Şimdi Ara

Yeni Tip Ön Cam Güneşlikler.. Para Tuzağı mı yoksa Nimet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.amazon.com/Car-Windshield-Sun-Shade-Windshields/dp/B01KIFISX2

gavur bunu yıllardır satıyormuş hem de boyut boyut ve aracıma uyar mı diye seçiyorsunuz ama bizde bir iki oto firması bunun çakmasını yapmış her araca uyar hesabı ama ince diyorlar güneşi geçiriyor diyorlar üstelik 84 94 120 lira gibi fiyatlar çekiliyor.geçen sene ben hiç görmedim ama bugün birinde görünce buldum nette.

bu icadı kullanan var mı nedir görüşünüz almaya değer mi ya da bunun gibi olup da malzemesi kaliteli olanlar da var mıdır?

• Yok silecek suyu cama vurulursa ne olurmus bilmem ne.

Güneş ışığının camdan geçmesi ile, güneş reflektörü ile geri yansıması arasında kaç derece fark oluyor ? Çok hasassan içine değil dışına kullanırsın, ama çalınma yer değiştirme olur ise aglamazsin

Var mı elinde veri ? Ben hava sıcaklığı 40C'de 12 saat tutarak 2 test yaptım. Birinde reflektör vardı diğerinde yoktu işte sonuçlar, diye yazan biri var mı ?
    Lamine camda şu sonuç oldu,
    Atermik camda şu oldu,
    ????

O kadar ısı aracın iç aksamına her gün vurduğunda ne oluyor haberin var mı ?

Sanki elinde bilimsel veri varmış gibi atıp tutmasına bayılıyorum forumun.

Yok cami güneş ile reflektör arasına hapsediyormusuz. Sen gidip gölgede durmayan arabaya buz gibi kaynak suyunu basınçlı yıkama makinasindan dibine vurursan, ya da hortumla bol miktarda kuyu suyunu dayarsan patlar, o arabanın cami dayanmaz, bunun reflektör ile alakası yok.

Silecek suyu 50-60C olur o kadar sıcakta. Silecek suyundan camda çatlak bilmemne yok ise sadece reflektör kullandı diye patlamaz.

Zaten Güneşte duran araba yıkanmaz, diye bas bas yazıyor her yerde.

Forum gercekten zivanadan çıktı... Cahillik böyle birşey ne kadar mantıksız konuştuğunu fark edemiyorsun.

Enerji kapasitansi nedir, Cam iletken midir ? Bunlari biliyor muyuz ?
    Yolda yürürken meteor düşebilir. Kask takmadan dışarı çıkmayın. .bunun gibi genelleme ile söylediklerin, doğru gibi insanlara savunuyorsun.

Ben de görüşümü söyleyedim. Hatta, su içerken bogulabilirsin de.

Dış ortam sıcaklığı 40C ise ve araç dışarıda ise silecek suyu da 40C olur. Motor kaputunun altında olan bir sıvı herhalde soğuk olmaz değil mi ?

Genleşme ve Büzülme için bir çok ilkokul örneğini okuyabilirsin.
    Bunları bilmek için basit fen dersini görmüş olman yeterli.

Çaydanlık kaynarken çay bardağına suyu metal bir kaşık olmadan dilersen cam çatlar.

Bu seviyede tartışmaya kapaliyim. İstersen ilkokul kitaplarına bakabilirsin.

Ama olmayacak olayları oluyormuş gibi anlatmak ayrı bir konu. Reflektör kullandığı için camı patlayan bir araç gösterirsin mantık olur.
    Ama sen güneşin altında kalmış cama kuyu suyunu vurup sonra bak reflektörden oldu demek komik.

