Şimdi Ara

5 Ay zorunlu askere gidiyorum ve aracı sizce ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010 hyundai i20 dizel araç sahibiyim. Ailemde araba kullanmasını bilen ne yazık ki kimse yok ve 2012 aralık ayında kısmetse askere gidiyorum. Bu süre zarfında da 5 ay boyunca aracı ne yapacağım bilmiyorum.

4 alternatifim var bu konuda;

1- Kardeşim her haftasonu pazar günü aracı 5 dk rölantide çalıştıracak. (12 yaşında olduğundan kullanması pek mümkün değil)
    2- Araç, akü - bacağı sökülüp ve branda gerilip 5 ay bekletilecek.
    3- Araç kullanmasını bilen bir tanıdığa yedek anahtar verilip haftasonu 1-2 metre ileri geri oynatılması rica edilecek.
    4- Araç satılacak, döndüğümde 1 üst segment araç bakılacak.

İlk aracım olduğu için arabayı satmayı pek gönlüm razı gelmiyor. Eğer sorun olmazsa ben 2. seçeneği düşünüyorum. Ancak ne gibi zararları olacaktır hiç bir bilgim yok. Forumdaki bilgili arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum

• Döndüğünüzde bütçe olacaksa 4.seçenek düşünülebilir. Hem daha fazla değer kaybı yaşamamış olur, çünkü makyajlısı çıktı. Ancak daha uzun yıllar binerim derseniz 2. seçenekte herhangi bir sakınca yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykaraca -- 12 Temmuz 2012; 11:22:56 >
  • Öncelikle hayırlı olsun.

İlk seçeneği bence silin atın hocam. Çocuk aklı ne olur ne olmaz alır gider birgün Allah korusun.

Ben olsam anahtarı tanıdığa vermem ailemde durur arada gelir aracı çalıştırır gerekirse azıcık kullanır. Apartmanda oturuyorsanız bu komuşunuz yada apartman görevliside olabilir hocam.
  • fazla elektronik sistemleri olan araclarda aku kutuplarini sokmek bazi sistemlere sikinti yaratiyormus diye duydum,haftada 1 calistirilmasi daha uygun gibi geldi bana.
  • akü kutupları sökmek sıkıntı yaratmazsa sökün lastikleride söküp takozların üstüne koyun branda gerin ve gidin
  • Aracı satın bence hocam.
  • 5 ay o kadarda çok bir zaman zarfı değil 2 hafta da bi komşunuz araçla bi tur atsa yeter diye düşünüyorum. şimdiden hayırlı teskeler.
  • İkinci seçeneğin ciddi bir yan etkisi olmazsa en mantiklisi o gibi duruyo.Kardesiniz cok küçük ve aracı yakın bir akrabamıza emanet etmeniz pek Akıl karı değil. Bir yapar iki yapar üçüncüde sıkılır aksatir olan size olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirei

5 ay o kadarda çok bir zaman zarfı değil 2 hafta da bi komşunuz araçla bi tur atsa yeter diye düşünüyorum. şimdiden hayırlı teskeler.

+1903

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Bütçem var bir miktar ancak asker dönüşü evlilik telaşı v.s olacağından bir de aracımı yenilemekle ve çıkacak masraflarıyla uğraşmak istemiyorum açıkçası.
  • İyi bir yer çıkarsa arabayı da götürebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: kirei

5 ay o kadarda çok bir zaman zarfı değil 2 hafta da bi komşunuz araçla bi tur atsa yeter diye düşünüyorum. şimdiden hayırlı teskeler.

+1903

Bende öyle düşünüyorum önceki arabam 8 ay yatmıştı hiç marşa basılmadan kutup başlarını taktım marşa bastım çalışmıştı herkez hayretler içerisinde kalmıştı.

Kutup başlarını çıkarın kesinlikle yoksa dönüşte akü masrafınız çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one1one

İyi bir yer çıkarsa arabayı da götürebilirsin...

ahahahah bunu hiç düşünmemiştim :) evet olabilir bu seçenek de
  • quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

Selamlar,

2010 hyundai i20 dizel araç sahibiyim. Ailemde araba kullanmasını bilen ne yazık ki kimse yok ve 2012 aralık ayında kısmetse askere gidiyorum. Bu süre zarfında da 5 ay boyunca aracı ne yapacağım bilmiyorum.

