Şimdi Ara

Lisans mezunu önlisanstan atanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar 4 yıllık lisanstan mezun olduktan sonra sınavsız ikinci üniversite kapsamında diyelim ki Anadolu Üniversitesinin önlisans programlarından biri okunursa önlisans 2 yıllıktan atanılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaravelUsta -- 26 Temmuz 2023; 10:48:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisans Mezunu Önlisanstan Atanabilir mi?

Lisans mezunu olup önlisanstan atanmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Mevcut mevzuat uyarınca, lisans mezunları önlisans mezuniyeti gerektiren kadrolara doğrudan atanamazlar.

Ancak bazı istisnalar mevcuttur. Adaylar, öğrenim gördükleri lisans programlarının önlisans düzeyinde müfredat içermesi durumunda önlisans mezuniyeti gerektiren kadrolara başvurabilirler. Bu durumda, adayların önlisans düzeyindeki dersleri başarıyla tamamladıklarını gösteren bir belge ibraz etmeleri gerekir.

Ayrıca "hem lisans hem önlisans mezunu kpss önlisansa girebilir mi" sorusunun cevabı evettir. Lisans mezunları, önlisans düzeyindeki KPSS sınavına girerek önlisans mezuniyeti gerektiren kadrolara başvuru yapabilirler.

Bununla birlikte "4 yıllık bitiren 2 yıllıktan atanabilir mi" sorusunun cevabı genel olarak hayırdır. Lisans mezunları, önlisans mezuniyeti gerektiren kadrolara doğrudan atanamazlar. Yukarıda belirtilen istisnalar dışında, önlisans mezuniyeti şartı aranır.

Özetle, lisans mezunları önlisanstan atanmak için genellikle önlisans düzeyinde müfredat içeren lisans programlarından mezun olmalı veya önlisans düzeyindeki KPSS sınavına girmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • .

• lisans mezunu önlisans kpssye giremez.

• perfect3 kullanıcısına yanıt

ÖSYM DE EKRAN AÇILMIYOR.

DANIŞTAY DA DAVA AÇMIŞLAR LİSANS MEZUNU BİZİM ÖNLİSANSTAN SINAVA GİRİYOR BİZİM HAKKIMIZ YENİYOR DİYE

KAZANMIŞLAR. EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BULMUŞ MAHKEME .

• Lisans okurken önlisans kpssye girebilirsin fakat lisans mezunu olunca önlisans kpss'ye giremezsin haliyle onlisans kpss'den atanamazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans mezunu başka bir bölümde tekrar lisans okurken son sınıftayken lisans kpssye yeni okuduğu bölümde atanmak için girebilir mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben iki yıllık mezunum mesela. sonra açıköğretim 4 yıllık tamamladım. mezun oldum uzun yıllar önce. bir de üstüne yüksek lisans yaptım.

şimdi benim 2 yıllık diplomam ile ön lisans kpss ye giremiyor muyum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.