Sen her gün evine gidiyor olabilirsin, ancak insanlar arabalarıni her daim kapalı garaja park etme durumu olmayabilir. Tatile gider, havalimanının açık otoparkına bırakır, bakkala gider, sonuçta arabayı herkes senin gibi evin kapali garajinda gorup buraya yazmiyor. Yasin 19-20 olduğu bile şüpheli gelmiş burada atıp tutuyorsun
    .
  • Oto güneş gözlüğü diye geçiyor, 3 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Ön göğüsü direk güneş ışığından tamamen koruyor.

• 2 yıldır kullanıyoeum tavsiyesi ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirmi seneye yakındır kullanıyorum. En iyi tarafı köşeleri de kapatabilmesi. Metalik "Lycra"lı kumaş. Bir özelliği yok. Benimki siyahtı videodakine göre daha az ışık geçiriyordu.

Baloncuku metalize Mylar (naylonun yakışıklı adı -her yerde gördüğünüz) üç dört lirayken buna iki katı ödemiştim :)

Çok para kaptırmayın, zig zag katlananların büyüklerinden alın, aynı işi görür.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    nerde satılıyo bunlar🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    ne bileyim konu sahibi amazon amerika linki koymuş .bende burada yoktur diye sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

ne bileyim konu sahibi amazon amerika linki koymuş .bende burada yoktur diye sordum

Konu sahibi, burada satılanların çakma olduğunu yazmış, kuvvetle muhtemel o nedenle yurtdışı site bağlantısı paylaşmış.

• İki yıldır ben de kullanıyorum. Rengi de aynı. Araç kırmızı olduğu için almıştım. Köşeleri falan güzel kapatıyor. Memnunum.

• eğer sıcak bi yerde iseniz kesinlike bunu öneririm

https://www.hepsiburada.com/autoen-oto-kar-buz-onleyici-arac-araba-oto-cam-brandasi-p-HBV000014N8TL?magaza=AutoEN

bütün oto güneşliklerini denedim en iyi bu koruyor

Not: ben buna ekleme olarak yapışkanlı folyo ile üzerine yapıştırdım çok iyi koruyor

• Ben de direkt videodaki üründen var 3 senedir kullanıyorum memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl önce tekzen den almıştım çok memnunum

• Altı yıldır kullanıyorum hala arabanın bagajında kılıfında durur. Bu surevte sekiz araba değiştirdim neler neler arabayla birlikte gitti bu duruyor hala.

Artık tekzenler satmıyor ürünü bulabilirseniz alın çok memnun kalırsınız. Bendeki Baran diye bir markaydı

• Herkesin bu tip ön cam güneşliklerini yanlış kullandığını %100 söyleyebilirim

Göğüs güneş almasın, arabanın içi ısınmasın, güneş ışınları zarar vermesin diye kullanıyorlar eyvallah ama kullanımı yanlış.

%100 ünüz bunu ön cama içerden seriyor dimi ? Şimdi güneşten korudun eyvallah peki o güneşlik ne renk ? Bildiğiniz folyo gibi güpgümüş parıl parıl. Bunun özelliği ne güneş ışınlarını ve ısısını direk püskürtmek. Sen bunu içerden ön cama koyunca napıyorsun doğal olarak güneşle güneşlik arasında güzelim ön camı hapsediyorsun. O ön camda ısı güzelce birikiyor mu birikiyor, tava gibi ısındıkça ısınıyor. Sonra yanlışıkla bi silecek suyu vurdun mu veya hemen yıkamaya götürdün mü cam taşla buz.

Bu tip güneşlikler ön cama dışardan serilir ve silecekler tarafından ön cama sabitlenir böylece ön camda aşırı bir hızı birikimi olmayacak ve olası çatlamaların önüne geçilecek

• darksnr kullanıcısına yanıt

Bundan da var ama bunu kışın kullanıyorum. Kar temizleme zahmetim hiç olmuyor ama diğeri daha pratik olduğu için yazın onu kullanıyorum. Araçta zaten cam tavan var, perdesi kapalı olsa bile içerisi ısınıyor, ön cam güneşliğini de konsola güneş gelmesin diye kullanıyorum.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Haklısın, ısınmayı engellemek için güneş ışınlarının içeri girmemesi gerekir. Perde-panjur farkı gibi.

