduğun için seni ezicekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

kaçaksın bu yüzden doğuda dağlara vericekler seni
    ayrıca dosyanda yazıcak ve bölük komutanı dosyayı okucak kaçak olduğun için seni ezicekler

Nickine bakarak bunu anlayabilirdim sağol.
  • bir tanıdığını askerlik şubesine göndererek bilgi alabilirsin.hiç sağlık muayenesi yaptırmadıysan zaten sevkin de yapılmamıştır.bakaya olacağını sanmam ama yoklama kaçağı olabilirsin.beklememek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BDE369A63

bir tanıdığını askerlik şubesine göndererek bilgi alabilirsin.hiç sağlık muayenesi yaptırmadıysan zaten sevkin de yapılmamıştır.bakaya olacağını sanmam ama yoklama kaçağı olabilirsin.beklememek lazım.
    Yarın diplomamı çıkarttırıp gidicem zaten. Askere alacak halleri yok arkadaşları Mayıs'ta alacaklarmış Aralık'ta yer yokmuş:) Tecil edilir askerliğim de cezası falan varsa uğraşmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Yarın diplomamı çıkarttırıp gidicem zaten. Askere alacak halleri yok arkadaşları Mayıs'ta alacaklarmış Aralık'ta yer yokmuş:) Tecil edilir askerliğim de cezası falan varsa uğraşmayalım.

Alıntıları Göster
    Geç kaldın 31 ekime kadar gidecektin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Eee nolacak şimdi? Gitmek isteyeni bile almıyorlar Aralık'ta.
    Bana tebligat vs gelmedi. Şimdi gitsem nolur? Cezası mı var, varsa nedir?
  • quote:

quote:

Son yoklama 31 ekimdi.Bende üniversite okumama rağmen vize sınavlarından vakit bularak gidip 2 yıl tecil aldım.Cezası, mahkemesi var diye biliyorum.Kafam rahat olsun diye gittim yaptırdım.Sende şubeye gidip konuş bir durum belgesi iste orada sana anlatırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

Son yoklama 31 ekimdi.Bende üniversite okumama rağmen vize sınavlarından vakit bularak gidip 2 yıl tecil aldım.Cezası, mahkemesi var diye biliyorum.Kafam rahat olsun diye gittim yaptırdım.Sende şubeye gidip konuş bir durum belgesi iste orada sana anlatırlar.

Alıntıları Göster
    Senin başına gelecekleri ben yazayım.

Gideceksin şubeye memurun yanına. Üni'den mezun oldum çıkış belgeni veya diplomanı vereceksin diplomadaki tarihi memur görecek.
    Aralık ayındayız bu zamana kadar neden gelmedik diyecek ve belgelerini hazırlayacak.

Tutanak raporunu hazırlayacak. tutanak raporuna o tarihten bu tarihe kadar neden muayeneye uğramadığını yazacaksın ve imzalayacaksın.
    O tutanak hazırlanan belgeler ile birlikte savcılığa gönderilecek.

Sonra ne işlem yaptırmak isteyeceksen onu yaptıracaksın yani endişelenmene gerek yok tecil hakkın var ve hemen seni askere almazlar.
    Tecilini yaptırıp evine gelecek olan mahkeme kağıdını bekleyeceksin.

Geçerli bir bahanen olmayacak maalesef. Keyfiyen gitmemişsin. Mahkemeye çıkacaksın.
    Hakimin kararına kalmış ya ceza almadan beraat edeceksin yada 1500 tl ye yakın para cezasına çarptıralacaksın.
    Onuda yanılmıyorsam 250 TL taksitle ödeyebiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

Senin başına gelecekleri ben yazayım.

Gideceksin şubeye memurun yanına. Üni'den mezun oldum çıkış belgeni veya diplomanı vereceksin diplomadaki tarihi memur görecek.
    Aralık ayındayız bu zamana kadar neden gelmedik diyecek ve belgelerini hazırlayacak.

Tutanak raporunu hazırlayacak. tutanak raporuna o tarihten bu tarihe kadar neden muayeneye uğramadığını yazacaksın ve imzalayacaksın.
    O tutanak hazırlanan belgeler ile birlikte savcılığa gönderilecek.

Sonra ne işlem yaptırmak isteyeceksen onu yaptıracaksın yani endişelenmene gerek yok tecil hakkın var ve hemen seni askere almazlar.
    Tecilini yaptırıp evine gelecek olan mahkeme kağıdını bekleyeceksin.

Geçerli bir bahanen olmayacak maalesef. Keyfiyen gitmemişsin. Mahkemeye çıkacaksın.
    Hakimin kararına kalmış ya ceza almadan beraat edeceksin yada 1500 tl ye yakın para cezasına çarptıralacaksın.
    Onuda yanılmıyorsam 250 TL taksitle ödeyebiliyorsun.

Alıntıları Göster
    Ben geçen hafta pazartesi günü gittim şubeye 2 yıllık mezunuyum tecil etmek için.Yabancı şube olmasına rağmen hiç bir ceza almadım.Tutanak bile tutturmadılar.Sorunsuz 2 yıl tecil ettirdim.Bana söylenen tek şey "1 Aralık'ı geçirme" lafıydı.Şubat'tan sonra gidersen mahkemeye verme durumu oluyomuş dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: alicans35

Ben geçen hafta pazartesi günü gittim şubeye 2 yıllık mezunuyum tecil etmek için.Yabancı şube olmasına rağmen hiç bir ceza almadım.Tutanak bile tutturmadılar.Sorunsuz 2 yıl tecil ettirdim.Bana söylenen tek şey "1 Aralık'ı geçirme" lafıydı.Şubat'tan sonra gidersen mahkemeye verme durumu oluyomuş dediler.

