Şimdi Ara

Kırmızı Işıkta Sağ Tarafa Dönmek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
19.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: harunresitz

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Müsait bir kavşakta, sağdan sağdan kıvrılıp geçseniz ölür müsünüz?

Bazen insanların acelesi olabiliyor, boş bir yolda sağa dönüşe izin vermiyor iseniz sinirlenmeleri bence doğal..

Sağa dönmeyeceksen zaten işin ne? Sağa döneceksen de, ceza yazan sistemin olmadığı bir yolda ufak ufak sağa kıvrılmanız size birşey kaybettirmez..

Anlayışlı olmakta fayda var..

Yol boş ise kırmızı ışıkta geçin diyorsun kardeşim ! O zaman her kırmızı ışıkta yol boş ise geçelim ? Kuralların ışıkların ne önemi var ki ? Ambulans haricinde vermem arkadaşım yol felan.Acelesi vardır demissiniz,biliyoruz biz türkiyedeki o aceleler yüzünden ne kadar insanın öldüğünü.Sağa dönüceksem ve kırmızı ışık yanıyor ise beklerim.Yok sol boşşa geçmek lazım,yok trafik rahatlar bunlar saçma sapan şeyler...

Soldan ve sağdan araç gelmiyor ise, dikkatlice kontrol etmiş iseniz?

O ışıkta geçmenin kime ne zararı vardır bana bir açıklayın lütfen?

Bomboş yolda araç gelmezken geçtiniz diyelim ne zararı vardır? Söyleyin bundan sonra bende geçmeyeyim...?

Dolu bir yol ve boş bir yol arasında çok fark var...

Lütfen bana bu boş yolu açıklayın...

Hocam gecilmesinde sikinti olmayan noktalarda genelde ikaz lambalari ile serbest hale getiriyorlar zaten. Niye kurallari delmeye calisiyorsunuz ki siz de bunu aciklayin.

Bir de en onemlisi oyle grcislere alisan adam yarin eminim kirmizi isikta da yol bos diye gecer (ankara da kus serisi kullanip da bunu yapan her gun en az 5 arac goruyorumdur) cok uzuluyorum oyleleriyle ayni toplumda yasamak zorunda kaldigim icin.

+1 iistanbulfa da ayni durum mevcut. Hic iplemem , arkadaki kudursun isterse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllarca abd'de yaşadım. Doğrudur, birçok eyalette aksi belirtilmediği sürece kontrollü olarak kırmızıda sağa dönebilirsiniz.
    Ancak, ülkemizde serbest değil. O nedenle kırmızıda sağa dönmem. Ankara denmiş sanki başka bir ülke. Ne zamandır kurallara uymak mallık oldu? Gram kıpırdamam o arkadaki öküzler için.
    Eğer o kadar sıkıntınız varsa enerjinizi resmi kanallar yoluyla o kurallı deştirtmek için kulanın. Ne de olsa ankaradasınız suyun başında sayılırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer boşluk varsa bir kez sellektor yapıp ileri gitmesini beklerim gitmesse yapacak birşey yok
  • bizim burda aynı dediğiniz gibi ışık var ama sağa yeşil ok yanıyor düz yola kırmızı yanarken.

aynı olayın tersi kırmızı yanmasına rağmen kekonun biri orda duruyordu ve sağa dönecek araçlar arkadan korna çalmasına rağmen gitmiyordu.

bende en önde onun yanındaydım. açtım camı dedimki "yeşil yanan yolu tıkıyorsunuz". adam kendi yoluymuş gibi "ne alakası var kardeşim o yeşil ışık asıl yolun değil. bunlar araba kullanmayı bilmiyosa trafiğe çıkmasınlar" diye atarlanıp düz yola yeşil yanana kadar gitmedi.

• Kırmızıda sağa dönüşleri serbest hale getiren herhangi bir ibare yoksa milim ilerlemem.Ben nasıl düz gitmek için yeşili bekliyorsam o da sağa dönmek için yeşili bekleyecek.

