Şimdi Ara

Bedelli askerliğe gidiyorum 2 gün sonra. Neler almalıyım yanıma ve nelere dikkat etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak 4 ünde sevk diyor, 6 sında orda olmam gerekiyormuş. İstanbul'da yaşıyorum. Askerliğim Kütahya Hava Er Eğitim Komutanlığında. Yanıma neler almam gerekiyor? Nelere dikkat etmem gerekiyor?

Yemek saatleri, kalkış yatış saatleri kaç bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 3 Ocak 2020; 10:42:17 >

• içlik al git hacı. geçen hafta döndüm oradan her şeyi veriyorlar. 9. bölüğe düşme 10. bölük temiz. hasta olacaksın kesin ilaç sıkıntısı yok çuval çuval geliyor her gün.
  • whtswrongstupid kullanıcısına yanıt
    İçliği orda vermiyorlar mı? Bir de hangi renk içlik almak gerekiyor? Kütahya çok aşırı soğuk bir şehir diye okudum. Daha önce oraya hiç gitmemiştim. -10 lar civarındaymış. Askeriyede zaten içlik verilmiyor mu herkese? Herkes farklı bir şey yazmış internette. Kimisi gitmeden önce içlik alın yazmış, kimisi ise askere giderken yanınızda hiçbir şey götürmeyin, orada her şeyi size veriyorlar demiş. Hangisi doğru? Hangisini yapalım. Her ihtimale karşı sivil kıyafetlerimizin altına, askeriyeye uygun renkte içlik giyerek gitmek sanırım en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 26 Aralık 2019; 18:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cross Thread

İçliği orda vermiyorlar mı? Bir de hangi renk içlik almak gerekiyor? Kütahya çok aşırı soğuk bir şehir diye okudum. Daha önce oraya hiç gitmemiştim. -10 lar civarındaymış. Askeriyede zaten içlik verilmiyor mu herkese? Herkes farklı bir şey yazmış internette. Kimisi gitmeden önce içlik alın yazmış, kimisi ise askere giderken yanınızda hiçbir şey götürmeyin, orada her şeyi size veriyorlar demiş. Hangisi doğru? Hangisini yapalım. Her ihtimale karşı sivil kıyafetlerimizin altına, askeriyeye uygun renkte içlik giyerek gitmek sanırım en mantıklısı.
    içlik vermiyorlar ama kantinde satılıyor. rengine kimse bakmıyor istediğin renk götürebilirsin. ben sana verdiklerini söyleyeyim

el havlusu
    banyo havlusu
    traş köpüğü
    traş jileti
    banyo jileti
    2 tshirt
    2 don
    2 çorap
    pijama takımı
    şampuan
    sabun

aklıma gelenler bunlar.

Evden normalde giydiğim boxer alsam yanıma 2 tane(gri renkte), 2 tane de beyaz atlet getirsem sorun olur mu? Bir de atletin üstüne termal içlik giysem sorun olur mu? Üstüne de asker kıyafetlerini giyerim, kamuflaj vs. Bu şekilde problem etmezler değil mi? Hem soğuktan korunmuş olurum hem de zayıf durmamış olurum. Kilom düşük çünkü. 1.85 boy 61 kilo. Umarım askerde kilo alırım biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hasta olacaksın kesin derken grip ,nezle falan bunları mı kastediyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cross Thread

Evden normalde giydiğim boxer alsam yanıma 2 tane(gri renkte), 2 tane de beyaz atlet getirsem sorun olur mu? Bir de atletin üstüne termal içlik giysem sorun olur mu? Üstüne de asker kıyafetlerini giyerim, kamuflaj vs. Bu şekilde problem etmezler değil mi? Hem soğuktan korunmuş olurum hem de zayıf durmamış olurum. Kilom düşük çünkü. 1.85 boy 61 kilo. Umarım askerde kilo alırım biraz.
    hacı üstüne parka giymek zorunlu olduğu için kimse atletine donuna bakmıyor istediğin gibi giyin. ben mesela asker gömleğini bile 5 6 kere giydim parkayı giydiğim için. ama ne kadar üst üste de giysen üşüyeceksin çünkü gerçekten soğuk bir yer ve hep dışarda ayaktasın.

hastalık konusuna gelince koğuşlar 10 kişilik ve hava soğuk diye pencere açamıyorsun. 1 kişi hapşurmaya başladığı zaman geçmiş olsun yarın hastasın. battaniyeleri çok toz bırakıyor haberin olsun mümkün olduğunca hareket ettirme. başka sorun varsa sorabilirsin güzel bi 18 gün geçirdim orada :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen sene kasımda oradaydım. Soğuğu serttir. Pastil, nurofen, burun spreyi, kas ağrıları için Fast jel krem vb. hazırlıklı geliniz. Grip, nezle, boğaz ağrısı, ateş, bronşit kesin birine yakalanacaksınız. Bronşit olarak geri döndüm meyil izninin yarısı antibiyotikle geçti.