Alıntıları Göster
    Muayene olman gerekiyor

Sen işlemlerini geciktirmeden askerlik şubesine git. Tecil ettirme hakkın hala var fakat tecil bozdurup erken gitmek istiyorum dersen Şubat'a yetişirmisin bilemem..

• quote:

Orijinalden alıntı: LmfaO

Muayene olman gerekiyor

Sen işlemlerini geciktirmeden askerlik şubesine git. Tecil ettirme hakkın hala var fakat tecil bozdurup erken gitmek istiyorum dersen Şubat'a yetişirmisin bilemem..

Alıntıları Göster
    evine gelim dipçikle döve döve alacak askerler seni heran kulağın kapı zilinde olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Gittim 6 Aralık'tan sonra gel dedi kadın, dedim şimdi ben kaçak mı oluyorum ne oluyorum başıma bişey gelir mi dedim, bişey olmaz dedi, 6 Aralık'tan sonra gel tecil ettirirsin dedi.

/A.SAYGILI
    Param yok hapis yatarım, işsizim. Canımı alacak değiller ya

/H. Upmann
    Almazlarsa ben gelip seni dipçikle dövecem panpa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gittim 6 Aralık'tan sonra gel dedi kadın, dedim şimdi ben kaçak mı oluyorum ne oluyorum başıma bişey gelir mi dedim, bişey olmaz dedi, 6 Aralık'tan sonra gel tecil ettirirsin dedi.

/A.SAYGILI

/H. Upmann

senide, espiri anlayışınıda sevdim

kimse arayıp sormuyor bile hiç sıkma canını, bi ara gidersin

• quote:

Muayene olman gerekiyor

Bu muayene mevzusu nasıl bir şeydir? Ciddi ciddi muayene ediyolar mı? Benim çürük olabilitem var aslında, dalağım büyük, 7 yaşında septisemik bir kan hastalığı geçirdim, böbreklerim zarar gördü vs... Ama ben 2 yıl erteletip sonrasında kd yapmak istiyorum.
  • 2011 Kasım ayına kadar tecillisin sanırım. Ben okulu bitirdiğimde öyle demişlerdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

/A.SAYGILI

/H. Upmann

Alıntıları Göster
    askerlik yapmıyana iş yok ya ne biçim iş anlamadım

hayırlı olsun sorun yok gib görünüyo

• quote:

Orijinalden alıntı: sinsar

İşi öğrenene kadar askerliğin gelir diyorlar o yüzden iş vermiyorlar, verseler de sigorta bağlamazlar max 2 yıl çalışacağın için. Ben yüksek lisans yapacam diye gitmiyorum, belki sonrasında Skilled Migration olaylarına girer Avusturalya'ya göçerim bakıcaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinsar

İşi öğrenene kadar askerliğin gelir diyorlar o yüzden iş vermiyorlar, verseler de sigorta bağlamazlar max 2 yıl çalışacağın için. Ben yüksek lisans yapacam diye gitmiyorum, belki sonrasında Skilled Migration olaylarına girer Avusturalya'ya göçerim bakıcaz

Alıntıları Göster
    valla ben üni hayatım boyunca ettirmedim,askeriyeye bile gitmedim,mezun oluncada ettirmedim ekimin ortalarında gittim ben askere gitmek istiyorum dedim aralık 12 de askere alıcaklar yol parası bile verdiler cuma günü sınava giricem onun içinmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugraloji -- 1 Aralık 2010; 10:19:41 >

• quote:

quote:

Muayene olman gerekiyor

Bu muayene mevzusu nasıl bir şeydir? Ciddi ciddi muayene ediyolar mı? Benim çürük olabilitem var aslında, dalağım büyük, 7 yaşında septisemik bir kan hastalığı geçirdim, böbreklerim zarar gördü vs... Ama ben 2 yıl erteletip sonrasında kd yapmak istiyorum.

3-4 hafta önce muayene oldum.

İlk önce girdim askerlik şubesinden içeri sıra aldım. Sıram gelince diplomamı fotoğraflarımı vs gerekli belgeleri verdim. Kadın senin yaşın dolmuş zaten muayene olman gerekiyor dedi. Ben de e ablacım ben zaten muayene olup askere gitmek için geldim dedim (Kadın tecil için geldiğimi sanmış.)

Herneyse, evraklarımı ayarladı falan, beni sağlık ocağına yönlendirdi. Girdim içeri fıstık gibi bir hemşire ve 1 doktor daha vardı. Hemşire sordu hastalık geçirdin mi, kollarını açar mısın, herhangi bir yara izin var mı gibi birkaç soru sordu ve kağıdı onayladı. Ardından askerlik şubesine geri döndüm ve evrakları verip Şubat'ta gitmek istediğimi söyledim Asteğmene. Tamam dedi, işaretledi Şubat olarak ve bende beklemeye başladım..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.