Elalem beklemesi gereken ışığı beklemesin diye ben 20 arabanın olduğu orta şeritte kuyruğa girmek zorunda mıyım?Sağa geçer yeşil yanınca basıp giderim.

Bu kadar basit.
  • ankara'da oturan bir yeğenim var ve aracı benim üzerime kayıtlıydı. kırmızıda sağa dönmeden dolayı 5-6 trafik cezası gelmişti. ceza tutanağı ile birlikte kırmızıda sağa dönerken çekilmiş resimleri de vardı.
  • Kayseri'de de var böyle aptal ışıklar , hiçbirinde bekleyemem valla , hiçbir mantığı yok orda durmanın nasılsa karşıdan gelen yok

• quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

Eminim sizin önünüze düz yolda giderken kirmizida saga dönen biri cikip sonrasinda da arkasindan carpsaniz hala bu sacmaligi savunursunuz.

Kimsenin kirmizida gececek kadar acelesi yok. Varsa zaten ambülansi ariyorsunuz gelip yardimci oluyorlar. Allah gerek etmesin baska bir sey olsa korna feryat figan herkes size yol verir.

Size kizamiyorum ama ne yazikki ülkemizin icinde oldugu durumdan sorumlusunuz. Ben de sorumluyum. Ama ben sizi kurallara uymaya cagirirken sorumlulugumu yerine getiriyorum. Sizi de kurallara uymaya cagiriyorum. Kurallari bir kere delmeye baslayinca sonu gelmiyor ne yazikki.

Eminim siz "bu yolda hiz siniri 120 ama bombos yol 180le gitsem ne olacak" diyenlerdensiniz. Ayni yolda ben ve colugum cocugum gitmiyor olsam siz isterseniz 500 kmh ile gidin, kirmizida gecin, alkollü kullanin ama benimle ayni yolu kullanirken kurallara uyacaksiniz bana saygi duyacaksiniz, ben de size saygi duyacagim.

Ayrica anlayis kirmizida gecerek olmaz, cikamayacagin kavsaga girmeyerek olur, emniyet seridi kullanmayarak olur, kirmizida hemen kalkmayana en az üc saniye vermeden kornaya basmayarak olur.

EDIT: Ben yazana kadar millet almis basini gitmis, cok yüklenmisiz size , kalbinizi kirmak degil kimsenin amaci. Forumda her sey tartisilir, konusulur kavga edilmez.

Peki kardeşim dediğin gibi olsun :)

İnsanımız malesef anlayışsız, zihniyetsiz olduğu için böyle sürü güden çoban misali katı kurallar lazım sizde haklısınız..

Yurtdışında her kavşakta sinyalizasyon sistemi olmasına karşın, birçoğu kontrollü geçilmesi şeklinde programlanmıştır..

Bizim ülkemizde özellikle gündüz vakti hemen her ışık rutin olarak kırmızı-yeşil sistemiyle çalışmaktadır..

Son olarak emin olun bende trafikte çok anlayışlı davranmaya çalışıyorum, özellikle dediğiniz gibi hemen kalkmayana 3 değil 5 saniye de insiyatif tanıyorum, baktım dalgınlığına geldi tatlı bir korna ile uyarıyorum..

Karşınızda sandığınız gibi bir ÖKÜZ yok yani bu konuda emin olun..

Fakat sağa dönmeyecek adam da sağa girip tıkamasa olmaz mı? Bırak ben ihlalimi yapayım yapacaksam, polis misin kardeşim sen? Gerekirse yerim cezamıda?

Sağa durup dönmeyeni de sıkıştırıyor değilim (sağa dönüş yeşili yok ise tabiki) fakat ne olur boş bıraksan ölür müsün? Böyle işte biz Ankara'lılar öküzüz! Ankara-Hacettepe'liyim, öküzüz biz..

Rahatladınız mı? İnsan sizsiniz.. Bir kırmızıda geçtik diye benim insanlığımı yorumladınız ya helal olsunuz..

Kalın sağlıcakla..

