Şimdi Ara

5 Ay zorunlu askere gidiyorum ve aracı sizce ne yapmalıyım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 ay boyunca aracına hiçbirşeycik olmaz. Guzel bir kapalı garaj bulabilirsen koy. Yoksa branda kapat. Merak etme,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabalar üretimden sonra o kadar bekleyebiliyor zaten. Yatlar, kotralar her sene daha fazla beklyor. Hiç bir şey olmaz.

Yağı yeni değilse değiştirin. Depoyu doldurun. Lasitiklere kapasitesi kadar (40~45 psi) hava basın. Sonra eve dikkatli ve yavaş kullanarak gelin.

Zemin eğimliyse lastiklerden birini takoza alın.

Aküyü sökün.

Eksozu yağlı bezle tıkayın, hava girişini de tıkayın.

Kardeşinize söyleyin arada bir yıkasın. Terk edilmiş görüntüsü vermesin.

Güle güle gidin, güle güle gelin. Çok çok aküyü yenilemek gerekir. Çalıştıktan sonra yağı uzun süre kullanmayın, tekrar değiştirin. Sadece alım-satım bundan daha masraflıdır.

Kullanma kılavuzuna da bakın. Orada da bir şeyler yazabilir.
  • Lastikler 5ay boyunca sabit kalırsa telleri şekil alır, lastiklere elveda diyebilirsin hatta biri patlar iner, biri gelir sibobunu alır havasını çıkarır. onun dışında bir şey olmaz. gelince bakıma sokarsın. akü ve yağ tamamdır. yağını değiştirme, geldiğinde değiştirirsin. sanayiye kadar bir şey olmaz.

onun dışında akü sökmeyin teyp kod isteyebilri. ecu daki map sıfırlanır...
  • kimisi aküyü sök, kimisi takılı bırak diyor. servise de danışacam bu durumu. 50bin bakımı yaklaştı malum. bu ay servise sokacam aracı.

Bu arada kapalı garajım ne yazık ki yok. açıktaki arka bahçemizin otopark gibi olan kısmında bırakıcam. Lastiklerim daha yep yeni olduğu için ne yapayım bilemedim lastik konusunu.
  • Benim araç hep yatıyor bişey olmaz bırakın yatsın

• bende kasımda uzun dönem gidicem. Hiç istemiyorum ama satıcam malesef
  • Daha iyi yeni bir araba almaya imkânın varsa sat, yoksa sök akıyı, bırak. 5 ayda hiçbir şey olmaz ama kapalı bir yer olursa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

quote:

Orijinalden alıntı: one1one

İyi bir yer çıkarsa arabayı da götürebilirsin...

ahahahah bunu hiç düşünmemiştim :) evet olabilir bu seçenek de

şimdiden hayırlı teskereler, arkadaşların söyledigi gibi 5 ay uzun bir zaman degil , güvendiginiz biri haftada bir 10 dk falan çalıştırsa yeter. aracı askerlik yaptığınız yere götürmeyin çarşı izinlerinde dolmuşa döner yoksa
  • 30 Mayıs 2011 ilk aracımı aldım.
    29 Haziran 2011 askere gitmeye karar verdim ve gidip işlemleri yaptırdım. (Okulun bitişiyle beraber)
    30 Haziran 2011 bir kişi aradı geldi baktı ve almaya karar verdi ertesi gün pazartesi satışı verdim.
    1 Temmuz 2011 aracımı aldığımdan 1.500 lira fazlaya sattım ama içim gitti daha binememiştim bile doğru düzgün. Arkasından üzüldüğümü belirteyim.

Ağustos - Ocak askerlik.

Paramı bankaya koydum giderken faize 22.400'e araç aldığımda cebimde 20 lira kalmıştı onu da eve gelirken mazota vermiştim. Askere giderken tam 24 Bin TL 6 Aylık faize koydum askerden dönüş tarihime göre ayarladım.

Şubatta gelince kpss'ye çalışmaya başladım bir yandan da temiz araç bakıyorum alıcıyım ama denk gelirse alırım şeklinde bakıyordum. Hazirana kadar acele etmedim nasılsa acelem yok dedim ama artık sınav geçiyordu ve tatil falan araba gerekiyordu. Her sabah düzenli olarak sabah 9'da sahibinden.com'a bakar oldum.

29 Haziran sabahı bir ilan geldi 29 Bin TL 33 Bin KM'de 2011 model Punto Evo. Aradım telefonda pazarlık yaptım arabayı görmeden. 28.250 konuştuk ve anlaştık.
    30 Haziran Kasımpaşa'dan Pendik'e araca bakmaya gittim kaporayı verdim ve pazartesi için sözleştik.
    2 Temmuz aracı aldım.

Beyaz sattım, Siyah aldım. 2008 G. Punto Sattım 2011 Punto Evo aldım. 65 binde sattım 33 binde aldım.

Eğer arabayı satmasaydım 6 ay 120*6 = 720 TL Otopark, 2011 Temmuz, 2012 Ocak vergisi toplamda 300 TL hadi ıvır zıvırlar diyelim 1.500 lira zararım olacaktı ama ben arabayı sattım ve 1500 zarardan kurtuldum + 1500 satıştan ve askerdeyken yaklaşık 1.500 lirada faizden kazandım. Gelince de üstüne eklediklerimle yeni aracımı aldım.

