Şimdi Ara

Kırmızı Işıkta Sağ Tarafa Dönmek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
19.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sem1023

Arkadaşlar ben Canakkaledeyim. Burda da buna benzer durumlar mevcut. Normal trafik ışıklarının altında sarı ok işareti yanıp sonmekte ve bunu bazı şoför arkadaşlar bölünmüş yol olarak algılayıp arkadan korna yapiyolar hiç aldirmiyorum. Üstelik sol şeritte en az 10-15 araç olduğu halde yine de sağ şeridi bis bırakmami ister gibiler. Eğer yolun sağındaki ışıklar sarı-kirmizi-yeşil ok olarak olsa anlar zaten sağda durmam.
    Bu davranilari Ist. Izmir gibi trafiği daha sıkışık yerlerde yapsalar kavga kaçınılmaz olur, ben yine de sabır çekiyorum

Merhaba,

Işıkları tam olarak anlayamadım.
    Sol tarafta kırmızı-sarı-yeşil lambalar var ve kırmızı yanıyor.
    Sağ tarafta kırmızı-sarı-yeşil lambalar var ve kırmızı yanıyor. Aynı zamanda sağ tarafta sağa ok olan bir lamba var ve sarı yanıp sönüyor
    Doğru mu anlamışım?

Selam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aksi belirtilmediği sürece geçen kadar diğer şeritler dolu diye düz gidecekken dönüş şeridinde bekleyende öküzdür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Arkadaşlar ben Canakkaledeyim. Burda da buna benzer durumlar mevcut. Normal trafik ışıklarının altında sarı ok işareti yanıp sonmekte ve bunu bazı şoför arkadaşlar bölünmüş yol olarak algılayıp arkadan korna yapiyolar hiç aldirmiyorum. Üstelik sol şeritte en az 10-15 araç olduğu halde yine de sağ şeridi bis bırakmami ister gibiler. Eğer yolun sağındaki ışıklar sarı-kirmizi-yeşil ok olarak olsa anlar zaten sağda durmam.
    Bu davranilari Ist. Izmir gibi trafiği daha sıkışık yerlerde yapsalar kavga kaçınılmaz olur, ben yine de sabır çekiyorum

Merhaba,

Sağ tarafta kırmızı-sarı-yeşil lambalar var ve kırmızı yanıyor. Aynı zamanda sağ tarafta sağa ok olan bir lamba var ve sarı yanıp sönüyor
    Doğru mu anlamışım?

Selam

Evet yolun 2 tarafında da normal sarı-kirmizi-yeşil ışıklar var, sağ tarafta da normal ışıkların altında sadece sarı ok yanıp sonuyo ( musaitse sağa donebilirsin diye). Ayrıca vatandaşlar sağ tarafta deil sol tarafta kuyruk oluşturuyor. Ben en öne sağ tarafa gidip bekliyorum. Arkamdan gelen de mecburen bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Aksi belirtilmediği sürece geçen kadar diğer şeritler dolu diye düz gidecekken dönüş şeridinde bekleyende öküzdür

Sağ şeritten ışıklardan sonra düz giden aracın arkasındakiler için bir sorun olacağını sanmıyorum olmuyorda,fakat orta şeritten ilerleyen araç sağa döner ise o zaman ikisi sıkıntıya düşebilir.Çok oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Merhaba,

Doğru mu anlamışım?

Selam

Evet yolun 2 tarafında da normal sarı-kirmizi-yeşil ışıklar var, sağ tarafta da normal ışıkların altında sadece sarı ok yanıp sonuyo ( musaitse sağa donebilirsin diye). Ayrıca vatandaşlar sağ tarafta deil sol tarafta kuyruk oluşturuyor. Ben en öne sağ tarafa gidip bekliyorum. Arkamdan gelen de mecburen bekliyor.

Bir tek akıllı sen misin?

Sağa döneceklere, müsaitse dönebilsin diye sarı ışık yanıp sönüyor, ama sen ışıklarda en önde olma, 3-5 araba öne geçme sevdan yüzünden onları engelliyorsun.
    Senin yaptığın davranışı İzmir'de de yapanlar oluyor ve epeyce tepki alıyorlar.
    Arkanda durmak zorunda kalıp tepki gösteren haklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Müsait bir kavşakta, sağdan sağdan kıvrılıp geçseniz ölür müsünüz?

Bazen insanların acelesi olabiliyor, boş bir yolda sağa dönüşe izin vermiyor iseniz sinirlenmeleri bence doğal..

