Şimdi Ara

5 Ay zorunlu askere gidiyorum ve aracı sizce ne yapmalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o kadar sıkıntının içinde bide arabayı mı düşünecen, kafayı takacan, stres yapacan kendine, ne gerek var, sat gitsin, kafan rahat olsun, git gel hayırlısıyla, kia rio al

yukarıdaki bi arkadaş aralık en güzel dönem demiş ama gittiğin yerde kışı görürsen gece nöbette ayaklarını hissetmediğin zaman burda arkadaşın yazdıklarını anımsarsın ki, ben batının en batısında aydında yaptığım halde gece nöbetlerin son saatini ayak hissetmez vaziyette bitiriyordum ocak ayında, teskereciyiz (ağustosta gitmiştim) nöbet yazmışlardı, kısa dönemdim bide, rahattım bi nebze de olsa yani, gidebiliyorsan nisanda git, bütün bir yaz terler kilo verirsin tığ gibi olursun

naçizane tavsiyem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro_g -- 12 Temmuz 2012; 13:00:32 >

• 5 ay için satmayın aracınızdan memnunsanız çünkü belirtmişsiniz askerden sonra evlilik telaşı olacak diye ancak 2. madde yerine güvendiğiniz birine verin aracın 2 haftada bir biraz hareket etmesi daha sağlıklı olacaktır.Lastikler, motor yağlanması vb nedenlerden dolayı, Hayırlı teskereler dilerim.
  • Ben olsam kardeşime güveniyorsam 1. seçeneği yaptırırdım.Ama yukarıda arabanın sürekli aynı yerde durması da sıkıntı denmiş onu bilemiyeceğim.Gerçi bizim arabanın zamanında 1 ay yerinden oynamadığı oluyordu ama sıkıntı olmuyordu,6 ayı bilemeyeceğim.
  • Bence askerlik yaptığınız yere götürün çarşı izinlerinde arabayı çalıştırmış olursunuz.
  • Sadece çalıştırmak yetmeyebilir biraz 2-3 haftada bir tur atmak gerekebilir.
  • Eğer araçtan memnunsanız, askere gideceğim diye satmayı düşünmeyin. Çok güvendiğiniz, yaşını başını almış bir büyüğünüze aracı verebilirsiniz ama onun dışında ben olsam akrabaya falan aracı vermezdim. Yanlış anlamayın ama insanın canı yanıyosa esas olarak yanındakilerden yanıyor.
  • Gittiği yere götürmesi masraflı olur. Otopark vs.
  • ben 8.sınıftaydım o zamanlar sıfır bi 206 almıştık babam bana bırakmıştı anahtarı kardeşimle evde tektik izmire gitmişlerdi dedem hastaydı 2 haftalıgına neyse bi gün anahtarı aldım indim rölantide çalıştırıyım dedim müzik dinlerim hevesliyim ya,sonra boşa aldım ileri geri ittirdim(çocuk aklı ) sonra hafif bi tümsek vardı arabanın durdugu yerde ordan aşşağıya indi,nasıl yapsam nasıl etsem ittirdim ittirdim gittimiyo dedim çalıştarayım çalıştırdım kaldırmaadım stop etti bir daha denedim yine stop bir daha denedim yine stop sonrasına nasıl kaldırdım nasıl soktuysam yerine en son baktıgımda az daha bahce duvarını kırıp aşşağıya uçuyodum el frenini çektim durdum neyse babam geldi ve araba da bişeyler var heralde beklemekten dedi ben söylemedim bişey servise götürmüş kaldırayım derken dişlilerinin birkaç dişini kırmışım o zamanlar 750-800 lira masraf olmuştu

sözün özü;bence arabanızı ne arkadaşınıza ne akrabanıza vermeyin hatta kardeşinizede vermeyin babanıza verin annenize verin bir tek çalıştırmayı ögretin zaten viteside boşta bırakın tam kış aylarına denk gelicek tekerlere taş koyarsınız gerekirse gelip bi kontak açıp bıraksınlar 5 dakika yeter derim

