Şimdi Ara

askere ne zaman gidebilirim, tam anlamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. 31 ağustostan önce askerlik tecilimi bozdum ve sağlık muayenemi de oldum. Bu işlemler 31 ağustos'tan önce halledildi. Kasım celbine yetişmek istiyorum. yani kasım-aralık-ocak aylarından hangisine denk düşersem o zaman gitmek istiyorum. E-devlette de 14 kasım 2024 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur diyor. Fakat e-devlette askerlik hizmet tercihini yapmamıştım, bilmiyordum. Gerçi yapmak zorunlu mu, onu da tam bilmiyorum. Bugün tıkladım, yapayım dedim. Ayrıca lise mezunuyum ve zorunlu askerliği de sadece 6 ay er/erbaş olarak yapacağım. ikinci 6 ay yapmayacağım. Celp ve sevk dönemleri seçeneğine geldiğimde en erken sevk dönemi olarak şubat 2025 gözüküyor. Kasım celbine yetişemedim mi yani? oysa ben tecilimi de sağlık muayenemi de 31 aralıktan önce hallettim. kafam karıştı. bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

askere ne zaman gidebilirim, tam anlamadım

• quote:

2. Kasım 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Ağustos 2024 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/5d8eb4da9dbf4f32a12da9390026ad2f

Kasım celbine tabiisiniz. 31 ekimde hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olacaktır. Hangi tarih diye yazdığım, 3 grubun da tarihleri duyuruda mevcut.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam. o zaman askerlik hizmet tercihini doldurmama gerek yok değil mi? çünkü onu doldurup onaylasam şubat ayı gözüküyor en erken. onu doldurmama gerek var mı acaba?

• Gerek yok, 31 ekimi bekleyiniz
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam, içimi rahatlattınız :) stres olmuştum şubata kayacak diye. erkenden yapıp gelmek istiyorum

• Ben Kasım celbine ait olduğunuza emin değilim. Kesin Kasımda gitmek istiyorsanız bir askerlik şubesine danışın. Ben de geçen yıl ağustosta tecili bozdum, buradan kasım aralık celplerini sıralamaya koyarak seçim yaptım şansıma kasım gelmişti bazı arkadaşların aralık gelmişti. Teyit almanız önemli.

• HeredotEngin kullanıcısına yanıt

hocam kasım-aralık veya ocakta olması sıkıntı değil. ben öbürüne kalsam en erken şubat oluyor işte o can sıkıcı. yoksa ha aralık olmuş ha ocak, çok mühim değil. ben diyorum ki kasım-aralık-ocak üçünden biri mi gelecek yoksa şubat-mart-nisan'a falan mı kalacağım? olmadı ben yarın bi askerlik şubesini arayayım. bulunduğum ilçede askerlik şubesini kaldırdılar. o yüzden şubeye de gidemiyorum. telefonla arayıp öğrenmeye çalışacağım.

• @HeredotEngin
    MSB sözlüğünde celp, 3 aylık bir süreç olarak geçiyor. Kasım celbi denildiğinde takvimdeki (sadece) kasım ayını kastetmiyor.

Sınıfladırmalar da celp celp yapılıyor, yani 3 ayda 1.
    31 ekimde kasım - aralık ve ocak ayında gideceklerin birlikleri ve grupları belli olacak. 3te1 şans var, kasım - aralık veya ocak ayından biri gelecektir.

@DrDex
    Geçen hafta nitelik güncellemesi denen olay yapıldı. Yani kimler kasım celbine gidecek; kimler şubat celbine kayacak o belli oldu. Sizinkinde 14 kasım yazdığına göre kasım celbine kalmışsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.