Sağa dönmeyeceksen zaten işin ne? Sağa döneceksen de, ceza yazan sistemin olmadığı bir yolda ufak ufak sağa kıvrılmanız size birşey kaybettirmez..

Anlayışlı olmakta fayda var..

Zorla yorum yaptırıyorsun adama ehliyetini aldığın yere geri ver...
  • quote:

Bazen insanların acelesi olabiliyor, boş bir yolda sağa dönüşe izin vermiyor iseniz sinirlenmeleri bence doğal..

Sağa dönmeyeceksen zaten işin ne? Sağa döneceksen de, ceza yazan sistemin olmadığı bir yolda ufak ufak sağa kıvrılmanız size birşey kaybettirmez..

bu ülkenin trafik kazalarında 3. dünya ülkeleri ile aynı sınıfta olmasının sebebi sizlersiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

quote:

bu ülkenin trafik kazalarında 3. dünya ülkeleri ile aynı sınıfta olmasının sebebi sizlersiniz...

Yok kardesim onlar degil, kurallari yikmak icin insiyatif kullanmayan bizler hataliymisiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

Kimin nereye acelesi olduğuna neye göre karar vereceğiz?

Sana düşmez zaten ona karar vermek..

İhlal yaptı isem cezamı kolluk kuvvetleri kesebilir, kesmeli de..

Sana düşmez..

Acele ihlal için bahane değildir bunun da farkındayım..

Ben sadece adam gibi rica etmişim, dönmeyeceksen işin ne sağda diye, basmayacaksan işin ne sol şeritte gibi...

Demek istediğim adam acele ettiriyor ise belki geçerli bir sebebi var, onlara da saygı duymakta fayda var bence, bırak gitsin adam..

Bırak ben ihlalimi yapayım, polis misin sen? Git şikayet et polise, yada polis görür keser cezamı olur biter..

Verdiğiniz örnekle gelişmemiş bir ahlak a sahip insanlar sınıfında olduğunuzu kanıtlamış oldunuz.
    Bunu hakaret olarak algilamayin. Sadece bir tespit.
    Ayrıca üslup tan dolayi daha fazla cevap vermeyeceğim. İyi forumlar .

Ben kendimi biliyorum rahat ol güzel kardeşim kötü yorumlamam..

Karşında kiminle konuştuğunu bilmeden buradan atıp tutuyorsun, senin gördüğünü ben çoktan geçirdim rahat ol..

Medeniyetse medeniyet, ahlaksa ahlak, kültürse kültür..

Sizin tabirinizle ben gelişmemiş bir ahlak a sahibim.. Tamam öyle olsun..

İyi forumlar..

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    akıllılık değil arkadasım. bolunmuş yolda yani sadece ok işareti olan ısıklarda onu yapmam, hem 3-5 arac konusu değil sol tarafta beklesem o an yanan ısıklarda geçimiyeceğimi biliyorum ve sağ tarafa geçiyorum.
    hem sağ şerit sıfr donulsun diye yapılmısmıdır düşünmek lazım...
  • sağa kırmızı yanıp sönen ne oluyor ? sarıdan farkı nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

Ankara"dayım,özelikle kırmızı ışıkta sağda bekliyorsanız ve ışıkta sağa dönmek için harici bir yeşil yanmıyor ise arkadan bir tane kro gelip sizi kornası ile taciz edebilir.Bu konu hakkında bazı arkadaşlar amerikada kırmızı ışıklarda geçiliyor yazıyor.Burası amerika değil,kırmızı yanan ışıkta eğer sağa dönüş ok işaretli lambası yok ise sağa dönülmez.Sadece sağa dönüş işareti olan lambalarda ikon yeşil yanınca sağa dönülebilir.Sağa dönmeniz trafiği rahatlatıyor ise o zaman tüm kırmızı ışıklarda direkt olarak kontrollü bir şekilde geçin buda rahatlatır.Kurallar var saçma veya doğru,kuralları kabullenip uymak gerekir.Bunu yazmamanın sebebi,aracımın kontağını her çevirişimde başıma gelmesidir.Böyle durumlarda dönüpte kaza olsa ölseler gram üzülmem.

Valla başlığı görünce "yapan arabanın plakasının 06 olduğu hareket" yazmaya girecektim ki zaten siz de yazmışsınız.

Karabük'te bile 06 plakalı arabalar yapıyor bunu.