• Bence aracı satın hocam. 12 yaşındaki çocuğa ne olursa olsun emanet edilmez. Eşe dosta hiç emanet edilmez. Birkere bizim bundan dilimiz yanmıştı 2 aracımız vardı birisini komşuya emanet ettik aracı sürücü göğüs bölümü yaktılar sürecez diye. Düzelttirene kadar akla karayı seçtik. Ailenizden süren birisi olsaydı Anneniz yada Babanız veyahut kardeşiniz-abiniz hiç sorun olmazdı. En iyi çözüm aracı satmanız. En azından aklınız rahat olur.
  • Aracı bir kiralama şirketine verin, ayd 700 800 para alın; geldiğinizde de haşatı çıkmış bir i20'niz olsun
  • Arabadan bahsediyoruz yahu, et değil süt değil. 5 ay uzun bir süre değil! İstersen hiç çalıştırma. Aküyü söktükten sonra ve güneş almadıktan sonra hiç bir şey olmaz.

Tam 5 ay 12 gündür yurt dışındayım. Benim arabam 5 aydır aküsüz vaziyette garajda yatıyor. Babama arada bir aküyü tak çalıştır dedim. Çalıştırmasa da olur. Eriyecek hali yok ya.
  • Bağa vir.
  • bence askerliğinizi yapacağınız yer belli olunca orada güvenle parkedebileceğiniz yer aramaya bakın. (Güneydoğu çıkmazsa tabiki) Herhangi bir tanıdığınız, akrabanız, komşunuzun akrabası, forumdan birileri vs bulursanız size araba parkedecek yer ayarlayabilirler. anahtar sizde durur, izinde iken hem haftasonları çıkıp kullanırsınız hem de gezersiniz.

Daha da şanslı iseniz birliğinizin dışındaki misafir parkına çekin, nizamiyedekiler sorun çıkarmadıkça idare edin. Benim acemiliğimi yaptığım (asteğmen okulu diyelim) Samsun Sahra Sıhhiye Eğ.Merk. Komutanlığında hafta sonları çıkmamıza izin veriyorlardı. içimizden biri arabasıyla gelmişti ve kapıdaki otoparka bırakıyordu. Ben neden getirmedim diye pişman olmuştum. Haftasonu iznine çıktığımızda biz fiat scudo dolmuşların sırasını beklerken adam arabasına binip gidiyordu.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsnrky -- 12 Temmuz 2012; 14:04:54 >
  • sat bence 5 aya yeni golfte cikar hatta siparisi simdiden ver geldiginde araba gelmis olur anca :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askere gotur arabayi haftasonlari cikar gezersin
    Satiliga koy satilirsa satilir, satilmazsa haftasonlari bi kOmsunuz gezmeye goturur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı da götür.Bu kadar basit.Üstelik aileden kimsenin ihtiyacı yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bağa vir.

En mantıklısı bu gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Arabadan bahsediyoruz yahu, et değil süt değil. 5 ay uzun bir süre değil! İstersen hiç çalıştırma. Aküyü söktükten sonra ve güneş almadıktan sonra hiç bir şey olmaz.

Tam 5 ay 12 gündür yurt dışındayım. Benim arabam 5 aydır aküsüz vaziyette garajda yatıyor. Babama arada bir aküyü tak çalıştır dedim. Çalıştırmasa da olur. Eriyecek hali yok ya.

katıldığım tek yorumdur, 5 ayda bir şey olmaz aküyü sökün dursun, eğer kapalı garajda yatacaksa sıkıntı yok açıkta yatacaksa kardeşiniz ayda bir yıkasın dıştan yeterli toz kuş pisliği birikmemesi açısından 5 ay yatan arabaya hiç bir şey olmaz.
  • Lastikleri söküp, düz bir zemine de koyabilirsiniz. Lastikler uzun beklemeden dolayı deforme olur.
  • Arabanı bana bırak, geldiğinde alırsın. Heh he. Kiralama şirketlerine de verebilirsin. Ayda 1000tl verirler bence.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.