• aynı şey benimde çok başıma geliyor.elimde trafik lambasını gösterip " körmüsün? " diyorum.
  • Bir kaç kez Ankara'da bulundum. Gördüğüm kadarıyla sistem farklı işliyor.

Yeşil'de - Gazı kökle geç
    Sarı'da - Gazı bırak geç
    Kırmızı'da - Gazı bırak sağa sola bak geç
  • bir Ankara klasiği

kural neyse ona uyun
  • Ankara'dayım aynı sorundan şikayetçiyim Bir de o sağa dönünce yayaya yol vermek için beklenen lambada arkadan kornayı basıyorlar dursan bir türlü durmasam ceza gelebilir

• Sağ sol farketmez, kırmızı yanıyorsa ve aksi belirtilmemişse beklerim, sayemde arkadakilerde bekler.
  • Sanki bütün kavşaklar aynıymış gibi bazı yorumlar yapılmış. Öncelikle kurallar esastır, ne zararı var falan diye değiştirilmez. Bazı kavşaklarda yolun sağa ayrılan bölümü ışıklardan hemen öncedir, yani kırmızı ışıkta geçmiş olmazsınız (geçebilirsiniz) ve genellikle " sağa dönüşte yayaya yol ver" ikazı olur. Bazı kavşaklarda ışık dönüşten öncedir, beklemeniz gerekir. Bazılarında dönüş içinde ayrı bir ışık vardır, ışığa uyarsınız. Ankara nın hemen herşeyi gibi trafik ışıkları ve trafik levhaları yerleşim ve düzenleri dandik olduğu için böyle kafa karışıklıkları normal.

• Ankaraya ilk gittiğimde arkadakinin sürekli kornaya basması garip gelmşti.

Alıştım, debelensin dursun...
  • Arkadaşlar ben Canakkaledeyim. Burda da buna benzer durumlar mevcut. Normal trafik ışıklarının altında sarı ok işareti yanıp sonmekte ve bunu bazı şoför arkadaşlar bölünmüş yol olarak algılayıp arkadan korna yapiyolar hiç aldirmiyorum. Üstelik sol şeritte en az 10-15 araç olduğu halde yine de sağ şeridi bis bırakmami ister gibiler. Eğer yolun sağındaki ışıklar sarı-kirmizi-yeşil ok olarak olsa anlar zaten sağda durmam.
    Bu davranilari Ist. Izmir gibi trafiği daha sıkışık yerlerde yapsalar kavga kaçınılmaz olur, ben yine de sabır çekiyorum

• ben ankaraya ilk geldiğimde beklerdim..ama arkadan gelen selektör korna yapınca ..sağa dönmek serbest gibi algı oluşunca artık bende beklemiyorum...bekleyeninde arkasında korna selektör yapmam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Kavşakta yol uygunsa sağa dönün. Emniyetin karayollarının parası yok. Adamlar sağa dön işareti olan 4lü ışık koyamıyorsa bizim suçumuz ne. Mal gibi dikilmenin anlamı var mı? Bas devam et

Hep bu kafalar yüzünden insanlar canlarından oluyorlar. Çok basit gelsede bir kurala uymak, kurallara uyma alışkanlığı getirir. Her türlü, hangi durumda olursa olsun bir sürücü veya yaya kurallara uyup kazalara sebebiyet vermiyorsa, ne mutlu onlara. Ne kadar mantıksız gelsede kurallara uyalım lütfen.

• Burasi Angara. Kirmizi isikta sag'a donus serbesttir. Bir kere bile durdugumu hatirlamiyorum saga donuslerde. (Mobese yoksa)

• Beklemenin anlami ne diye soran arkadas, kurallarin anlami ne, ne amacla konulur, uymak icin trafik mi olmasi lazim. Gece 3 te sabah 5te kirmizi isiklarda tek basima duruyor bekliyorum, kamera olsun olmasin. Ne maliz harbiden, kurallari boyle keyfe keder "ama arac yok ki" diyip delmiyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.