Şimdi Ara

frene basınca veya bırakınca çıkan ses!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
26.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

honda civic 1.6 ls otomatik aracım var. araç 5100'de...frene bastığımda araç dururken ve ayağımı frenden çektiğimde kalkarken "gurrr" diye bir ses duyuyorum...

bunun nedenini bilen var mıdır?

yardımcı olursanız çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimev -- 23 Eylül 2006; 2:03:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Frene Basınca veya Bırakınca Çıkan Ses

Fren yaparken veya freni bırakırken aracınızdan gelen sesler, çeşitli sorunları işaret ediyor olabilir. Özellikle otomatik araçlarda, bu sesler daha sık rastlanır.

Otomatik Arabada Frene Basınca Ses Gelmesi

Otomatik vitesli araçlarda, frene bastığınızda bir "tıng" sesi duyabilirsiniz. Bu ses, fren hidroliği basıncındaki bir değişiklik nedeniyle oluşur. Normalde zararsızdır, ancak ses sürekli veya yüksekse, bir mekanik sorunu işaret edebilir.

Otomatik Vites Frene Basınca Ses Gelmesi

Bazı otomatik vites araçlarında, frene bastığınızda bir "vızıltı" veya "tıslama" sesi duyabilirsiniz. Bu ses, fren servosu arızasından kaynaklanabilir. Fren servosu, fren pedalına uyguladığınız basıncı artıran bir cihazdır. Arızalı bir fren servosu, frenleme mesafesini uzatabilir ve güvenlik riskine yol açabilir.

Freni Bırakınca Ses Gelmesi

Freni bıraktığınızda bir "gıcırtı" sesi duyuyorsanız, bu genellikle aşınmış fren balatalarından kaynaklanır. Fren balataları, tekerleklerin dönmesini yavaşlatan ve aracın durmasını sağlayan parçalar. Aşınmış fren balataları, metal ile metale temas ederek gürültüye neden olur.

Ne Yapmalısın?

Aracınızdan gelen fren seslerini duyduğunuzda, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun önlemleri almak önemlidir. Ses geçici veya düşükse, endişelenmenize gerek olmayabilir. Ancak, ses sürekli veya yüksekse, sorunu teşhis etmek ve onarmak için bir mekanikten yardım almalısınız.

Bakım İpuçları

Fren sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak için aşağıdaki bakım ipuçlarını izleyebilirsiniz:

• Fren balatalarınızı düzenli olarak kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Fren hidroliği seviyesini kontrol edin ve gerektiğinde doldurun.
    • Fren pedallarına sert veya ani basmayın.
    • Aracınızı düzenli olarak servise götürün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bendede oluyo benimki yeni ben ona yoruyorum
  • o sırada direksiyonu ceviriossan gelen ses normal yoksa balatalarını bi göster derim
  • direksiyon çevirmiyorum...düz yolda giderken durmaya çalıştığımda ya da kalkarken freni bıraktığımda çıkıyor...ses aracın içinden duyuluyor, dışarıya ses vermiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bizimev

merhaba

honda civic 1.6 ls otomatik aracım var. araç 5100'de...frene bastığımda araç dururken ve ayağımı frenden çektiğimde kalkarken "gurrr" diye bir ses duyuyorum...

bunun nedenini bilen var mıdır?

yardımcı olursanız çok sevinirim..

Diğer markalarda da vardır belki ama gözlemlediğim kadarı ile Honda sahiplerinde sıkça görülen bir şikayet bu. Aynı şeyi bir ara ben de kafaya takmıştım. Şimdi araç 8.000 km.ye geldi ve bir süredir fren gıcırtısı duymuyorum ama fren performansında bir değişiklik yok. Bence de yeni olması ile ilgili..
  • ya arkadaşım bukadarmı tesaduf olur şimdi senın konunu ben acıcaktım evet ımzada gorduunuz bı eskı kasa olan 06 model cıvıc aracım daha once yapmadıı beıseyı yaptı yada ben ynı farkedıorum frene basıorum abs devreye gırıo araba duruo bi 2 sn kadar gurr dızt dıe bı ses yapıo nedir bu arkadaşlar .. dedıgım gibi daha once duymadım yada yenı farkettım bu sesi ck korkuttu benı bugun .. bu sesi abs beyninin devreye gırısımı devreden cıkısındakı yaptıı sesmıdır nedır yardımcı olrusanız sevınırm..
    bu normal bi balata veya fren gıcırtısı deil sanki kabinden abs beyninden gelio gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 23 Eylül 2006; 3:18:55 >
  • bence balatalarınızı bir gösterin, benim bir arkadaşımda da luyordu bırakıp freni ilerlerken bile ötüyodu.. balataları değiştirdi sanırım düzelmişti onunkü sizde de o tarz bir problem olması muhtemel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı ses euro accord dada oluyor.. bence çok normal bi ses, onemli olan fren performasında düşme var mı?!
  • 2006 a3 ve 2006 golfte de oluyor.Hatta golfte baya oluyor.

Genelde yokus asag frenle inerekn yada park ederken duyuyorum.
  • arkadaşlar bu ses neredeyse tüm otomatik vitesli araçlarda çıkar, normaldir. Sıkıntı yapmanıza gerek yok ;) Şahit olduğum, Honda Civic, Audi, Golf gibi...
  • Otomatik arabaların şanzumanıyla ilgili. (Zaten sorunu yazanların aracı hep otomatik)

Yani durum normal.

Ses çıkıyor, çıkmayada devam edecek.

:)
  • BENİM ARAÇTA DA (ROVER 620 Sİ) HONDA TEKNOLOJİSİ VAR.
    BAHSEDİLEN SES, ABS BEYNİNDEN GELİYOR. BU SES NORMAL, ABS NİN ÇALIŞMA PRENSİBİ GEREĞİ OLUYOR.
    ANCAK BÜTÜN ARAÇLAR SES YAPMIYOR. HONDA DA BU BÖYLE...
  • otomatiklerde bu ses çıkıyor. normalmiş.
  • Hmm benimkiler de otomatik o yusden olabilir.
  • 2001 poloda çıkmanın yanında balatalar türkü çağırıyor

normaldir.
  • haklısın sevgili denzel özellikle yokuş aşağı ve park sırasında daha da çok oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

2006 a3 ve 2006 golfte de oluyor.Hatta golfte baya oluyor.

Genelde yokus asag frenle inerekn yada park ederken duyuyorum.
  • fren performansında bir düşme yok...sadece bu ses duyuluyor...mesela pompaladığımda ya da dururken fren pedalına biraz bastırınca bıraktığımda ses azalıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: porter

aynı ses euro accord dada oluyor.. bence çok normal bi ses, onemli olan fren performasında düşme var mı?!
  • teşekkür ederim bilgiler için ama daha önceki yaptığım sert frenlerde bu sesi duymuodum yada baska seslerden dolayı muzık gibi farketmedim.. dediim gibi sanki absnin beynınden gelıor ins bı sorun olmaz.. bu arada aracım otomatık deil..
  • abs nin sesi
  • bendede otomatık hyundaı var aynı ses mevcut otomatık aracların cogunda bu sesın oldugunu duunuyorum cunku bızım araclarımız bıldıgınız gıbı hep vıtestedır ve ılerı gıtmek ıster onun ıcın dısk ve kampanalara aracı durdurmak ıcın daha cok ıs duser
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.