Şimdi Ara

fare imleci sağa sola sapma yapıyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp sp2 yüklü ve optik fare var xp yeni kurulu da olsa bu hata var.

örneğin klasörü kapatma tuşuna yani (X) varya oraya basmaya çalışırken bazan fare kaçıyor başka yere. bunu her zaman yapmıyor. ya da buna benzer düğme yada kutucuklara basma sırasında oluyor genelde.

sorunu çözemedim:..

• optik mouse larda olur bunlar.. önce mouse padini koyu ve düz renk bir mouse pad le değiştir muhtemelen sorunun bundandır..

2cil sebepte kötü marka optik mouse larda olur bu yani donanımın iyi değildir bunun için yapacağın tek şey daha iyilerini seçmek..
  • denetim masasından fare ye gir
    orda üstteki menülerden "işaretçi seçenekleri" olan bölüme gel
    "işaretçi hassasiyetini artır" yazan tiki kaldır okle cık...
  • başka bir mouse dene pc de... eğer sorun yoksa düzgün çalışırsa elindeki mouse da bi arıza vardır...

kablosuz mouse ise böyle sorunlar çok oluyo radio frekans lı larda kafayı yiyor çok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

optik mouse larda olur bunlar.. önce mouse padini koyu ve düz renk bir mouse pad le değiştir muhtemelen sorunun bundandır..

2cil sebepte kötü marka optik mouse larda olur bu yani donanımın iyi değildir bunun için yapacağın tek şey daha iyilerini seçmek..

• benimki optik kablolu ama ped yok herhalde ondandır ama microsoft un faresi iki düğmeli tekerlekli klasik yani önerceğiniz iyi marka var mı

herkese ilgisi içinn çok teşekkürler şimdideeen
  • Eger bu fareden ise bende de var aynı sorun bende ilk başta pad sanıyordum ama mouse artık galiba miyadını dolduruyor. tabii bu bi tahmin.Maglum 2 yıldır kullanıyorum ve aralıksız gunde en az 6 saat çalısıyor.

fare imleci sağa sola sapma yapıyor ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mouse imleci aşağı kayması
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • optik mouse un altına bembeyaz bi kağıt koy bak bakalım sapıtıyomu ayrıca kağıt koyduğun zaman mouseların normalde altları kirlenir ya kağıt koydunnu kirde tutmaz kağıt alır bütün pisliği we mouse un uzun seneler yeni kalır.
  • ya virüstür yada mausu parlak zeminde kullanıyosun yansımadan dolayı sapma oluyor siyah parlak olmayan zeminde çalıştır mausunu kolay gelsin
  • bendede aynı sorun var ben kullanırken olmuyor başkaları kullanırken oluyor
  • arkadaşım ben sıfır aldım ama genede yapıyor miad ile ilgisi yok bu işin bence ped olabilir. bakalım kağıdı denerim olmazsa microsoft kötü diyecem...
  • bence hiç pad kullanma direk sabit renkliyse tabi masan orda kullan işte mouse pad mekanik mouse larda toz olmasını ebgellemek daha rahat top dönsün diye falan kullanılıyordu. microsoft mouse lar iyidir ya kolay arıza yapmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterkoc

benimki optik kablolu ama ped yok herhalde ondandır ama microsoft un faresi iki düğmeli tekerlekli klasik yani önerceğiniz iyi marka var mı

herkese ilgisi içinn çok teşekkürler şimdideeen

Pedsiz olmaz hocam. Korumasız bırakılırmı hiç farecik. Sapma yapıyorsa, bunun nedeni ya ped, ya toz pislik, yada aşırı alkol.
  • Optik mouse'lerde çalışma prensibi gönderilen ışığın geri yansıma süresi ile hareket mantığıdır. Eğer ışığın farklı yansımasına neden olacak pürüzlü yüzey, desenli zemin, üzerinde resim bulanan bir pad varsa, yada masa üzerinde ahşap deseni varsa atlaması kaçınılmaz. Eğer optik mouse kullanıyorsanız yapacağınız düz renk bir mouse pad kullanmak yada düz renk pürüzsüz bir zemin üzerinde kullanmak, beyaz kağıt vs.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanyo

denetim masasından fare ye gir

Teşekkürler.Bugün deneyeceğim,umarım işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanyo

denetim masasından fare ye gir
    Biraz daha iyi oldu gibi. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramerturk

Optik mouse'lerde çalışma prensibi gönderilen ışığın geri yansıma süresi ile hareket mantığıdır. Eğer ışığın farklı yansımasına neden olacak pürüzlü yüzey, desenli zemin, üzerinde resim bulanan bir pad varsa, yada masa üzerinde ahşap deseni varsa atlaması kaçınılmaz. Eğer optik mouse kullanıyorsanız yapacağınız düz renk bir mouse pad kullanmak yada düz renk pürüzsüz bir zemin üzerinde kullanmak, beyaz kağıt vs.

Kolay gelsin.
    Anladım. Ben ahşap masa üzerinde kullanıyordum. Sanırım ondan..
  • Böyle zamanlarda en kolay işlem A4 kağıtının üzerine koyarak dene,

bazen zeminden kaynaklı olabiliyor.

Sorun yine devam ediyorsa, okuyucu deliği tozlanmış olabilir yansıtma düzgün olmayabilir, okuyucu deliğine kuvvetli şekilde üfürerek tozları temizle ( el veya bez süreme)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.