1- Kardeşim her haftasonu pazar günü aracı 5 dk rölantide çalıştıracak. (12 yaşında olduğundan kullanması pek mümkün değil)
    3- Araç kullanmasını bilen bir tanıdığa yedek anahtar verilip haftasonu 1-2 metre ileri geri oynatılması rica edilecek.

İlk aracım olduğu için arabayı satmayı pek gönlüm razı gelmiyor. Eğer sorun olmazsa ben 2. seçeneği düşünüyorum. Ancak ne gibi zararları olacaktır hiç bir bilgim yok. Forumdaki bilgili arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum

1. seçeneği tavsiye etmem. Çocuk aklı sonuçta.

5 ay hiç kullanılmayan arabada en azından tekerleklerin balansı bozulur. Ben askerdeyken 6 ay boyunca araba 10 km bile yapmamıştı. Balansa götürdüğümde lastiklerin tellerinin kırıldığını söylediler. Araba sürekli lastiğin aynı noktasına basınç uyguladığı için teller kırılmış, balansı bozulmuş.

Bunun için en azından haftada bir gün bir yere gitmek için kullanılabilir. Güvendiğiniz yakınlarınıza arada bir verebilirsiniz. Akünün kutup başlarını sökmeyin, zararı olabilir.

Sanırım 12 Ağustosta gidiyorsunuz, Allah yolunuzu açık etsin. 343. kısa dönemden selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Öncelikle hayırlı olsun.

İlk seçeneği bence silin atın hocam. Çocuk aklı ne olur ne olmaz alır gider birgün Allah korusun.

Ben olsam anahtarı tanıdığa vermem ailemde durur arada gelir aracı çalıştırır gerekirse azıcık kullanır. Apartmanda oturuyorsanız bu komuşunuz yada apartman görevliside olabilir hocam.

Hocam kardeşimi neredeyse kendim yetiştirdim diyebilirim. Bu yüzden ona güvenim sonsuzdur. Aracı yerinden oynatmaya çalışmayacaktır. Ancak belki ergenlik döneminin etkisini hesap edemiyorum tam olarak :) başıma çok düşük bir ihtimal de olsa iş açabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Selamlar,

5 ay hiç kullanılmayan arabada en azından tekerleklerin balansı bozulur. Ben askerdeyken 6 ay boyunca araba 10 km bile yapmamıştı. Balansa götürdüğümde lastiklerin tellerinin kırıldığını söylediler. Araba sürekli lastiğin aynı noktasına basınç uyguladığı için teller kırılmış, balansı bozulmuş.

Bunun için en azından haftada bir gün bir yere gitmek için kullanılabilir. Güvendiğiniz yakınlarınıza arada bir verebilirsiniz. Akünün kutup başlarını sökmeyin, zararı olabilir.

Sanırım 12 Ağustosta gidiyorsunuz, Allah yolunuzu açık etsin. 343. kısa dönemden selamlar..

hm o halde aracı sadece çalıştırmak ve motorun arada bir yağlanmasını sağlamak yeterli olmayacaktır. illa ki araç yürüyecek diyorsunuz...

bir de aralık 2012 de kısmetse :) ağustos değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Selamlar,

hm o halde aracı sadece çalıştırmak ve motorun arada bir yağlanmasını sağlamak yeterli olmayacaktır. illa ki araç yürüyecek diyorsunuz...

bir de aralık 2012 de kısmetse :) ağustos değil

Arabanın arada bir çalışması motora faydası olur, yürümesinin ise tekerleklere..

Aralık en güzel dönemdir, çok iyi bir karar vermişsiniz. Ben de Aralık'ta gittim. Şimdiden hayırlı teskereler.

• Anahtarı evdeki bir büyüğe verin.Çalıştırma işini gene kardeşiniz yapsın yanında yetişkin biri olması koşuluyla.
  • branda olayına dikkat et hocam, araba terleyip branda yanığı yapmasın boyaya
  • hacı askerlıgın çook
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.