• Selam,
    Ben Ankara'ya gittiğimde itle it olmamak için sağa döneceksem bile ilave dönüş ışığı yoksa ortada beklemeye çalışırım. Sağa/sola dönüş için ilave ışık varsa mutlaka döneceğim şeritte beklerim. Kafam rahat laylay lom...

• Buraya yorum yazanların pek çoğunun dahi bilmediği çok önemli bir kural var, maalesef dönüşlerde yaya ve bisiklet önceliği hakkında çok az insan bilgi sahibi. Aşağıdaki linkten nasıl dönüş yapılacağını öğrenebilirsiniz, tabii kaç kişi tıklar malum!

http://www.trafikteegitim.net/trafik/donuslervemanevra.htm

Sarı ışık yanıp sönerse sağa dönebilirsin diye bir işaret olamaz bu yanlış bilgi, sağa dönüşlerde kesinlikle sağa ok yeşil ışığı yanık olmalı, sönük ise beklemek zorundasınız. Kurallar, uyulması durumunda kazaları önlemeye yöneliktir. Şöyle örnekleyeyim, siz yanıp sönen sarı ışıkta sağa döndünüz ve normalde yeşil yanan kısımdan da bir araç geldi ve size çarptı, nasıl haklı çıkacaksınız? benimki daha yeşildi mantığı ile kurallar hazırlanmaz, kurallar kazaları önlemek içindir.

Ankara için ise, Ankara ikinci büyük şehir olmasına rağmen İst gibi kalabalık değildir ve yollar gerçekten işlevseldir. Ancak insanların eğitim seviyesi buna paralel değildir, başka bir değişle avam kesim şehirin çoğunluğunu oluşturur. Avam, araştırma özelliği olmayan, duyumla hareket eden bireyleri ifade etmek için kullanılır. Bu çatışma bu sebebe dayanıyor diye düşünüyorum yani, en kibar ifadesi ile, kendini yetiştirebilmiş bireyler ile yetiştirememiş bireylerin çatışması. Günlük hayatta bu çatışmanın en sık yaşandığı örneklerden biriside gerçekten trafik.

Sonuç olarak yalnızca Ankara ile sınırlamamak gerekir, trafik kuralları uyulmak içindir. Uyulursa maddi ve manavi zararlar önlenir. Bu kurallara uymak bir medeniyet göstergesidir...

• Ankara'da sağa dönüşlerde trafik ışığının rengi önemli değil mi? Trafik ışık sistemi Ankara'ya göre yeniden mi yazıldı ilginç. Daha da ilginci gelip ciddi ciddi bunu savunanların olması. Trafik ışığı kırmızı ise durursun, yeşil ise geçersin. Sarı/kırmızı ışık yanıp sönüyorsa kontrollü geçersin. Bu Ankara'da böyledir, Papua Yeni Gine'de de. Ayrıca sağa dönüşlerde yanıp sönen sarı ışık varsa bile öncelik yayaya aittir, bir defa ilk defa gittiğim bir yolda dikkat etmemişim sonrasında özür dilemiştim yayadan yol vermediğim için. İzmir'de kurallar Ankara'ya göre daha farklı anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 26 Aralık 2016; 13:27:1 >
  • bu konu bende bir yaradır ve maalesef çoğumuz kuralları tam bilmiyoruz, sağa dönüşte ayrı bir ışık yoksa düz şeritteki ışığa tabisin, yani kırmızıysa sağpa dönemezsin bekleyeceksin.

bilen bilir, akmerkezin hizasında okulun yanından gelen bağlantı vardır ve ışıkta sağa dönüş vardır. 2-3 sene önce deyyusun biri bana kırmızı da korna çalmıştı ben de emin değildim ama dedim herhalde sağa dönüş normal. Polis de okulun orda o gün iş edinmiş sağa dönenleri fişliyormuş. Fazla geçmeden cezası gelmişti.

O gün bugündür arkamdaki borazan da öttürse yeşil yanmadan sağa dönmem.
  • Selam,
    Elin amerikalisi cozmus isi. Usenmeden gerekli gordugu her trafik isigina yapistirmis su tabelayi.
    Meali, kirmizida donulmez.
    Bu yazi yoksa ve yol bossa karsidan karsiya nizami gecen yayalarin ustune cikmadan donebilirsiniz.

• Bugün Ankara Çayyolu’nda yine bir öküz ile yaşadığım olay. Ey pembe corsalı arkadaş burayı okuyorsan muhtemelen öğrenmişsindir doğrusunu. Adam olmanı temenni ederim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.