Şimdi Ara

Kırmızı Işıkta Sağ Tarafa Dönmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
19.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara"dayım,özelikle kırmızı ışıkta sağda bekliyorsanız ve ışıkta sağa dönmek için harici bir yeşil yanmıyor ise arkadan bir tane kro gelip sizi kornası ile taciz edebilir.Bu konu hakkında bazı arkadaşlar amerikada kırmızı ışıklarda geçiliyor yazıyor.Burası amerika değil,kırmızı yanan ışıkta eğer sağa dönüş ok işaretli lambası yok ise sağa dönülmez.Sadece sağa dönüş işareti olan lambalarda ikon yeşil yanınca sağa dönülebilir.Sağa dönmeniz trafiği rahatlatıyor ise o zaman tüm kırmızı ışıklarda direkt olarak kontrollü bir şekilde geçin buda rahatlatır.Kurallar var saçma veya doğru,kuralları kabullenip uymak gerekir.Bunu yazmamanın sebebi,aracımın kontağını her çevirişimde başıma gelmesidir.Böyle durumlarda dönüpte kaza olsa ölseler gram üzülmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 8 Mayıs 2014; 13:41:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Müsait bir kavşakta, sağdan sağdan kıvrılıp geçseniz ölür müsünüz?

Bazen insanların acelesi olabiliyor, boş bir yolda sağa dönüşe izin vermiyor iseniz sinirlenmeleri bence doğal..

Sağa dönmeyeceksen zaten işin ne? Sağa döneceksen de, ceza yazan sistemin olmadığı bir yolda ufak ufak sağa kıvrılmanız size birşey kaybettirmez..

Anlayışlı olmakta fayda var..

Yol boş ise kırmızı ışıkta geçin diyorsun kardeşim ! O zaman her kırmızı ışıkta yol boş ise geçelim ? Kuralların ışıkların ne önemi var ki ? Ambulans haricinde vermem arkadaşım yol felan.Acelesi vardır demissiniz,biliyoruz biz türkiyedeki o aceleler yüzünden ne kadar insanın öldüğünü.Sağa dönüceksem ve kırmızı ışık yanıyor ise beklerim.Yok sol boşşa geçmek lazım,yok trafik rahatlar bunlar saçma sapan şeyler...

Soldan ve sağdan araç gelmiyor ise, dikkatlice kontrol etmiş iseniz?

O ışıkta geçmenin kime ne zararı vardır bana bir açıklayın lütfen?

Bomboş yolda araç gelmezken geçtiniz diyelim ne zararı vardır? Söyleyin bundan sonra bende geçmeyeyim...?

Dolu bir yol ve boş bir yol arasında çok fark var...

Lütfen bana bu boş yolu açıklayın...

Hocam gecilmesinde sikinti olmayan noktalarda genelde ikaz lambalari ile serbest hale getiriyorlar zaten. Niye kurallari delmeye calisiyorsunuz ki siz de bunu aciklayin.

Bir de en onemlisi oyle grcislere alisan adam yarin eminim kirmizi isikta da yol bos diye gecer (ankara da kus serisi kullanip da bunu yapan her gun en az 5 arac goruyorumdur) cok uzuluyorum oyleleriyle ayni toplumda yasamak zorunda kaldigim icin.
    Ankara trafiğinin en büyük sorunu bu.Daha dün sağa dönüş için bekleyen adamın arkasında taksi paso kornaya bastı,adam hiç istifini bozmadı taksici eşşek gibi bekledi.Neyse sağa yesil yandı öndeki adam döndü arkadaki takside sağa dönecek sandım bi baktım direk gitti ve gittigi yön kırmızı ışıktı.Taksici hem sağa doneni taciz ediyor önü açılınca sağa degilde kendisine yanan kırmızıya aldırmadan direk gidiyor.Ulan direk gideceksen sağa dönenlerin peşinde ne işin var orta serit veya sol şeritte beklesene
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kırmızı Işıkta Sağa Dönüş: Kurallar ve Güvenlik

Türkiye'de kırmızı ışıkta sağa dönüş, belirli koşullar altında serbesttir. Bu kurallar, sürücülerin güvenliğini sağlamak ve trafik akışını düzenlemek için tasarlanmıştır.

