Şimdi Ara

Gaza tam basınca sağa sola çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ön takım yeni tam basınca direksiyonu 2 elle tutmak zorunda kalıyorum bazen sağa bazen sola çekiyor araç
    önden çekişli

• "gaza tam basınca" dediğiniz yüksek performans durumlarında oluyor ise, (yüksek hızla kalkış, vites küçültüp yüksek bir hızlanma ile hızlanmak gibi), Araçta ESP de yoksa normal olabilir. Araç patinaja düştüğünde bir tarafa çeker, direksiyonda da bu hissedilir. Özellikle yüksek performanslı eski araçlarda çok görülür. Lastik eski ise etki artar. Lastik yeni ise azalır.

Benim Saab 900'ü özledim lan ben... Gaza basınca kontra vermeyi özledim...
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    trac cont diye ışık yakıyor o an
  • torque steering

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta ESP var. Aracın marka modeli yılı ne? Lastiğin durumu nasıl?

Ön takım neden değişti? Ön takım arızalanmadan önce benzer bir şey var mıydı?
  • biz gaza dokunamıyoruz millet tam basıyormuşbenzinlik çekiyordur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Araçta ESP var. Aracın marka modeli yılı ne? Lastiğin durumu nasıl?

1994 model Chrysler vision lastikler 16 idi ondada oluyordu 18 yaptık yine oluyor. 2 lastikte 0 .

tak, tuk sesler geliyordu o yüzden girmişken bütün ön değişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Araçta ESP var. Aracın marka modeli yılı ne? Lastiğin durumu nasıl?

Kalkışta tam basınca patinaj çekiyor sonra trac cont yakıyor.
    Düz giderken 50, 60 hızlarda bastığımda bi tarafa çekiyor hızını aldıktan sonra normalleşiyor.
  • Tekerlek sararsa üstte bir arkadaşın dediği gibi torque steer olayı meydana gelir çoğu ön çeker arabada. Basit fizik kuralları ile açıklanabilecek bir durumdur. Enteresan bir durum değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: rotekampfflieger

Kalkışta tam basınca patinaj çekiyor sonra trac cont yakıyor.
    Düz giderken 50, 60 hızlarda bastığımda bi tarafa çekiyor hızını aldıktan sonra normalleşiyor.

Alıntıları Göster
    Araç anladığım kadarıyla arkadan çekişli, gaza yüklendiğinizde arkası hafiften bir sarar gibi oluyor siz de onu hissediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Araç anladığım kadarıyla arkadan çekişli, gaza yüklendiğinizde arkası hafiften bir sarar gibi oluyor siz de onu hissediyorsunuz.

Alıntıları Göster
    önden

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Alıntıları Göster
    önden

• quote:

Orijinalden alıntı: rotekampfflieger

önden

Alıntıları Göster
    O zaman araba kafadan kayıyor hocam. Motor güçlü olunca lastikler yola tutunamıyor, hangisi önce patinaja düşecek gibi olursa araba o tarafa çekiyor. O anlık asfaltın ve lastiklerin durumuna göre değişiyor. Açık diferansiyel olduğu için de bir taraf patinaja başladığında diğer tarafa güç aktarılmadığı için direksiyonda dengesizliği hissediyorsunuz.
  • Torque Steer. Dizel Accent Era ve Fiesta ST'nin kronik sorunu
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    +1

Benim aracın torku fazla değil ama tutunması zayıf lastiklerle vitesi çat diye 3'e alıp gaza asılınca patinaja başlıyor, konu sahibindeki gibi direksiyon sapıtıyor.

@linn ` büyük ihtimalle siz de böyle bir durumdan muzdaripsiniz.

• https://youtu.be/Gw5-lVlzNoY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 10 Haziran 2018; 23:57:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.