En az 2 kart olsun yanınızda, içecek otomatları hariç hiçbir yerde para geçmiyor. Banka kartı, kredi kartı farketmez. İçecek otomatları var sıcak çikolata çay vb. alabiliyorsunuz. Kantinde para bozdurabilirsiniz. Belki değişmiştir ama Hyundai h100 kapalı kasa ile gezen bir amca var, çiğ köfte, dürüm, kazandibi gibi soğuk abur cubur satıyor.

Kişisel temizlik eşyalarınız yanınızda olsun. İstihkakları 1-2 gün sonra veriyorlar.

Don içlik rengi, görünmedikçe sıkıntı olmaz. Ben kullan at yapacam diyorsanız don içlik gri, çorap siyah renklidir. Evden getirip giyecem diyorsanız akşamları sıcak su oluyor şampuanla yıkayabilirsiniz.

Bot ilk başlarda vurabilir. Bunun için vatka ve tabanlık alınız. Botun içinde ayak mahvoluyor Pudra alınız.

Bizde dolap ve yatak düzenine bakmışlardı. Yanınızda askı ve kirli temiz çamaşır torbası götürebilirsiniz.

Sabah 6 kalkış
    6.40 sabh kahvaltısı
    7.30-8.00 mıntıka
    8.00 - 12.00 eğitim
    12.00 - 13.00 öğle yemeği
    13.00-17.30 eğitim
    18.00 akşam yemeği
    18.30-22.00 serbest
    22.00 yat saati
    Cuma ve cumartesi yat saati1 saat geç. Cumartesi ve pazar kalk saati 1 saat geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 27 Aralık 2019; 20:22:24 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bazıları 5 de kalkış diyor, sen 6 diyorsun. Herkes farklı bir şey söylüyor. Hatta bir erkek üye dedi ki yorumda 4.45 de kalkıyordum ben lavabo sırası beklememek için. Umarım senin dediğin doğrudur. 6 da kalkılır ama 5 de kalkış varsa çok zorlu olur. 10 da yatış, 6 da kalkış ideal. Umarım dediğin gibi olur.

Ha bir de unutmadan sabah kim kaldırıyor? Alarm falan yok çünkü, telefon da yok alarm kurmak için.

Malum saçlar 3 numara ya, hava da soğuk. Bere falan veriyorlar değil mi?

• Tahminen çavuş bağırarak ve tokatlıyarak uyandırıyodur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kütahya'da 1 ay böyle geçti. Tıraş sırası beklememek için 5.45te kalkıyordum. Usta birliğimde nöbetçi subayken de 6.30-6.40'ta sabah kahvaltısı yapılıyordu. Ekleme: dediğiniz saatler anca denetleme gibi ekstrem durumlarda olur, 1-2 sefer olur uzun sürmez.
    Tuşlu telefon serbest. Bende casio f91w vardı, sabah sesine uyanıyordum. Koğuşta telefonun alarmını ayarlayan da oluyor. En kötü 5-7 nöbetçisi uyandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 28 Aralık 2019; 12:23:9 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeş çok saol bilgilendirme için. Baya yardımcı oldun. Saolasın. Allah razı olsun senden.

Bilgiler için çok saol kardeş.

• ben askerlik başvurusunu normal olarak yapmıştım bu gün e devlet üzerinden bedelli diye değiştirsem yarın gidip parayı yatırsam bedelli yapabilicek miyim?
  • crypterografi kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesine gidip sor bir an önce. En iyi ve doğru bilgiyi onlar verir.
  • İçlik ve ilaç (grip/soğuk algınlığı hapları, pastil ve multi vitamin iyi olur). Bir de tuvalet kağıdı/ıslak mendil götürmeniz şart.
  • Grip, soğuk algınlığı gibi basit hastalıklar için ilaç kullanmaya gerek yok. En azından ben kullanmam. İçlik alıcam gitmeden. Önerilerin için saol yine de.
  • pm atsana bana dostum birlikteyiz kütahyada

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.