Kırmızı Işıkta Sağa Dönüş Kuralları

• Çift kırmızı fener olmaması gerekir. Sadece bir kırmızı fener varsa sağa dönüş yapılabilir.
    • Sağa Dönüş Serbest (DDS) tabelası olmalıdır. Bu tabela, sağa dönüşün izin verildiği kavşaklarda bulunur.
    • Sağa Kontrollü Dönüş sinyali (kırmızı yanıp sönen ışık) yanmıyor olmalıdır. Bu sinyal yandığında sağa dönüş yapmak yasaktır.
    • Kavşakta karşıdan gelen trafik veya yayalar olmamalıdır. Dönüş yolunun güvenli ve açık olduğundan emin olmalısın.

Sağa Dönüşte Kırmızı Işık Güvenliği

Kırmızı ışıkta sağa dönüş yaparken güvenliği sağlamak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Durma çizgisinde tamamen dur.
    • Kavşağı soluna, karşına ve sağına bakarak karşıdan gelen trafik veya yayaları kontrol et.
    • Dönüş yolunun güvenli olduğuna emin olduktan sonra yavaşça dönmeye başla.
    • Dönüşü tamamlarken karşıdan gelen araçlara ve yayalara dikkat et.

Önemli Not:

• Kırmızı ışıkta sağa dönüş, her zaman güvenliğe öncelik vererek yapılmalıdır.
    • Kurallara uymadığın takdirde para cezası alabilirsin.
    • Sağa dönüşlerde yanıp sönen kırmızı ışık, sağa dönüşün yasak olduğu anlamına gelir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Abinin biri bana arkadan patlatmıştı benzer bir dönüşte.
    Yanıp sönen sarı ok vb bir işaret yoksa kırmızı ışıkta geçmekten farklı bir hareket olmayacaktır bana göre de.
  • evet bu saçmalık ankarada var. ve ankarada bazı barzolar sağda kırmızı ışıkta beklediğinizi gördüklerinde arkanızdan her türlü taciz eder. bırakın kendi hallerine. ne yaparlarsa yapsınlar belki beyinlerine kan gidip neden ışıkta beklediğinizi idrak ederler ve bir gün medenileşirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

evet bu saçmalık ankarada var. ve ankarada bazı barzolar sağda kırmızı ışıkta beklediğinizi gördüklerinde arkanızdan her türlü taciz eder. bırakın kendi hallerine. ne yaparlarsa yapsınlar belki beyinlerine kan gidip neden ışıkta beklediğinizi idrak ederler ve bir gün medenileşirler

Gene bu forumda gördüğüm bir tartışmada,adamın birisi demişki amerikada serbest.Burası amerika mı ? Hayır.Her ülkenin kendi yollarına göre trafik kanunları var.Burası türkiye ve bu kurallara uymak bizim kendi iyiliğimiz için.Ben o kırmızı ışıktan dönerken olduda görmedim soldan bir apaçi hız yaparak geldi bana çarptı ne olacak ?Bir taneside öyle durumlarda sol serbest ise dönmek trafiği rahatlatıyor demiş.Normal kırmızı ışıklarda serbest olduğunda geçelim o zaman,hatta hiç trafik ışıkları olmasın herkes kontrollü geçsin saçmalığa bak.Dediğinize katılıyorum,bende ne kadar korna çalsalar bile bekliyorum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

evet bu saçmalık ankarada var. ve ankarada bazı barzolar sağda kırmızı ışıkta beklediğinizi gördüklerinde arkanızdan her türlü taciz eder. bırakın kendi hallerine. ne yaparlarsa yapsınlar belki beyinlerine kan gidip neden ışıkta beklediğinizi idrak ederler ve bir gün medenileşirler

Gene bu forumda gördüğüm bir tartışmada,adamın birisi demişki amerikada serbest.Burası amerika mı ? Hayır.Her ülkenin kendi yollarına göre trafik kanunları var.Burası türkiye ve bu kurallara uymak bizim kendi iyiliğimiz için.Ben o kırmızı ışıktan dönerken olduda görmedim soldan bir apaçi hız yaparak geldi bana çarptı ne olacak ?Bir taneside öyle durumlarda sol serbest ise dönmek trafiği rahatlatıyor demiş.Normal kırmızı ışıklarda serbest olduğunda geçelim o zaman,hatta hiç trafik ışıkları olmasın herkes kontrollü geçsin saçmalığa bak.Dediğinize katılıyorum,bende ne kadar korna çalsalar bile bekliyorum zaten.

