Şimdi Ara

teyp çalıyor ışıkları yanıyor ama marş basmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
47.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 98 corsa swing arabamı bayağı uzun süre çalıştırmamıştım.
    dün çalıştırmayı denedim ama marş basmıyor.
    göstergedeki ışıklar yanıyor, teyp normal çalıyor.
    acaba sorun ne olabilir ?? acil yardımlarınızı bekliyorum.
    babam vurdurarak çalıştıralı mdedi ama, triger kayışı eski olduğu için yapmak istemedim. ne dersiniz ne olabilir ? nasıl çözülür ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Işıkları Yanıyor, Marş Basmıyor: Nedenler ve Çözümler

Arabanızın farlarının veya gösterge ışıklarının yanıyor olması ancak marş basmaması durumunda, altında yatan çeşitli nedenler olabilir. Bu sorunu gidermek için şu adımları izlemeniz önerilir:

• Aküyü Kontrol Edin: Akü, aracın marş basması için gerekli gücü sağlayan hayati bir bileşendir. Bağlantıların gevşek olmadığından ve akünün şarjının tam olduğundan emin olun.
    • Marş Motorunu Kontrol Edin: Marş motoru, aracın motorunu çalıştıran elektrikli bir bileşendir. Marş motorunun bağlantılarını kontrol edin ve herhangi bir hasar veya korozyon olup olmadığını inceleyin.
    • Alternatörü Kontrol Edin: Alternatör, aracınız çalışırken aküyü şarj eden bileşendir. Alternatör kayışının kopmadığından veya gergin olmadığından emin olun.
    • Sigortaları Kontrol Edin: Aracınızın marş sistemini koruyan sigortalar olabilir. Yanmış bir sigorta, marşın çalışmamasına neden olabilir. Sigorta kutusunu kontrol edin ve ilgili sigortanın sağlam olduğundan emin olun.
    • Röleleri Kontrol Edin: Röleler, marş sisteminde elektrik akışını kontrol eden elektromekanik cihazlardır. Marş rölesinin düzgün çalıştığından emin olun.
    • Anahtar Kontak Anahtarını Kontrol Edin: Anahtar kontak anahtarı, marşın çalıştırılmasını tetikleyen cihazdır. Anahtarın düzgün döndüğünden ve kontak bağlantılarının temiz olduğundan emin olun.
    • Anti-Hırsızlık Sistemini Kontrol Edin: Bazı araçlarda, hırsızlığı önlemek için bir anti-hırsızlık sistemi bulunur. Bu sistem, marşın devreye girmesini engelleyebilir. Aracınızın anti-hırsızlık sisteminin devre dışı olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları izleyerek, "arabanın ışıkları yanıyor, marş basmıyor" sorununu çözmeniz mümkün olabilir. Ancak, sorunu kendiniz gideremediyseniz, kalifiye bir tamirciye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilk akla gelen akü oluyor.boşalmıştır muhtemelen.başka bir araçtan şarj edebilirsiniz.
  • triger in eskiliği ile vurdurmanın alakasını anlayamadım.biraz açsanız.
    marşla motoru çevirirken triger devre dışımı oluyor.
    bence babanızın sözünü dinleyip vurdurun belki çalışır.en azından elektrikçiye kadar gidersiniz.
  • vurdurma esnasında triger kayışına aşırı bir yük biner. eski ise denemeyin. bu şekilde çok kopartanı gördüm. marşa basarken gösterge ışıkları kısılıyorsa aküdendir. takviye yaptırmaız yararınıza olur.
  • anahtarı yarım çevirdiğimde ışıklar yanıyor. kontağı tam çevirdiğimde ise ışıklar sönüyor.
    yarım kontak iken teyp de çalışıyor. akü bitse teypin çalışmaması gerekmez mi ? ben daha yeni araç sahibiyim o yüzden böyle bir mantık yürüttüm ama alakası var mı bilmiyorum ..
    arabayı uzun süre kullanmamıştım o yüzden akü gibi geliyor bana da ama o zaman gösterge ışıkları ve teyp nasıl yanıyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassüyn

anahtarı yarım çevirdiğimde ışıklar yanıyor. kontağı tam çevirdiğimde ise ışıklar sönüyor.
    yarım kontak iken teyp de çalışıyor. akü bitse teypin çalışmaması gerekmez mi ? ben daha yeni araç sahibiyim o yüzden böyle bir mantık yürüttüm ama alakası var mı bilmiyorum ..
    arabayı uzun süre kullanmamıştım o yüzden akü gibi geliyor bana da ama o zaman gösterge ışıkları ve teyp nasıl yanıyor ??

anahtar yarım çevrilince diğer aksesuvarlar dereye girer.gösterge lambalarının yanması,teybin çalışması normaldir.saydığınız aksesuvarla marşın çektiği yük aynı deyildir.
    arızanız:boşalmış veya eski akü gibi duruyorsada marş motoru arızasını göz ardı etmeyin.
    TRİGER KOPMA şehir efsanesine sıra gelince;marş motoru volantı çevirip aracı çalıştırır.vurdurma esnasındada volanta bağlı baskı balata motora hareket verir(tekerlerden gelen güçle).yani marşa basma ile vurdurma arasında TRİGERe binen yük arasında HİÇ BİR fark yoktur.yeterki iş bilinsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.