Şimdi Ara

frene basınca veya bırakınca çıkan ses! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
26.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • abs le alakalı fakat daha çok otomatik vitesten kaynaklanıyor . otomatik vites arabaların çoğunda duyulur bu ses, marka veya kaç yaşında olduğu pek farketmez..
  • Benimki otomatik değil ama bazen ben de duyuyorum.
  • ilgilenen ve zahmet edip yanıt yazan tüm arkadaşlara teşekkürler... bugün aracı servise götürmüştüm. oradaki usta bunun normal olduğunu eskiden fren balatalarında asbest olduğunu şimdi ise talaşlı yani içinde metal parçacıklarının bulunduğunu ve sesin de buradan üretildiğini söyledi.
    bilginin doğruluğunu bilemiyorum...gördüğüm kadarıyla burada bu konu ile ilgili birçok yetkin arkadaş var...ben sadece bir yetkilinin söylediğinin iletmek istedim..sevgiler.
  • bendede olmuştu aynı sorun.aracım otomatik değil.aracın balataları değişince disk yüzeyi ile balata yüzeyi tam alışmadığındada yapıyor.balata ve disk birbirine alıştıkça ses kayboluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çaka Bey

bendede olmuştu aynı sorun.aracım otomatik değil.aracın balataları değişince disk yüzeyi ile balata yüzeyi tam alışmadığındada yapıyor.balata ve disk birbirine alıştıkça ses kayboluyor.

Ya bu sebeple.
    Ya da balataların genç yaşta mefta olmuş disklerine zarar vermeden değiştirmelisin.
  • bende otomatik volvo var. aynı ses bendede var. çok normal bir ses çünkü otomatik viteste manuel gibi kalkış yapılmıyor sanki frene ve gaza beraber basar gibi kalkış yapılıyor. neden çünkü tork konvertörü motora herzaman bir güç bindiriyor doğası gereği. bu durumda kalkış sırasında mecburen frenden ayak çekerken sese sebep oluyor..
  • o esnada dreksiyon u hareket ettiriyomusun?Bende opel omega da aynı sorunu yaşamıştım,ses direksiyondan geliyor
  • walla hondada hergun frenlerden ayrı bi ses geliyo ya gurr die gelıyodu sora dızzt oldu iyyyk oldu sapıtacaz hergun farkı bi ses
  • eğer bana soruyorsan hayır direksiyonu hareket ettirmiyorum...zaten direksiyondan gelmediğine de eminim...

quote:

Orjinalden alıntı: s.recelar

o esnada dreksiyon u hareket ettiriyomusun?Bende opel omega da aynı sorunu yaşamıştım,ses direksiyondan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimev -- 1 Ekim 2006; 2:30:42 >
  • hocalar, bu forum aktif mi halen, aynı sorun bende de var ve sormak istediğim bir şey var...

benim araç sıfır xtrail, araçla dururken frene tam basınca bir ses, ayağı frenden hafifçe çekerken ayrı bir ses geliyor.

alışma süreci, aracın yeniliği vs dendi ama aynı aracın sıfırı test aracı olarak bayide var, bu problem o araçta yok, yani çok ufak bir ses var ama rahatsız edici değil, benimki rahatsız edici düzeyde.

yarın serviste fren sistemi komple sökülecek,

konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocalar, bu forum aktif mi halen, aynı sorun bende de var ve sormak istediğim bir şey var...

benim araç sıfır xtrail, araçla dururken frene tam basınca bir ses, ayağı frenden hafifçe çekerken ayrı bir ses geliyor.

alışma süreci, aracın yeniliği vs dendi ama aynı aracın sıfırı test aracı olarak bayide var, bu problem o araçta yok, yani çok ufak bir ses var ama rahatsız edici değil, benimki rahatsız edici düzeyde.

yarın serviste fren sistemi komple sökülecek,

konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
    Son durum nedir?

Sorun çözüldü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik olup olmaması ile ne alakası var??? :)

Tam duruş sırasında (park ederken veya ışıklarda tam duruş yaparken) veya yokuş aşağı öndeki trafik ilerlerken ve siz freni ufak ufak salarken zonklama, garrrt diye bir ses anlık olarak geliyor. Herkeste var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.