Ancak araçta cam tavan var, perdesi kapalı ama güneş ışını bir kez içeri girdiği için içerisini ısıtıyor zaten. Ön cam güneşliği de aynı mantık.

Aslında bunu alsak daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Haklısın, ısınmayı engellemek için güneş ışınlarının içeri girmemesi gerekir. Perde-panjur farkı gibi.

Ancak araçta cam tavan var, perdesi kapalı ama güneş ışını bir kez içeri girdiği için içerisini ısıtıyor zaten. Ön cam güneşliği de aynı mantık.

Aslında bunu alsak daha iyi.

İki sene önce Ali sitesinden almak için araştırma yapmıştım.

Ama ülkemizde çalarlar bunu üstat. Arabama BİM'den 9.90 TL.ye aldığım metal sibop kapaklarını bile çaldılar.

Ben fotoğrafını eklediğim ürünü aldım. Ön cam çerçevelerinin içine geçip, güneşlikleri indirmeme gerek kalmadan çok güzel kapatıyor. Katlayıp yuvarlak çantasının içine sokmak biraz uğraşı gerekse de pratiğini yapıp öğrendikten sonra muhafazası da çok kolaylaşıyor.

Bu arada sitelerde aynı ürünü bulamadım. Eldekine iyi bakayım. Her iyi ve kaliteli mal gibi bunun da ipini çekmişler.

Ülke ucuz ve kalitesiz mal çöplüğüne döndü maalesef.

İlan resimlerinde daire ve kare gibi görünse de bendeki yamuk şekilli. Altlar geniş, üste doğru daralacak şekilde.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Bende konunun ilk mesajında ürünün aynısı var, dediğin gibi altı geniş. Amacına uygun ve güzel bir ürün.

• idemo kullanıcısına yanıt

Alel acele baktığım bir kaç internet sitesinde bu ürünün aynısını bulamadım. Dandik ürün dolu ortalık. Eldekine bir şey olsa yerine yenisini koyamayacağız maalesef.Yeni Tip Ön Cam Güneşlikler.. Para Tuzağı mı yoksa Nimet mi? 

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Herkesin bu tip ön cam güneşliklerini yanlış kullandığını %100 söyleyebilirim

Göğüs güneş almasın, arabanın içi ısınmasın, güneş ışınları zarar vermesin diye kullanıyorlar eyvallah ama kullanımı yanlış.

%100 ünüz bunu ön cama içerden seriyor dimi ? Şimdi güneşten korudun eyvallah peki o güneşlik ne renk ? Bildiğiniz folyo gibi güpgümüş parıl parıl. Bunun özelliği ne güneş ışınlarını ve ısısını direk püskürtmek. Sen bunu içerden ön cama koyunca napıyorsun doğal olarak güneşle güneşlik arasında güzelim ön camı hapsediyorsun. O ön camda ısı güzelce birikiyor mu birikiyor, tava gibi ısındıkça ısınıyor. Sonra yanlışıkla bi silecek suyu vurdun mu veya hemen yıkamaya götürdün mü cam taşla buz.

Bu tip güneşlikler ön cama dışardan serilir ve silecekler tarafından ön cama sabitlenir böylece ön camda aşırı bir hızı birikimi olmayacak ve olası çatlamaların önüne geçilecek

Güzel noktaya değinmişsiniz, cam patlaması ile ilgili bilgim yok fakat bu yansıtıcılı güneşlikleri kullananların tamamına yakını torpidoya serip bırakıyor. Böyle olunca ne oluyor açıyla vuran güneş ışınları güneşlik üzerinden yansıyarak aracın tavanına, arka koltuğuna vb yansıyor. Hem deforme ediyor hem de daha çok ısınmasına sebep oluyor aracın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.