Şimdi Ara

5 Ay zorunlu askere gidiyorum ve aracı sizce ne yapmalıyım ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

30 Mayıs 2011 ilk aracımı aldım.
    29 Haziran 2011 askere gitmeye karar verdim ve gidip işlemleri yaptırdım. (Okulun bitişiyle beraber)
    30 Haziran 2011 bir kişi aradı geldi baktı ve almaya karar verdi ertesi gün pazartesi satışı verdim.
    1 Temmuz 2011 aracımı aldığımdan 1.500 lira fazlaya sattım ama içim gitti daha binememiştim bile doğru düzgün. Arkasından üzüldüğümü belirteyim.

Ağustos - Ocak askerlik.

Paramı bankaya koydum giderken faize 22.400'e araç aldığımda cebimde 20 lira kalmıştı onu da eve gelirken mazota vermiştim. Askere giderken tam 24 Bin TL 6 Aylık faize koydum askerden dönüş tarihime göre ayarladım.

Şubatta gelince kpss'ye çalışmaya başladım bir yandan da temiz araç bakıyorum alıcıyım ama denk gelirse alırım şeklinde bakıyordum. Hazirana kadar acele etmedim nasılsa acelem yok dedim ama artık sınav geçiyordu ve tatil falan araba gerekiyordu. Her sabah düzenli olarak sabah 9'da sahibinden.com'a bakar oldum.

29 Haziran sabahı bir ilan geldi 29 Bin TL 33 Bin KM'de 2011 model Punto Evo. Aradım telefonda pazarlık yaptım arabayı görmeden. 28.250 konuştuk ve anlaştık.
    30 Haziran Kasımpaşa'dan Pendik'e araca bakmaya gittim kaporayı verdim ve pazartesi için sözleştik.
    2 Temmuz aracı aldım.

Beyaz sattım, Siyah aldım. 2008 G. Punto Sattım 2011 Punto Evo aldım. 65 binde sattım 33 binde aldım.

Eğer arabayı satmasaydım 6 ay 120*6 = 720 TL Otopark, 2011 Temmuz, 2012 Ocak vergisi toplamda 300 TL hadi ıvır zıvırlar diyelim 1.500 lira zararım olacaktı ama ben arabayı sattım ve 1500 zarardan kurtuldum + 1500 satıştan ve askerdeyken yaklaşık 1.500 lirada faizden kazandım. Gelince de üstüne eklediklerimle yeni aracımı aldım.

Bir de durum sizinle birebir aynıydı. Ailemden kimse kullanamazdı, memlekete gidip yatırmam gerekiyordu arabayı ancak çalışması için onu da istemedim daha doğrusu hesap kitap yapınca mantıklı gelmedi ve satma yoluna gittim.

Tercih sizin.

Hayırlı tezkereler has torun. Say say bitmez o günler. Atarsa 159 diyeceksin 12 ağustosta askeriyeye giriş yaptığında.

arkadaş çok güzel açıklamış. gözünüzden kaçmış olabilir diye alıntılamak istedim

• bence satın kardeşinize emanet doğru olmayabilir
  • babama otomobil kullanmayı öğretmeye karar verdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

babama otomobil kullanmayı öğretmeye karar verdim :)

Sen askerdeyken de baban kardeşine öğretir
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Sen askerdeyken de baban kardeşine öğretir

• Ben askere giderken corsa cdti vardı çektim evin önüne çıktım gittim geldigimdede sorun olmadı bizdede şoförlüğü olan yoktu araba sabit kaldı yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok uzun bir süre değil....
    ayrıca hiç mi izin falan vermiyorlar yani beş ay kesintisiz mi uzak kalacaksınız?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

çok uzun bir süre değil....
    ayrıca hiç mi izin falan vermiyorlar yani beş ay kesintisiz mi uzak kalacaksınız?.

bilmiyorum ki hiç. belki görev yapacağım yer yakın olur diye ümit ediyorum :(
  • quote:

en iyisi
  • Lastiklere fazlaca hava basıp (40-45 psi olabilir) 2. seçeneği uygulayın..
    Lastiklerin yere basan kısmı ezik gibi durmasın, yandan baktığınızda tam yuvarlak görünsün, o zaman sorun olmaz..

Bu arada sizin konuyu okuyunca renault'u iki aydan fazladır çalıştırmadığımı hatırladım.. Yarın onu halledeyim bi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 18 Temmuz 2012; 0:13:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son kararınız ne yönde oldu? Babanıza araç kullanmayı öğretmek en mantıklısı bence, hiç bir şey için geç değil ve Allah korusun gece vs. acil bir iş olduğunda kimseye muhtaç olmadan kendi işini halledebilir.
  • Araba eğer bekleyecekse de akü kutup başları sökülmüş, lastikleri sökülmüş takoz üzerinde beklesin. Bence en mantıklısı babanıza veya annenize araba sürmeyi öğretmek olacaktır hadi sürmeyi öğretemediniz bari çalıştırmayı öğretin.
  • Arkadaslar konuyu 6 yıl sonra hortlatıyorum. Mayısta askere gideceğim. Babam da buralarda değil. çalıştığı şeker fabrikasını sattılar tayini çıktı. Arabayı satmayı düşünüyorum ama malum ekonomik kriz yüzünden tekrar alamamaktan korkuyorum. Arabayı satıp parayı TL cinsinden elimde tutarsam enflasyonda eriyecek. altın almak doğru olur mu? 1 yıl sonra askerden gelince altınları bozup yeniden aynı arabayı alabilir miyim muamma. Kafam çok karışık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ririii kullanıcısına yanıt
    Ben çok anlamam para işlerinden ama bir arkadaşım euro dolar altın karışık alıyordu. İllaki birinden kâr ederim diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.