Alıntıları Göster
    aslında sağa dönüşlerin tümünde sağa kontrollü geçiş işaret eden sarı ok yanması lazım, bu durumdan en çok yayalar zarar görüyor,, sağ şeritte ayrı cep yapmadılarsa yeşilde geçip sağa dönüp bekleyince anayolda sağ şerit trafiği felç oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

aslında sağa dönüşlerin tümünde sağa kontrollü geçiş işaret eden sarı ok yanması lazım, bu durumdan en çok yayalar zarar görüyor,, sağ şeritte ayrı cep yapmadılarsa yeşilde geçip sağa dönüp bekleyince anayolda sağ şerit trafiği felç oluyor

Alıntıları Göster

Bazen insanların acelesi olabiliyor, boş bir yolda sağa dönüşe izin vermiyor iseniz sinirlenmeleri bence doğal..

Sağa dönmeyeceksen zaten işin ne? Sağa döneceksen de, ceza yazan sistemin olmadığı bir yolda ufak ufak sağa kıvrılmanız size birşey kaybettirmez..

• quote:

Genelde ben de önumde araba yokken saga donuyorum ancak yaptığım ve sizin düşünceniz yanlış. Böyle bir kural yok.. kırmızı yanıyorsa durmamız lazım. Artık kırmızıda aksi işaret yoksa dönmemeye dikkat ediyorum.
  • Ankarada ilgili kavsakta kgys yoksa eger, acelesi olanda olmayanda geciyor.
  • quote:

Yol boş ise kırmızı ışıkta geçin diyorsun kardeşim ! O zaman her kırmızı ışıkta yol boş ise geçelim ? Kuralların ışıkların ne önemi var ki ? Ambulans haricinde vermem arkadaşım yol felan.Acelesi vardır demissiniz,biliyoruz biz türkiyedeki o aceleler yüzünden ne kadar insanın öldüğünü.Sağa dönüceksem ve kırmızı ışık yanıyor ise beklerim.Yok sol boşşa geçmek lazım,yok trafik rahatlar bunlar saçma sapan şeyler...

• Bir ankara klasiği
  • quote:

Bu mantıklar değişmediği sürece biz zaten bir adım ileri gidemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

quote:

Bu mantıklar değişmediği sürece biz zaten bir adım ileri gidemeyiz.

Gercekten bizi uzen bir dusunce arkadas tarafindan paylasilmis. Diger arkadaslarin dacdedigi gibi isik yanmiyorsa yol bos olsa da gecmeyeceksin ki bunu alislanlik haline getirmeyesin.

Lutfen siz de bu kadar insanin soylemine kulak verin...

• quote:

quote:

Bomboş yolda araç gelmezken geçtiniz diyelim ne zararı vardır? Söyleyin bundan sonra bende geçmeyeyim...?

• quote:

quote:

quote:

Hocam gecilmesinde sikinti olmayan noktalarda genelde ikaz lambalari ile serbest hale getiriyorlar zaten. Niye kurallari delmeye calisiyorsunuz ki siz de bunu aciklayin.

Bir de en onemlisi oyle grcislere alisan adam yarin eminim kirmizi isikta da yol bos diye gecer (ankara da kus serisi kullanip da bunu yapan her gun en az 5 arac goruyorumdur) cok uzuluyorum oyleleriyle ayni toplumda yasamak zorunda kaldigim icin.

• quote:

Kimin nereye acelesi olduğuna neye göre karar vereceğiz?
  • WaRToX kullanıcısına yanıt
    Eminim sizin önünüze düz yolda giderken kirmizida saga dönen biri cikip sonrasinda da arkasindan carpsaniz hala bu sacmaligi savunursunuz.

