Şimdi Ara

Kara düzen araç bir sağa bir sola çekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forumdaşlar, aracım 1986 model Opel Ascona C tek kapı 2.0 olan modeli, direksiyonum kara düzen bundan 2 3 ay önce ön helezonları kestirip araba sağa çekiyor diye rot balansa gitmiştim.

Sorunum şu; araç genelde sağa çekiyor(%80) ama direksiyonu yolda giderken tam sola çevirip düzeltince bazen de sağa çekiyor.

Tekrar anlatayım mesela yolda gidiyorum genelde araç sağa çekiyor ya hani bi göbekten sola U dönersem bu sefer araç sola çekmeye başlıyor ayrıca sağa çekerken sola zor dönüyor sola çekerken de sağa zor dönüyor direksiyon, ama zorlayınca bazen düzeliyor falan. Kafasına göre yani.

Bunun sebebi sizce helezon kestirmiş olmam mı? Rot balans ayarı mı? Direksiyon kutusu mu ne olabilir????

• Tüm yürüyen aksama bakılması lazım.
  • Sanki direksiyonla ilgili geldi bana.Helezonla ilgisi yok bence.Ama yinede arkadasin dedigi gibi tum yuruyen aksama bakilmali.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminim ön iki teker farklı yönlere bakıyor. Biri sola açık biri sağa açık. Muhtemelen de sol sağa, sağ sola açık. Araç düz gitmeye çalışırken mesela sürücü solda olduğu için sol taraf baskın gelip aracı sağa götürüyor. U dönüşü yaptıktan sonra aracın ağırlığı sağa yattığı için sağ teker baskın gelip sola götürmeye çalışıyor, ağırlık değişimi çok ani olmadığı için sol teker üstünlüğü ha deyince alamıyor.
    Bir diğer tahminim de arka rotlarınızda problem var. Aynı sorunu kendi aracımda yaşadım, bariz bir çekme yapıyordu ancak ön rotlar jilet gibiydi. Eskişehir'deki ustam arka sağ tekere tek bir müdahalede arabayı ip gibi yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Tahminim ön iki teker farklı yönlere bakıyor. Biri sola açık biri sağa açık. Muhtemelen de sol sağa, sağ sola açık. Araç düz gitmeye çalışırken mesela sürücü solda olduğu için sol taraf baskın gelip aracı sağa götürüyor. U dönüşü yaptıktan sonra aracın ağırlığı sağa yattığı için sağ teker baskın gelip sola götürmeye çalışıyor, ağırlık değişimi çok ani olmadığı için sol teker üstünlüğü ha deyince alamıyor.
    Bir diğer tahminim de arka rotlarınızda problem var. Aynı sorunu kendi aracımda yaşadım, bariz bir çekme yapıyordu ancak ön rotlar jilet gibiydi. Eskişehir'deki ustam arka sağ tekere tek bir müdahalede arabayı ip gibi yaptı.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. arkalar aklıma gelmemişti hiç ona baktırabilirim olmazsa. benim de düşüncem direksiyondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ama belki aynı şeyi yaşayan varsa diye sorayım demiştim. tekrar teşekkürler

• Arka salıncaklara baktırın. Fakat bana sorun ön takımda gözüktü. Rot kolları ve başlarına ilk bakılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Arka salıncaklara baktırın. Fakat bana sorun ön takımda gözüktü. Rot kolları ve başlarına ilk bakılmalı

helezonları kestirmeden önce sadece sağa çekiyodu araç ve ön takımda sıkıntı yoktu, daha sonra helezonlar kesildi bide rot balans a soktum ondan sonra sağa ve sola çekmeye başladı. Tabi bide tablayı krikoyla kaldırıp indirirken eğmişler onu da düzelttirdim. ön takıma komple baktırıcam artık..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rot başlarında boşluk var bence. Hemde iki tekerdeki rot başlarında da, basit birşey olabilirde, rot kolu değişebilirde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.