Bir de durum sizinle birebir aynıydı. Ailemden kimse kullanamazdı, memlekete gidip yatırmam gerekiyordu arabayı ancak çalışması için onu da istemedim daha doğrusu hesap kitap yapınca mantıklı gelmedi ve satma yoluna gittim.

Tercih sizin.

Hayırlı tezkereler has torun. Say say bitmez o günler. Atarsa 159 diyeceksin 12 ağustosta askeriyeye giriş yaptığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 12 Temmuz 2012; 17:59:38 >

• arabayı nereye giderseniz askere oraya götürün hafta sonları kendiniz binip gezersiniz bir otoparkta bekletirsiniz aracı. hem haftasonları izin verildiginde kafanızı çok güzel dagıtmış olursunuz.
  • yakin bir yere dusersen aracini oraya getir.

yoksa 1. secenek.

• Askere gidene kadar babanıza araba sürmeyi öğretebilirsiniz , en azından mahalle çevresinde dolaşabilir vaziyete gelir.
    En mantıklısı arabayı satmak ama madem satmak istemiyorsunuz bence böyle bir şey yapın derim.Bende aralık ayında askere gideceğim , Allahtan böyle bir derdim yok sağolsun babam herşeyi halleder benim yerime.
  • satmaya kiyamiyorum ancak sanirim en mantikli cozum arabami satmak olacak :(

• Arabayı rent a car'a verin .
    İşin şakası tabi. Yolunuz açık olsun.

• 5 ayda birsey olmaz. ben olsam acemilige giderken kitler giderim usta birligine araba ile giderim o sehirde tanidik varsa kapisina koyarim yada otoparka.. hem carsilarda araba iyi olur cogu kisi goturuyor

• 5 ay olacağını nerden biliyosun, belki yedek subay çıkar o zaman direk götürürsün aracı =)
    Ama ben senin yerinde olsam kesinlikle satarım. Parayıda bankaya koyarım geldiğimde bir şekilde değerlendirilir o para. Hiiç uğraşmana gerek yok.

Not : Söylemeden edemeyeceğim konu başlığı anlatım bozukluğuna örnek olmuş. Askere gitmek zaten zorunlu bir iş :D (Gereksiz sözcük kullanımı)
  • dh programcısız kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 12 Temmuz 2012; 20:32:57 >
  • quote:

satmaya kiyamiyorum ancak sanirim en mantikli cozum arabami satmak olacak :(

Satmayın hocam bişiy olmaz verin kardeşinize anahtarı büyük eşliğinde çalıştırır belli zamanlarda,olan lastiğe olsun boşverin
  • quote:

Selamlar,

2010 hyundai i20 dizel araç sahibiyim. Ailemde araba kullanmasını bilen ne yazık ki kimse yok ve 2012 aralık ayında kısmetse askere gidiyorum. Bu süre zarfında da 5 ay boyunca aracı ne yapacağım bilmiyorum.

4 alternatifim var bu konuda;

1- Kardeşim her haftasonu pazar günü aracı 5 dk rölantide çalıştıracak. (12 yaşında olduğundan kullanması pek mümkün değil)
    2- Araç, akü - bacağı sökülüp ve branda gerilip 5 ay bekletilecek.
    3- Araç kullanmasını bilen bir tanıdığa yedek anahtar verilip haftasonu 1-2 metre ileri geri oynatılması rica edilecek.
    4- Araç satılacak, döndüğümde 1 üst segment araç bakılacak.

İlk aracım olduğu için arabayı satmayı pek gönlüm razı gelmiyor. Eğer sorun olmazsa ben 2. seçeneği düşünüyorum. Ancak ne gibi zararları olacaktır hiç bir bilgim yok. Forumdaki bilgili arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum

ben astrayı 3,5 ay beklettim brandalı ankarada katlı otoparkta geldiğimde araç çalışmadı kutup başları söküktü ona rağmen adam felan getirtim 10 dk uğraştılar çalıştı 1-2 gün yüksek devirde kullandım toparladı bunlara katlanırsan .ek brandayı dursun marş basmaylada olmaz arabanın hareket etmesi lazım onu düşündüm bende bi baktım diskler pastan geçilmiyor en iyisi ya tanıdığa ver yada sat gelince daha iyisini alırsın ama ilk arabanmış duygusal bağ işte

• quote:

Selamlar,

2010 hyundai i20 dizel araç sahibiyim. Ailemde araba kullanmasını bilen ne yazık ki kimse yok ve 2012 aralık ayında kısmetse askere gidiyorum. Bu süre zarfında da 5 ay boyunca aracı ne yapacağım bilmiyorum.

4 alternatifim var bu konuda;

1- Kardeşim her haftasonu pazar günü aracı 5 dk rölantide çalıştıracak. (12 yaşında olduğundan kullanması pek mümkün değil)
    2- Araç, akü - bacağı sökülüp ve branda gerilip 5 ay bekletilecek.
    3- Araç kullanmasını bilen bir tanıdığa yedek anahtar verilip haftasonu 1-2 metre ileri geri oynatılması rica edilecek.
    4- Araç satılacak, döndüğümde 1 üst segment araç bakılacak.

İlk aracım olduğu için arabayı satmayı pek gönlüm razı gelmiyor. Eğer sorun olmazsa ben 2. seçeneği düşünüyorum. Ancak ne gibi zararları olacaktır hiç bir bilgim yok. Forumdaki bilgili arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum

arabayıda al git çarşıya çıkarsın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.