Kimsenin kirmizida gececek kadar acelesi yok. Varsa zaten ambülansi ariyorsunuz gelip yardimci oluyorlar. Allah gerek etmesin baska bir sey olsa korna feryat figan herkes size yol verir.

Size kizamiyorum ama ne yazikki ülkemizin icinde oldugu durumdan sorumlusunuz. Ben de sorumluyum. Ama ben sizi kurallara uymaya cagirirken sorumlulugumu yerine getiriyorum. Sizi de kurallara uymaya cagiriyorum. Kurallari bir kere delmeye baslayinca sonu gelmiyor ne yazikki.

Eminim siz "bu yolda hiz siniri 120 ama bombos yol 180le gitsem ne olacak" diyenlerdensiniz. Ayni yolda ben ve colugum cocugum gitmiyor olsam siz isterseniz 500 kmh ile gidin, kirmizida gecin, alkollü kullanin ama benimle ayni yolu kullanirken kurallara uyacaksiniz bana saygi duyacaksiniz, ben de size saygi duyacagim.

Ayrica anlayis kirmizida gecerek olmaz, cikamayacagin kavsaga girmeyerek olur, emniyet seridi kullanmayarak olur, kirmizida hemen kalkmayana en az üc saniye vermeden kornaya basmayarak olur.

EDIT: Ben yazana kadar millet almis basini gitmis, cok yüklenmisiz size , kalbinizi kirmak degil kimsenin amaci. Forumda her sey tartisilir, konusulur kavga edilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirdiesel -- 8 Mayıs 2014; 18:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Eminim sizin önünüze düz yolda giderken kirmizida saga dönen biri cikip sonrasinda da arkasindan carpsaniz hala bu sacmaligi savunursunuz.

Kimsenin kirmizida gececek kadar acelesi yok. Varsa zaten ambülansi ariyorsunuz gelip yardimci oluyorlar. Allah gerek etmesin baska bir sey olsa korna feryat figan herkes size yol verir.

Size kizamiyorum ama ne yazikki ülkemizin icinde oldugu durumdan sorumlusunuz. Ben de sorumluyum. Ama ben sizi kurallara uymaya cagirirken sorumlulugumu yerine getiriyorum. Sizi de kurallara uymaya cagiriyorum. Kurallari bir kere delmeye baslayinca sonu gelmiyor ne yazikki.

Eminim siz "bu yolda hiz siniri 120 ama bombos yol 180le gitsem ne olacak" diyenlerdensiniz. Ayni yolda ben ve colugum cocugum gitmiyor olsam siz isterseniz 500 kmh ile gidin, kirmizida gecin, alkollü kullanin ama benimle ayni yolu kullanirken kurallara uyacaksiniz bana saygi duyacaksiniz, ben de size saygi duyacagim.

Ayrica anlayis kirmizida gecerek olmaz, cikamayacagin kavsaga girmeyerek olur, emniyet seridi kullanmayarak olur, kirmizida hemen kalkmayana en az üc saniye vermeden kornaya basmayarak olur.

• Kavşakta yol uygunsa sağa dönün. Emniyetin karayollarının parası yok. Adamlar sağa dön işareti olan 4lü ışık koyamıyorsa bizim suçumuz ne. Mal gibi dikilmenin anlamı var mı? Bas devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Kavşakta yol uygunsa sağa dönün. Emniyetin karayollarının parası yok. Adamlar sağa dön işareti olan 4lü ışık koyamıyorsa bizim suçumuz ne. Mal gibi dikilmenin anlamı var mı? Bas devam et
    sağa dönüşler serbes değilmiydi

Ankaranın kendine has kuralı bu sağa döneceksen kırmızıda yansa yeşilde yansa o sağa dönülecek.
    o araçların önündeysen yandın kornaya abanırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Kavşakta yol uygunsa sağa dönün. Emniyetin karayollarının parası yok. Adamlar sağa dön işareti olan 4lü ışık koyamıyorsa bizim suçumuz ne. Mal gibi dikilmenin anlamı var mı? Bas devam et

Mal gibi beklemek....

Okuz gibi gecmenin de anlami yok degil mi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.